Sari la conținut
Forum Roportal
Inteleptul Sorinica

Deficit de vitamine sau alte materii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cand la cineva se descopera ca are lipsa de vitamina, ca de exemplu B12, asta se datoreste in special faptului ca intestinul lui nu este capabil sa absorbe vitamina din alimentele care mananca. Asta bineinteles ca luand in consideratie ca persoana mananca echilibrat si normal. In asa caz, intestinul nu va reusi sa absoarbe si pilulele. Nici sub limba nu va reusii vitamina sa ajunga la sangele persoanei. In asa cazuri este nevoie de a "ocoli" intestinul si a primii vitamina prin injectie.

La fel cu persoanele care au lipsa de fier si altele.

 

Cazuri in care deficenta vitaminii este provocata din alimentele"sarace " care se mananca sunt foarte rare azi.

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://www.neuropathytreatmentgroup.com/neuropathycream/4-nutrient-deficiencies-that-are-killing-your-nerves/


Lipsa vitaminelor enumarate in articol sensibilizeaza corpul si durerile devin cruciale, de aceea este bine sa respectam limitele minime macar sa evitam tot feluri de dureri de oase, tendoane, articulatii, in caz ca nu se pot obtine din alimentatia zilnica.     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cornul și laptele, soluția opririi pandemiei? Savanții britanici au o idee „trăsnită”

*Deloc nu este o idee trasnita, ci una sanatoasa!!!   In acest caz dar si in altele este indicat imbunatatirea alimentelor ca altfel lumea devine bolnav si rahitic.   Dau bani pe multe lucruri oamenii azi dar nu pe cele mai importante, sanatatea.   Cineva trebuie sa faca nu sa publice articole despre asta ca nu se observa si asa.  In State scrie pe etichetele de lapte ca este cu adaos de Vitamine cred ca si pe paine scrie!!!*

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vitamine pentru creier

”Vitamina B12 este esentiala pentru om si singurele surse disponibile sunt cele de origine animala: carnea si lactatele. De aceea, veganii pot experimenta bolile deficitului de vitamina B12 daca nu isi administreaza suplimente din aceasta vitamina, cele mai frecvente fiind anemia megaloblastica, tulburarile intestinale cu malabsorbtie prin afectarea mucoasei intestinale si tulburari neurologice, acestea din urma sub forme grave, nu mereu reversibile dupa suplimentarea cu B12,” a explicat dr. Elena Păcuraru, medic primar de medicină internă. "

https://www.doctorulzilei.ro/vitamina-pentru-creier/

Rad singura si nu inteleg cum se intampla ca OMU' meu a mancat oua si carne in viata asta cat 10 altii si tot are deficienta de Vitamina B-12!!!

Si azi incepe ziua cu 2 Avocado peste care pune praf de Turmeric, 3 oua fierte sau prajite, cereale cu fructe in Lapte de Almond si alte bunatati pentru el, ca eu nu l-as manca!!! 

Eu nu prea cred in vraja de Vitamine, mananc ce poftesc si ce-mi place!!!   Nu le-as inghiti acele capsule de plastic ...  Nu cred nici in alea care au devenit Vegani si altele, dar la mine in vizita cauta doar carne!!!   

Odata mi-a dat o doctorita vitamina asta si de la prima am inceput sa ma ingras, hainele sa-mi fie mici.   Am lasat un mesaj doctoritei foarte detaliat pe telefon si am dus inapoi in magazin sticluta cu bunatati si explicatiile mele clare sa stie de ce le duc inapoi.   

Asa mi-am adus aminte de Omleta cu Ciuperci dar am de mers sa le cumpar, oua am destule in frigidere, am si orez fiert.  Pranzul aproape e gata, mai cumpar si o salata verde!!!

Inca n-am uitat nimic, desi as vrea sa uit cate ceva.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Americanii, obsedați de suplimentele dubioase  :eek:

*Nu toti, doar dintre cei mai naivi care merg pe ideea sau lozinca doar ca "It's good for you"!!! 

Pe mine nu ma convinge ca e bun sau nu, ca nu dau nimic pe asemenea zicale si ma exprim clar, ceea ce nu le place.

Daca vad in rezultatul de Analiza de Sange ca ceva nu e bine, sint de acord dar nu pentru ca a aparut ceva pe rafturile magazinelor.

Am avut in San Diego o colega de munca din Iran si mereu ma plimba la cap sa cumpar vitamine ca vine iarna sau primavara.  Aveam si acolo pomi fructiferi in curte si mai primeam de la cei care aveau si mai multe.  Cumparam mereu pentru copiii si gateam eu, nu mancam din congelatorul alimentarilor mancare militara ramas din WWII, ca pentru ei a fost inventat dar stocul imens a trebuit sa fie vandut/valorificat dupa ce s-a terminat in sfarsit batalia.  Asta a contribuit ca milioane de femei sa renunte la gatit ca este de mancare gata facut doar aruncat in microunde si mancat!!!   Aceleas persoane cumpara si vitamine in exces sa nu se raceasca sau mai rau. 

Romanii le aduceau din Romania, sau din Ungaria cumparate ca-si petreceau si cateva zile in Ungaria, ca de acolo luau avionul American, dar se aprovozionau cu Boia de Ardei la greu, Arome pentru carnati si ciorbe, Alcooluri, Vegeta, etc., unele aduceau si Cuvinte incrucisate si se vindeau excelent in comunitatea maghiara.*   

https://evz.ro/americanii-obsedati-suplimentele-dubioase.html 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×