Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Seriosul

Lecturi suplimentare impuse

Recommended Posts

Cred că lecturile suplimentare pentru elevi care apar în diferite cărţi ale diverşilor autori ar trebui să fie verificate cu atenţie de Ministerul Educaţiei şi Învăţământului pentru că în caz contrar se pot exacerba diverse manifestări care mai târziu pot degenera în fapte antisociale.

Cum este posibil ca la clasa a IV-a,în cadrul lecturilor suplimentare,să se impună citirea schiţei "Cănuţă om sucit" de Ion Luca Caragiale?Ce poate învăţa un copil din acest fel de lecturi????Dacă în şcoală se învaţă aşa ceva,atunci ce să mai zic de modul cum vorbesc în public unii oameni aşa zişi titraţi???!!!!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai de aia exista profesori, sa ii ghideze, nu doar sa ii puna sa citeasca.

Sa le explice, sa dezbata cu ei. Sa le dea atentie!

 

Nu inteleg ce te deranjeaza atat de tare o astfel de lectura scrisa totusi de..Caragiale si nicidecum de un 'cretinostirist' d'alde wowbizului autohton.

Edited by stupid_me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce fel de comunicare şi dialog este între acel aşa zis dascăl şi elevul Cănuţă???!!!Ce explicaţii poate da un învăţător unui copil de clasa IV-a privitor la ce înseamnă că nevasta lui Cănuţă l-a înşelat de două ori???!!!

Cred că acest fel de lecturi suplimentare ar trebui citite şi analizate doar dacă elevii au împlinit cel puţin 16 ani.....Dacă se merge pe principiul că nu deranjează asemenea lecturi atunci nu m-ar mira dacă,la liceu prin clasa IX-a sau a X-a, s-ar impune ca lectură suplimentară şi "Povestea poveştilor" de Ion Creangă sau chiar şi "Povestea lui Ionică cel prost" scrisă de către acelaşi autor.....

Eu cred că aşa cum pe posturile de televiziune anumite filme şi emisiuni prezintă diferite interdicţii de vizionare pentru minori atunci tot astfel ar trebui ca editurile să specifice interdicţii pe coperţile cărţilor şi chiar mai mult comercianţii de cărţi ar trebui să nu vândă cărţi interzise minorilor........

Eu cred că citirea de către minor a unor astfel de lecturi sau cărti pot exacerba diverse sentimente care în final să ducă la manifestări nedorite cum ar fi comportamentele imorale şi chiar la tot felul de fapte antisociale....

Ce fel de urmaşi vrem să aibă România????

Edited by Seriosul

Share this post


Link to post
Share on other sites

In ziua de azi, pana la 16 ani o fata a trecut deja la al 2-lea, 3-lea tip si a suferit deja de cateva ori avand impresia ca a dat de Fat-Frumos din lacrima care o salveaza venind mai ceva ca vantul calare pe un bidiviu unicorn cu ale lui copite de aur si cercel in ureche (frumosu, nu calu')..doar pentru ca i-a dat like pe facebook si a tag-uit-o intr-o poza cu inimioara.

 

Mai pe scurt, copiii de clasa a patra au deja colegi cu parinti divortati, prieteni sau vecini ale caror mame sunt facute curvele strazii sau unchi care isi beau zilele si improasca venin pana in satul vecin.

 

Crezi ca nu ar avea ce sa invete din aceasta lectura?

Asta pentru ca tu ai impresia ca unui copil crescut in glob ii va fi mai usor si mai frumos in viata..

 

 

EEEEEEEroare de zile mari, cu tot respectul.

 

Copiii trebuie sa aiba acces nu doar la informatie (pe care de multe ori nu o poti selecta oricat ti-ai dori) - ci mai ales la dezbatere in familie, la scoala. Cu privire la viata reala, nu la cai verzi pe pereti si cenusarese de poveste.

Edited by stupid_me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×