Sari la conținut
Forum Roportal
Ana901

Peru, Spania sau Romania?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Bună, eu sunt Anamaria, va voi spune povestea mea pe scurt, vreau doar niste sfaturi sincere. În acest moment, eu sunt într- un moment de mare confuzie și nu știu incotro sa merg si ce să fac. Sunt o fata românca de 30 de ani și căsătorita cu un cetatean peruan de 40. Suntem impreuna de 6 ani jumate si o fata de 3 ani si jumate . Ne-am întâlnit pe internet si am vorbit on-line (8 luni), el lucra în Japonia iar eu trebuia sa-mi termin studiile la facultate. Printr-o intamplare fericita, o cetateana japoneză care s-a întâlnit cu tatăl meu ne-a invitat în Japonia , acolo ne-am întâlnit (am fost acolo doar 10 zile) . După aceea m-am intors în România pentru a -mi termina studiile și el urma sa se întoarca în Peru . M-a invitat la el acasa, am calatorit in tara la el, ( inițial 3 luni, care a devenit un an), îmi place mult acolo, am iubit locurile mult, fiind acolo cu familia lui, toate bune, am ajuns si sa lucrez ca profesor de limba engleză, ceea ce si sunt, vroiam de fapt sa subliniez ca m-au primit cu bratele deschise si in ceea ce priveste munca. Ei bine, după un an am venit înapoi în Romania, am stat 10 luni apoi am călătorit în Peru inapoi, pentru că am vrut foarte mult să fiu acolo iarasi. El muncea, eu in Romania nu am decat parinti, prieteni nu, case nu, lucruri de genul asta, nu ma tinea nimic important in afara de parinti acolo, etc. Acolo am muncit impreuna la afacerea lui (internet, de acolo si am vorbit cu ai mei zilnic), am ramas insarcinata intre timp, ne-am casatorit si am venit in România împreună pentru a naște aici, unde primeam niste bani de la stat, intre timp am primit o oferta de munca in Spania ca traducator, intre timp am pierdut munca. In timpul asta el s-a ingrijit foarte mult de fetita noastra si m-a sprijinit foarte mult, in afara de planul material, desigur, pentru ca la banii castigati un imi permiteam sa-mi dau fetita la gradinita si in plus era foarte mica cand a venit in Spania (1 an). In Spania nu este de munca este aproape imposibil din punct de vedere laboral. In Romania nu vreau sa ma intorc momentan, desi as avea sprijinul parintilor, care desigur cateodata imi scot pe ochi ajutorul, in plus e greu pentru sotul meu cu limba romana, nu stiu cum ar putea munci in Romania, fapt ce un il atrage nici pe el foarte mult. In cele din urmă am vrea sa ne intoarcem in Peru sa incercam acolo, sunt sanse pentru amandoi, eu m-am obisnuit acolo, stim limba, e altfel, si lucrurile s-au imbunatatit si acolo cu munca, sunt mai multe posibilitati. Ei bine, mi se pare greu sa aleg pentru că îmi place să fiu în Spania, m-am obisnuit, dar practic nu avem din ce trai aici si nici nu sunt sanse reale, pentru ca avem de intretinut si un copil. As vrea si sfatul vostru, poate gandesc eu gresit sau dimpotriva, eu sunt o persoana deschisa si tocmai de asta v-am scris, spaniolii imi spun variana cu Peru, ei sunt mai deschisi din punctul asta de vedere. Va multumesc.Aveți grijă de voi.bye.gif

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu iti recomand varianta cu vecinii de la sud, Chile. wink.png

Am o prietena acolo, mi-a vorbit numai de bine..

Peru e o tara spectaculoasa. Cu parintii poti vorbi pe Skype regulat. Ce te franeaza de fapt?

Total de acord. Probabil zona de comfort deja creata pe ideea de Europa, dar nimic nu-i batut in cuie, mai ales situatia laborala din Europa in acest moment..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In Romania e greu pentru sotul meu cu limba romana, nu stiu cum ar putea munci in Romania, fapt ce un il atrage nici pe el foarte mult.

 

 

în Spania, m-am obisnuit, dar practic nu avem din ce trai aici si nici nu sunt sanse reale, pentru ca avem de intretinut si un copil.

 

 

 

in Peru sa incercam acolo, sunt sanse pentru amandoi, eu m-am obisnuit acolo, stim limba, e altfel, si lucrurile s-au imbunatatit si acolo cu munca, sunt mai multe posibilitati.

 

Deci Peru. smile.png

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

tu vrei sa ne vrajesti pe noi ca ai facut facultate in Romania, ca esti profesoara de limba engleza si te exprimi atat de prost ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

tu vrei sa ne vrajesti pe noi ca ai facut facultate in Romania, ca esti profesoara de limba engleza si te exprimi atat de prost ?

desigur ca nu, eu vorbesc in prezent in familie spaniola, romana si ceva engleza, probabil ca asta influenteaza fara sa vrei exprimarea, cateodata bineinteles.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te duci acolo unde aveti din ce va intretine familia. E la mintea cocosului. :doh: Si ce daca iti place in Spania ? Si mie imi place Monaco dar ce sa fac acolo ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×