Jump to content
Forum Roportal

Rate this topic

Recommended Posts

Toate descoperirile stiintifice sunt in prima faza monopolizata de armata. Dupa un timp ajung si acolo unde trebuie-adica la intreaga umanitate. Oricum si asa e bine pentru progres, numai daca ne gandim la cate inovatii tehnologice a adus al doilea razboi mondial. Nu poti spune ca stiinta se afla pe drumul cel bun, poate ca a luat-o tocmai pe unde nu trebuie. Eu cred ca stiinta se afla pe drumul construit de toti oamenii destepti care au contribuit cu ceva la progresul nostru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citez din Dan Brown - Ingeri si demoni: "[..] Dar stiinta nu este guvernata de nici un tel superior. Descoperiirile stiintifice vin fara prescriptii etice de utilizare. [..] Intr-adevar, bolnavii se vindeca, orbii vad si surzii aud. Dar ne-a fost rapit rasaritul soarelui, care a fost redus la lungimi de unda. Ne-a fost rapita dimineata inrourata, redusa la conditii atmosferice. Si cel mai mult, Dumnezeu a fost redus la un sistem de elucubratii". Citat inexact, mai ales la ultimele exemplificari.

 

"Progresul", fie el si stiintific, trebuie sa vina acompaniat de ceva. Sa recunoastem ca nimeni si nimic nu poate opri progresul, si ca fix acum, citind pagina asta, ne bucuram de cel putin 3 progrese ale lumii stiintifice: electricitate, computer si internet :cry: . Daca ar fi existat si prescriptii etice de folosire a tehnologiei, probabil ca nu ar fi avut loc muuulte razboaie. Desi, cateodata razboiul face un bine: curata o societate, ii arata cat de jos poate ajunge, lasa loc unei noi generatii.. pentru ca mereu si mereu totul se reintoarce de unde a plecat, si noi generatii le inlocuiesc pe cele vechi.. Numa' sa nu fim noi in cea care merge la razboi :nea:

 

Si in rest, nu pot sa fiu impotriva tehnologiei, doar o folosesc!! Doar din cand in cand cate o intrebare mai descurcareata mi se perinda prin creier, si ma intreb "Si daca..?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mintea omului creaza multe lucruri si idei. Ce s-ar intampla daca toate ar fi puse in practica , si cele rele si cele bune ?

Stiinta si tehnica e buna , pentru ca ne prmite sa traim mai confortabil insa , fara moralitate instrumentele stiintei pot merge pe cai gresite si rele !

Share this post


Link to post
Share on other sites

stiinta este definitia progresului si confortului dar din pacate anumiti indivizi folosesc acest progres impotriva umanitatii, nu asta e scopul oamenilor de stiinta, tot timpul stiinta va fi un progres oricat de mic ar fi el

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este şi pozitivă şi negativă. Evoluţia ştiinţei ne aduce multe benificii dar

Edited by Crusher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.Mai mult negativ.Cred că ar trebui sa ne temem de avansul ştiinţei.Orice are o limită iar ştiinţa o poate atinge oric

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×