Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Ampera

Discriminare bolnavi HIV/AIDS

Rate this topic

Recommended Posts

Ma ingrozeste sa vad cum sunt discriminati in Romania, si nu numai, cei cu diagnostic HIV/AIDS.

 

Sa ii fereasca sfantul sa se afle 'in cartier' ca au asemenea diagnostic pt ca sunt condamnati la jug, daca s-ar putea. Credeam ca lumea in Ro s-a mai trezit putin, a mai citit, s-a mai informat, a aflat ca aids nu se ia prin aer si atingeri de mana.

 

De ce atata discriminare? Stiu personal dentisti care au refuzat pacient cu Aids de frica contaminarii, desi ustensilele trebuiesc dezinfectate dupa fiecare interventie. Ma intreb oare cati pacienti Aids ascund diagnosticul de teama consecintelor.

 

Cunoasteti persoane pe cineva care a fost atins de asemnea necaz? persoana direct, familie, prieteni..

Cum se descurca, cum lucreaza cu vestea asta? Ce joburi pot cauta in Ro asemenea persoane? Stiu clar ca nu pot lucra in anumite domenii unde se cer acte de sanatate. Eu raman tampita ca se cer acte de sanatate, analize de sange peste tot. De ce afara nu se intampla asta? Singura chestie care mi s-a cerut a fost un cazier judiciar, asta ca lucram cu acte si bani.


Ce sanse au oamenii astia in Romania? Nu e destul ca sunt condamnati la o povara si asa f grea de dus, mai trebuie sa fie pusi la zid si de cei din jur? Nimeni nu ajunge sa aibe Aids pt ca doreste asta...

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citeam ieri despre ajutorul economic dat persoanelor cu HIV, ce sume primesc luna in diferite locatii pe glob si am dat de mai multe articole unde se spunea ca in grecia au fost numeroase exemple unde oamenii s-au injectat cu HIV ca sa primeasca ajutor economic. Cat e disperare, cat e prostie? Stiu ca in Ro un asemenea ajutor ajunge undeva la 350-370 Ron lunar, de ce sa te supui la asemenea blestem pt suma asta? pt orice suma...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ampera, ar fii de asteptat ca statul roman sa faca o campanie cu scopul de a indruma cetatenii si cetatenele cum sa se apere de aceasta boala si care sunt drepturile si obligatile celor care sunt bolnavi sau se gasesc la ei virusii bolii.

 

Azi nu se mai moare de aceasta boala care a devenit o boala cronica care de trateaza zilnic cu un coctail de pilule . DIN PACATE, NU IN TOATE TARILE SE APLICA ACEST TRATAMENT din tot felul de cauze inclusiv lipsa de fonduri.

 

In Israel toti si toate care lucreaza in spitale,laboratoare si clinici cum si totii care muncesc la un loc de lucru care se ocupa cu alimente inclusiv bucatari chelneri si altii sunt nevoiti sa faca analize mensuele la fiecare 6 luni ca sa se gaseasca ca nu au Aids/hiv si nu Hepatitis.Nu stiu daca si in Romania asa se procedeaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×