Sari la conținut
Forum Roportal
Ampera

Discriminare bolnavi HIV/AIDS

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ma ingrozeste sa vad cum sunt discriminati in Romania, si nu numai, cei cu diagnostic HIV/AIDS.

 

Sa ii fereasca sfantul sa se afle 'in cartier' ca au asemenea diagnostic pt ca sunt condamnati la jug, daca s-ar putea. Credeam ca lumea in Ro s-a mai trezit putin, a mai citit, s-a mai informat, a aflat ca aids nu se ia prin aer si atingeri de mana.

 

De ce atata discriminare? Stiu personal dentisti care au refuzat pacient cu Aids de frica contaminarii, desi ustensilele trebuiesc dezinfectate dupa fiecare interventie. Ma intreb oare cati pacienti Aids ascund diagnosticul de teama consecintelor.

 

Cunoasteti persoane pe cineva care a fost atins de asemnea necaz? persoana direct, familie, prieteni..

Cum se descurca, cum lucreaza cu vestea asta? Ce joburi pot cauta in Ro asemenea persoane? Stiu clar ca nu pot lucra in anumite domenii unde se cer acte de sanatate. Eu raman tampita ca se cer acte de sanatate, analize de sange peste tot. De ce afara nu se intampla asta? Singura chestie care mi s-a cerut a fost un cazier judiciar, asta ca lucram cu acte si bani.


Ce sanse au oamenii astia in Romania? Nu e destul ca sunt condamnati la o povara si asa f grea de dus, mai trebuie sa fie pusi la zid si de cei din jur? Nimeni nu ajunge sa aibe Aids pt ca doreste asta...

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citeam ieri despre ajutorul economic dat persoanelor cu HIV, ce sume primesc luna in diferite locatii pe glob si am dat de mai multe articole unde se spunea ca in grecia au fost numeroase exemple unde oamenii s-au injectat cu HIV ca sa primeasca ajutor economic. Cat e disperare, cat e prostie? Stiu ca in Ro un asemenea ajutor ajunge undeva la 350-370 Ron lunar, de ce sa te supui la asemenea blestem pt suma asta? pt orice suma...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ampera, ar fii de asteptat ca statul roman sa faca o campanie cu scopul de a indruma cetatenii si cetatenele cum sa se apere de aceasta boala si care sunt drepturile si obligatile celor care sunt bolnavi sau se gasesc la ei virusii bolii.

 

Azi nu se mai moare de aceasta boala care a devenit o boala cronica care de trateaza zilnic cu un coctail de pilule . DIN PACATE, NU IN TOATE TARILE SE APLICA ACEST TRATAMENT din tot felul de cauze inclusiv lipsa de fonduri.

 

In Israel toti si toate care lucreaza in spitale,laboratoare si clinici cum si totii care muncesc la un loc de lucru care se ocupa cu alimente inclusiv bucatari chelneri si altii sunt nevoiti sa faca analize mensuele la fiecare 6 luni ca sa se gaseasca ca nu au Aids/hiv si nu Hepatitis.Nu stiu daca si in Romania asa se procedeaza.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×