Sari la conținut
Forum Roportal
Htenesa

Raspunsul ultim al Existentei

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Gata, am raspunsul. Totul e constiinta. Motivatia e simpla: Nu poti obtine constiinta din lumea materiala. Pur si simplu n-ai cum. Niste particule pot ele sa se miste cat or vrea, sa se dea peste cap de cate ori or vrea. Nu vor crea constiinta. In schimb, din constiinta poti obtine o frumusete de lume materiala. Hai sa vedem cum.

 

In primul rand, lumea materiala pe care o luam asa de mult de-a gata, nu ne este totusi asa de familiara precum am vrea sa credem. In momentul in care realizezi ca sunetele, culorile, gusturile, temperaturile, sunt toate in mintea noastra, iti dai seama ca nu prea stii nimic despre lumea materiala. Nu te mai intampina cu acea familiaritate cu care erai obisnuit. Bun, luand toate proprietatile astea lumii materiale si realizand ca sunt defapt parte din tine, ce mai ramane din lumea materiala ? Pai... mai raman legile fizicii. Astea chiar sunt acolo. Doar ca habar n-avem la ce se refera. Om zice noi E=mc^2, dar habar n-avem ce sunt defapt E,m si c. Le-om numi noi energie, masa si viteza luminii, dar habar n-avem ce e aia energie sau masa sau lumina sau viteza (adica spatiu si timp). Tot ce stim e ca A=bc^2, unde A,b si c sunt niste chestii carora noi le-am atribuit sensuri convenabile pentru a da un sens lumii. Deci in cel mai ultim mod cu putinta, singurele lucruri despre care stim ca sunt acolo in lumea materiala sunt relatiile matematice. Deci nu materie, nu legi ale fizicii, ci doar relatii matematice.

 

Bun... acum sa vedem cum apar aceste relatii matematice. Costel se trezeste la ora 8 dimineata, la ora 9 se duce la servici, sta pana la ora 5, vine acasa, se uita la meci intre 7 si 8 si la 10 se duce la culcare. Ce avem noi aici ? Avem comportamentul (liber !) al unei constiinte. Stim noi oare ca baiatul Costel e constient la interior ? Nu stim. In schimb ii putem observa comportamentul. Care comportament... hopa... se dispune dupa regularitati matematice. Prin urmare putem inventa niste unitati de masura cum ar fi: casa, servici si sa gasim o relatie dintre ele: casa = 2*servici. Si hopa-asa avem "legi ale fizicii." Ia uite cum rasare lumea materiala din comportamentul constiintei. In schimb, fa-l pe Costel sa faca 3 tumbe, 2 piruite, sa alerge 1km si vezi daca apare o constiinta plutind deasupra casei lui Costel. Nope, nu apare nicio constiinta din lumea materiala.

 

Concluzie: la baza exista doar constiinta. In cazuri simple, aceasta se comporta foarte regulat si prin urmare da nastere la regularitati matematice pe care noi le interpretam ca legi ale fizicii. Gravitatia, electromagnetismul, particulele elementare, etc., nu sunt altceva decat regularitati matematice dupa care se comporta constiinta la nivele fundamentale. Pe cand comportamentul lui Abc2009ro e foarte complicat, acesta putand scrie pe forum zeci de pagini fara a se putea deduce regularitati matematice clare.

 

The End. Acum toate ariile de Filozofie si Religie se pot inchide si sa ne mutam cu totii pe aria de agatat gagici. Care vrea sa fie gagica mea ?

Editat de Abc2009ro
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gata, am raspunsul. Totul e constiinta. Motivatia e simpla:

Concluzie: la baza exista doar constiinta.

The End.

 

Acum toate ariile de Filozofie si Religie se pot inchide si sa ne mutam cu totii pe aria de agatat gagici. Care vrea sa fie gagica mea ?

Bravo, bravo! :)

Deşi unii ar putea să-ţi spună: "Mare scofală, bre, şi noi ajunserăm la concluzia asta...precum şi mulţi alţii ajunseră înaintea noastră! Şi cu asta ce făcurăm?biggrin.png "

 

Corect, spre gagice să ne îndreptăm, că acolo-i împlinirea...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nuş dacă-i un ultimatum, da e o concluzie de-a mea...biggrin.png

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

///Totul e constiinta. Motivatia e simpla: Nu poti obtine constiinta din lumea materiala. ///

asta nu duce incet incet spre concluzia ca traim intr-o simulare a unei alte civilizatii?

atunci s-ar explica de ce totul e constiinta/informatie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gata, am raspunsul.

Ti-am dat un punct pentru ca am senzatia si sper ca esti dominat de libertatea de spirit si imi place entuziasmul tau.

Nu stiu insa daca iti dai sema de necesitatea de a fi rezervati in privinta absolutismulu intelesurilor; eu sunt convins ca tu vei depasi nivelul intelesurilor actuale pe care le consideri raspunsuri fara echivoc la problemele ce te framanta, vei atinge noi culmi ale cunoasterii mereu si mereu; esti primul om care imi trezeste acest sentiment.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu sunt convins ca tu vei depasi nivelul intelesurilor actuale pe care le consideri raspunsuri fara echivoc la problemele ce te framanta, vei atinge noi culmi ale cunoasterii mereu si mereu;

 

Da, pai clar ca imi voi schimba parerile. Pentru ca tot n-am ajuns la capat. Poate chiar o fi adevarat ca la baza sta constiinta, dar asta nu explica trairile particulare pe care le avem. Am ignorat pana acum detaliile de genul pentru a ajunge la fundamente. Dar acum ca am ajuns, e cazul ca explic si detaliile. Cum anume selecteaza creierul culori pentru ochi, sunete pentru urechi, etc. ? Si mai ales, cum anume functioneaza constiinta de la baza pentru a crea lumea materiala ? Noi functionam pentru ca deja suntem materiali, dar la baza ce este ? Singurul mod prin care ai putea scapa de intrebarea asta e sa presupui ca nu exista nicio baza, ca se merge pana la infinit.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×