Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salutare! Am deschis acest topic, pentru ca nu gasisem unul pe acest subiect in forum si ma gandeam ca ma puteti ajuta cu informatii. Tatal meu a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicala acum cateva luni si intre timp durerile au devenit foarte mari. Am mers la mai multe spitale din Bucuresti, dar nimeni nu prea se baga sa opereze hernia de disc cervicala. Ati avut si voi astfel de probleme, ma puteti ajuta cu sfaturi, ceva? Multumesc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hernia de disc cervicala se opereaza riiumai de chirurgi specialisti in asa operatii deoarece partea operata este plina cu nervi si cea mai mica gresala operatul devine paralizat in parte sau complect.

 

Sira spinarii este compusa din vertrebe. Intre aceste vertrebe se afla inele plate de cartilagiu care au ca scop sa faca posibila inclinarea sau indoirea sira spinarii. Uneori, din tot felul de cauze,acest inel se crapa sau se rupe complect. In asa cauze cartilagile acestea se misca de pe locul lor si in mare parte de cazuri apasa pe un nerv sau mai multi care ies din sira spinarii spre o parte din corpul nostru. Operatia cuprinde scoaterea cartilagelor rupte si legarea a doua sau mai multe vertrebre impreula cu placi de titanium. Asta este o operatie neochirurgica foarte complicata si reusirea compecta este cam rara. Cu aparatele moderne aceasta operatie se face cu mai mult succes,de exemplu cu robotul Da Vinci.

 

Sa nu intelegeti gresit. Operatia se face de catre un doctor chirurg care comanda la robot ce trebuie sa faca si robotul executa. Daca este vorba de taiat o taietura de 2-3 milimetrii,chirurgul care comanda la robot sa taie ,el trebuie sa "execute "o taietura de 5 ori mai mare asa ca poate face s incizii de milimetrii mult mai exact decat ar fii fcut asta cu mana lui. http://en.wikipedia.org/wiki/Da_Vinci_Surgical_System

Dupa ce am vazut pe net. in Romania se fac asa operatii la cluj cu Da Vinci.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@Ampera: Au spus ca nu se baga sa opereze asa ceva, pentru ca este foarte dificila aceasta operatie. Adica, daca nu exista un specialist poti sa ramai paralizat de la gat in jos. Ma gandeam, poate aveti informatii unde se fac aceste operatii in strainatate? Merci mult!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×