Sari la conținut
Forum Roportal
The Bitch

FACEBOOK - Marea minciuna cu consecinte sociale

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sa o numim regula nescrisă a Facebook-ului: oamenii nu posteaza imagini despre componentele negative din viața lor si în timp ce tu stai plictisit în casa și rasfoiesti prin fotografii din calatoria amicului tau in Noua Zeelandă, s-ar putea să incepi se te întrebi de ce este viata ta atat de plictisitoare ? Se pare că nu ești singurul...asta conform unui nou studiu de la Universitatea din Utah Valley.
Studiul explica: Facebook este in totalitate despre gestionarea impresiilor altor persoane. Cercetarile anterioare au aratat ca utilizatorii de Facebook cultiva foarte atent profiluri care evidențiază atributele pozitive în timp ce minimalizeaza sau elimina in totalitate aspecte nedorite in legatura cu persoana si viata lor.
doh.gif corect ? Corect, dar aici studiul relateaza ceva interesant: cercetatorii s-au întrebat cum anume aceste profiluri exagerat de minunate ar putea avea impact in percepția de sine a utilizatorului de rand pe Facebook. Pentru a afla, au recrutat 425 de studenti si au cerut fiecaruia sa completeze un chestionar care detaliaza utilizarea lor de site-uri de rețele sociale și de perspectivele lor asupra vieții .
Constatarile lor: cu cat mai mult timp un student a petrecut pe Facebook, cu atât mai probabil a fost ca el să creadă că prietenii săi trăiesc vieți mai fericite și că viața însăși este nedrepta. Aceste sentimente s-au multiplicat în rândul studenților care au avut cel mai mare număr de "prieteni" pe Facebook, dintre care majoritatea nu erau cunoștințe apropiate. (Ex. Colegul ala de clasa, din liceu, care le-ați vorbit o singură dată)

De ce se întâmplă acest lucru? Holbandu-te la cele mai fericite momente de pe Facebook-ul cuiva dă impresia că acei oameni traiesc întotdeauna intr-o explozie de fericire si bunastare, explica autorul studiului Grace Chou, Ph.D. Prin urmare, subconstient incepi să crezi că toată lumea trăiește o viață mai cool si mai interesanta decât tine,cu toate ca dacă ai sta putin si ai gandi realist, probabil iti vei da seama că nu era adevărat. Acest efect este amplificat atunci când nu cunosti personal acel "prieten", deoarece percepția ta despre viața lui sau a ei se bazează exclusiv pe un (oarecum fals) profil pe Facebook.

 

Sursa articolului.

Editat de Naeema
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Ba da. Daca il dezactivezi si timp de 14 zile nu te loghezi, se sterge automat. Bine, asa zic ei, dar dreac stie.

nope

 

am deschis FB azi dupa 2 ani si a mers, nu s-a sters nimic, nici macar praful

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am lasat contul activ ca ma joc Zynga Poker. Addicted to it. laugh.png

In rest am in lista vreo cateva persoane pe care le cunosc personal si cativa membri de familie. Marele total = 25

Dar chiar si asa, sunt dezgustata de acest trend de pe Facebook, in special cand cunosc personal persoanele pe care le am in lista, imi sunt prieteni si astfel stiu ca ceea ce proiecteaza pe FB nu este imaginea completa sau in unele cazuri reala a vietii lor. Ma intreb, oare de ce ?

Mi s-a acrit si de lipsa de interactionare substantiala sau adevarata, de pe FB. Toata lumea isi da unii altora doar like-uri la poze si din cand in cand mai vezi cate un comentariu gen: wow, super, ce bine arati, ce misto...unde erai ? pup...bla bla bla.

 

M-a palit epifania ieri chiar la o poza de a mea, unde eram cu ala mic si cu sotul. Citesc un comentariu de la o ruda din Romania "Se vede ca sunteti o familie perfecta, fericirea vi se citeste pe chip". suicide.gif Nu exista familie perfecta si nu suntem intotdeauna fericiti, poate nici chiar in ziua cand poza fu facuta. F**k it, am sters poza si am pus absolut tot ce am pe Facebook pe invizibil. Mi-am schimbat si poza la profil cu asta. E depresanta stiu, dar asta simt de multe ori in realitate...so...truth in your face Facebook.laugh.png

 

1456062_10151836339084033_790359422_n.jp

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mi-ai amintit de o faza petrecuta acum vreo 4 ani pe FB la mine. Fusesem la nunta unor prieteni in Montreal si la un timp dupa aceea am pus niste poze de la nunta pe Facebook, poze in care erau si mirele cu mireasa. Mirele purtase un costum de la nush ce designer trendy, stil care se purta in anul acela pe aici se pare.

Mno apar comentariile, printre care unul al unei prietene romance. Comentariu scris in romaneste ceva de genul "Ce costum lucios are mirele. Se mai poarta din astea ? smile.png ". Nu e citat mot-a-mot dar pe aproape. La vreo doua zile, apare comentariu de la mireasa, pe care o am in lista, care nu e romanca si care a tradus cu Gugal sa vaza ce zice lumea la poza de la nunta ei. Suparata foc pe prietena cu crtitica, ca a facut misto de costumul sotiorului. Mno amu io la mijloc, nestiind ce sa fac. rotflmao.gif

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si tu cu Candy Crush mai femeie ? M-au innebunit cativa din lista mea cu cereri sa ma joc si eu, pana i-am pus pe ignore la orice fel de game request. Pana la urma am instalat aplicatia pe telefon ca avea o promotie la Zynga Poker chips. Am primit vreo 300.000 de chips ca am instalat jocul. Porma l-am dezinstalat imediat. laugh.png

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Misto Zynga Poker, iau bataie la greu. Cre ca mai am vreo 30 de fise, ia da si mie niste cateva. laugh.png

 

Lasa-ma ca zac. Am avut luna trecuta 65 mil si i-am pierdut pe toti. 20 de mil i-am jucat intr-o mana la nervi si dusi au fost. Acum imi ling ranile pe la vreo 2 mil jumate ce am reusit sa adun din diverse promotii.

Daca vrei iti dau si tie. Gasim o masa libera si te las sa ma bati. La poker that iz... grin.gif

 

PS: Am uitat sa mentionez, eu joc Texas Holdem nu clasic.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×