Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Pierre D. Vara

Locked facebook account

Rate this topic

Recommended Posts

Buna seara. De mai bine de o saptamana am urmatoarea problema:

 

post-256889-0-71872300-1383767495_thumb.png post-256889-0-48278000-1383767512_thumb.png post-256889-0-75618000-1383767528_thumb.png

 

mi se intampla asta de pe orice pc m-as conecta, nu stiu daca sa merg pe link si sa incep actiunea de download

pe telefon ma pot conecta, ceea ce mi se pare si mai ciudat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie imi miroase a spam si reclama pentru Macafee ala, ca sa te faca sa descarci programul. Incearca sa te loghezi din alt motor de cautare. Din Google Chrome sau Safari si vezi daca iti spune la fel. Vad ca folosesti Firefox, dar nu are legatura. Aceiasi chestie au intampinat-o si altii care folosesc Chrome spre exemplu si s-au logat inapoi prin Internet Explorer.

 

Si cred ca am dreptate. Uite ce am gasit. Citeste aici.

 

Din cate am citit acum pe diverse pagini de web, prin postari scrise de o multime de oameni cu aceiasi problema, se pare ca Facebook promoveaza si vrea sa bage omului pe gat programul anti-virus McAfee. O manevra josnica si nesimtita din partea lor.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, m-am informat ceva mai mult, de ieri incoace. Deci...

 

Ai instalat ceva recent in computer ? Vreo aplicatie ? Sau ai apasat pe vreun link in Facebook ? Se prea poate sa te fi procopsit cu vreun spyware in computer. Ai program pentru inlaturare de spyware si malware ? E separat de programul anti-virus pe care probabil il rulezi. Daca nu ai, uite aici o versiune gratis la unul dintre cele mai bune aplicatii pentru scanare si inlaturare de spyware : http://www.malwarebytes.org/. Il foloseseam si eu (versiunea cu plata) de ani de zile cand rulam Windows si il recomand. Daca ai computerul infectat cu aplicatii malitioase ti le gaseste si sterge. Alt program ar fi SuperAntiSpyware.

 

Alte solutii pe care poti sa le incerci:

 

1. Verifica in Control Panel (Add and Remove Programs) daca se afla ceva instalat ce nu ar trebui sa fie acolo. Asta presupunand ca esti la curent cu ce ai instalat in computer. Daca ai obiceiul sa dai o raita mai des prin lista de programe instalate, esti familiara cu ce-i acolo si-ti va sari imediat in ochi o aplicatie noua pe care esti sigura ca nu ai instalat-o tu cu intentie.

De multe ori programe din astea spyware stau in carca programelor valide si se instaleaza si ele in computer impreuna cu aplicatia pe care ai vrut sa o instalezi initial, in special daca instalezi automat cu optiunea "recommended" si nu cu cea "custom installation" care te lasa sa alegi doar aplicatia pe care o vrei nu tot tacamul de gunoi cu care vine la pachet (toolbars, translator, samd spre exemplu)

 

2. Incearca sa te loghezi din nou pe FB si cand iti apare mesajul ala, apasa pe Ctrl/Alt/Del. Asta iti va deschide Task Manager. Vezi daca in fundal ruleza vreo aplicatie malitioasa.

 

3. Ruleaza systemul la un "restore point" precedent, la data dinainte sa-ti apara mesajul ala pe Facebook. Poate ai dat liber fara sa vrei la instalatia unui program malitios de spyware. Se intampla la mai toata lumea cateodata, din neatentie.

http://www.informationweek.com/personal-tech/desktop-operating-systems/how-to-use-windows-7-restore-points/231000425

 

Apropo am citit ca nu Facebook ar da avertismentul ala ci programul de spyware care e posibil sa-ti fi infectat computerul. El intervine si-ti blocheaza Facebook-ul.

Dupa cum am spus, ruleaza un progran anti-spyware, scan, sterge si deasemenea ruleaza un scan si cu anti-virusul pe care il folosesti. E imposibil sa nu gasesti ceva suspect.

Daca alegi optiunea sa-ti intalezi programul anti-spyware si sa scanezi sistemul, vezi ce rezultate iti da (daca gaseste ceva) sterge ce gaseste, clear cookies in browser din nou, restart Windows, asteapta 24 de ore si incearca sa te loghezi din nou pe FB.

Let me know. O sa-i dam noi de cap pana la urma. smile.png

Edited by Naeema
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

acum nu am timp sa studiez cu atentie pasii enumerati de tine mai sus, deoarece fug la munca si stau acolo pana diseara tarziu

ideea este ca my computer is shared, fiu-meu fiind cap de afis, se tot joaca niste jocuri, plus intra pe contul meu sa-si ia niste smurfs, joc deschis tot de el acolo

danke, naeema :airkiss:

Share this post


Link to post
Share on other sites

am cautat in control panel

nimic suspect

dar mi se pare ciudat, imi apare acest mesaj de pe orice pc m-as conecta

am zis ca are laptopul meu o problema, dar daca ar fi asa, de ce nu ma pot conecta de pe alte computere?

Edited by Lucast

Share this post


Link to post
Share on other sites

E de la un program/update implementat de ei, se numeste malware checkpoint.
Instaleaza Mcafee asa cum iti spun acolo, in ultimul print, apoi il poti sterge(altfel nu mai intri pe cont)
Nu ai niciun virus.

Edited by Mr.Pervy McPervert
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×