Sari la conținut
Forum Roportal
enohabel

Apocalipsa

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cu ajutorul Domnului sa pornim la drum prin labirinturile cartii Apocalipsa

In documentarea mea am folosit orice material interesant gasit pe internet in legatura cu cartea Apocalipsei si interpretarea ei

Deoarece multe surse nu aveau numit autorul,n-am sa pot da sursa exacta ,am ales fragmentele si citatele care se potrivesc cu viziunea mea personala ,cum Domnul m-a luminat

In ce priveste interpretarea profetiilor si a Scripturii, ap. Petru spune; citez;

 

20. Fiindcă mai întîi de toate, să ştiţi că nicio proorocie din Scriptură nu se tîlcuieşte singură.

21. Căci nici o proorocie n'a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit dela Dumnezeu, mînaţi de Duhul Sfînt.

 

Principiul de a interpreta Scriptura prin Scriptura,este de cea mai mare importanta.

 

Poţi spune că pentru a face un studiu cu adevărat biblic al Apocalipsei este nevoie să uiţi aproape tot ce ai citit despre aceasta ! Există o adevărată “inflaţie” de literaturăapocaliptică care în mare măsură se străduie să dea înţelesul acestei unice cărţi biblice, cu toate acestea interpretările diferă semnificativ, de aici confuzia mare şi descurajarea altora. Parcă Apocalipsa nu permite nimănui să fie dogmatic. Şi bine face !

 

Poate nu ne va încuraja să ştim că oameni admirabili s-au îndoit că ar avea ce să caute în canonul biblic. De pildă,Luther a pus-o într-o listă separată de la sfîrşitul NT alături de Evrei, Iacov, Iuda şi 2Petru. Nici teologul elveţian Zwingli, nu i s-a arătat mai prietenos, spunînd că dacă ar depinde de el, i-ar refuza locul în canonul biblic ?!

 

AVEM VREO ŞANSĂ SĂ ÎNŢELEGEM CARTEA APOCALIPSEI ?

Putem oare să înţelegem cartea Apocalipsei ? Făcînd parte din Cuvîntul lui Dumnezeu, nu putem decît să

bănuim că DA !

Înţelegi tu Cuvîntul Lui ? Atît cît îţi este dat să înţelegi. Înţelegi căderea omului ? Ce este păcatul ? Înţelegi planul lui Dumnezeu de mîntuire ? Înţelegi Biserica ? Dacă posezi o înţelegere biblică a acestor lucruri atunci poţi înţelege şi cartea Apocalipsei fiindcă într-o mai mică sau mai mare măsură aceste teme sînt prezente.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×