Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

On 3/16/2024 at 7:53 AM, The Unknown said:

Simona Halep a revenit în clasamentul WTA   

Simona Halep a revenit în clasamentul WTA, ocupând locul 58, conform site-ului oficial al Billie Jean King Cup.  Asta după ce sportiva a fost convocată în echipa României pentru Billie Jean King Cup, în meciul împotriva Ucrainei, programat pentru 12 și 13 aprilie, în barajul de calificare în grupa principală.   

Această poziție a fost aceeași ca și cea ocupată de Halep pe 7 august 2023, când Tribunalul Independent Sports Resolutions a decis o suspendare provizorie de 4 ani, o decizie ulterior anulată de TAS și redusă la 9 luni. 

Locul 58 i-ar permite să participe la turneele de Grand Slam și să își pună speranțe în participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Criteriul principal de calificare este clasamentul mondial WTA din data de 10 iunie 2024, după încheierea turneului de la Roland Garros.    

În plus, pentru a fi eligibilă pentru echipa de Billie Jean King Cup a țării sale, trebuie să fi fost nominalizată între edițiile JO de la Tokyo 2020 și Paris 2024, iar una dintre aceste nominalizări să fi avut loc în 2023 sau 2024.

evz.ro

 

Încă nu a revenit oficial  în clasamentul WTA. Deocamdată doar se discută cazul, pentru că este fără precedent. Când un jucător este declarat nevinovat, după ce este acuzat pentru dopaj, regulamentul nu conține în prezent o precizare legată de o astfel de situație. 

Oficialii WTA au precizat că au demarat deja un proces de revizuire a regulamentului pentru a lua în considerare și acest lucru

„Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru. Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri”, a fost răspunsul oficial din partea WTA,

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 05.03.2024 la 20:01, Rodica` a spus:

Revenirea nu are cum fi ușoară. Mi și frica de un meci cu Zabalenka, de exemplu. 

Aoleu, daca stiam nu ziceam nimic. Taceam dreacu. :sad:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×