Sari la conținut
Forum Roportal
Bercu

Accelerarea metabolismlui

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Metabolismul reprezinta schimbul permanent de substante si energie intre organism si mediu. Orice functie a organismului uman se indeplineste prin consumarea unei cantitati de energie.

Va prezentam cateva sfaturi care va vor ajuta sa accelerati metabolismul si sa va mentineti in forma:

 

1. Metabolismul ince-tineste odata cu inaintarea in varsta, aproximativ cu un procent de doi la suta pe an. Masa musculara este cel mai important indicator. Se recomanda antrenamentul, cel putin de doua ori pe saptamana.

 

2. Avem nevoie de cel putin 30-60 de minute de plimbari, alergari, cilcism, inot sau aerobic. Le vom repeta cel putin de trei ori pe saptamana.

 

3. Reducerea necesarului zilnic de calorii duce la incetinirea metabolismului. Ne putem ajuta metabolismul mancand mai putin, dar mai des, la fiecare trei-patru ore.

 

4. Zaharul favorizeaza aparitia diabetului, obezitatii si a cariilor dentare. Se recomanda o dieta saraca in glucide, adica produse care sa mentina valoarea normala a glicemiei.

 

5. Multe studii arata ca aceia care iau micul dejun in fiecare dimineata sunt mai slabi. Legumele sau cerealele sunt perfecte pentru a pune metabolismul la munca.

 

 

Studiu de caz: Dr.Bercu Laurentiu

 

6. Studiile arata ca produsele care contin ardei iute ajuta la accelerarea metabolismului.

 

7. Cafeaua si tigarile au efecte pozitive asupra metabolismului, dar au si numeroase efecte negative asupra organismului. Ceaiul verde stimuleaza metabolismul chiar mai mult decat cafeaua si poate fi consumat in orice cantitate, fara a dauna organismului.

 

8. Hidratarea este foarte importanta pentru eliminarea toxinelor rezultate din arderea grasimilor.

 

9. Stresul trebuie evitat pe cat posibil, deoarece stimuleaza producerea unui hormon numit cortisol, care incetineste metabolismul.

 

10. Studiile arata ca aceia care nu dorm sapte-opt ore pe noapte acumuleaza kilograme in plus. Masa musculara se regenereaza in ultimele ore de somn.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×