Sari la conținut
Forum Roportal
Inteleptul Sorinica

Aloia vera o planta medicament

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Aloia vera o planta suculenta care popular este chemata ALOVERA si se traduce Aloia -numele botanic a familii ,vera- adevarata este o planta suculenta de origine din sudul Africei. Are efecte stiute si folosite in medicina in Dermatologie.

 

Personal eu sunt foarte sceptic in aproape toate plantele care se prezinta ca remedii minune insa de data vasta eu am incercat aceasta planta si am fost uimit de rezultat.

 

Alovera este indicata contra arsurilor si exemelor de diferite origini. Din aceasta planta suculenta,carnoasa se uzeaza numai gelul verd ca din cristal care se afla in frunzele plantei. Deoarece in acest gel au fost gasite cam 82 de materii alcalice din care o parte se oxideaza cand sunt expuse la aerul liber, aceasta planta este efectiva ca medicament numai cand este uzata imediat iar toate sapunurile si cosmetice care se falsoia vera nu au nici un efect asteptat. Cu alte cuvinte,nu va lasati trasi de nas -excrocati cu alifii neutre.

 

Experienta personala a mea a constitat in faptul ca inainte cu multi ani,intr-o vara calda si umeda cum este de multe ori in israel,am inceput sa sufar de piele rosie pe pulpele picioarelor la un loc unde o parte se atingea de alta parte. Am primit de la doctor alifii,lichide si prafuri si nu au reusit sa trateze problema. Un prieten care are in gradina o mare planta de alovera mi-a dat o frunza si mi-a zis sa o tai in lngul ei si sa uzez numai gelul care se afla in frunza. Asa am facut si seara am uns cu acest gel si a doua zi am pbservat ca pielea din rosu a devenit roz-galbena si nu mai am avut senzatia ca locul ustura. A doua seara am observat ca locul a devenit galben descis si fara inca un tratament am scapat de aceasta exema.

Un efect limitat a avut si uzarea unu din copii mei contra acnei de care a suferit la varsta de 13 ani.

Trebuie de luat in socoteala ca Alovera este otravitoare in anumita masura si se uzeaza numai extern.

De multi ani o planta mare de alovera se afla si in gradina mea. Si in Romania se poate creste fara frica numai ca iarna trebuie bagata in casa langa o fereastra cu lumina.

 

https://www.google.co.il/search?q=aloe+vera+planta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xf7fUp72HJCp7AaaoYDYBQ&ved=0CCkQsAQ&biw=1293&bih=461

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inteleg ca cineva te-a numit aci reprezentanta membrilor. inchipuieti ca nu totii de aci sunt asa de informati ca dumneata. Te-ai gandit ca sunt si din cei care au aflat de aceasta planta pentru prima data?

Replica dumitale nu este prea cugetata dupa parerea mea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×