Sari la conținut
Forum Roportal
Redondo

Este justificata moral perchezitia ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Se justifica moral controalele de pe aeroporturi, de la punctele de frontiera sau cele din propria locuinta ?


Esti controlat in bagaje in amanunt, ti se desfac produsele, trebuie sa dai explicatii pentru orice ai in bagaj, trebuie sa explici in cel mai mic amanunt viata ta personala, ca de ce ai venit, unde te duci, cu ce scop, cat stai, la cine, ai copii, ai prietena, da-ne nr de telefon al unei rude s-o sunam sa vedem noi daca ai dreptate etc. Ajungi sa te simti ca un infractor. Esti trecut printr-un stres puternic, printr-o situatie tensionata. Daca nu au gasit nimic in bagaje si daca explicatia ta pare ok atunci esti dus intr-o camera si dezbracat complet(nu toti sunt dezbracati dar aleg pe cine vor ei, daca te-au ales nu poti comenta, n-ai ce sa faci, n-ai de ales).


E clar ca ti se incalca intimitatea. Cel putin intimitatea, in unele cazuri se ajunge sa ti se incalce si demnitatea, esti umilit, ridiculizat. Pentru o femeie este mult mai jenant sa se dezbrace decat pentru un barbat.


Ei iti pot pune orice intrebare, oricat de intima sau personala ar fi, tu esti obligat sa raspunzi.


Autoritatile pot intra cu forta la tine in casa, pot face tot ce vor folosind aceste argumente: e posibil sa fii terorist sau traficant de droguri si noi trebuie sa ne asiguram ca nu esti, trebuie sa ne dovedesti ca nu esti. Eu stiam ca cel care acuza trebuie sa dovedeasca vinovatia nu cel care e acuzat sa-si dovedeasca nevinovatia.


SUA foloseste argumentul acesta al terorismului pentru aproape toate actiunile sale militare si deasemenea de a pune conditii altor state sau de a le impune anumite sarcini. Din discursurile liderilor americani se deduce ca lumea e plina de teroristi si traficanti, sunt la orice colt de strada si ca ei depun un efort supraomenesc pentru a-i prinde.

Editat de Redondo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

SR esti off topic, daca vrei mergem pe acel topic si discutam. oricum n-ai inteles ce ziceam si deasemenea tratezi problema in mod subiectiv, da e greu sa gandesti obiectiv, e nevoie de exercitiu dar faceti un mic efort.

 

on topic

un citat de pe alt forum :

 

Amprentarea, percheziţiile corporale la aeroport (de orice tip ar fi ele), măsurările antropometrice, paşapoartele cu CIP… şi tot aşa până la interceptarea comunicaţilor şi înregistrarea prin camere video plasate pe domeniul public… încalcă sau nu drepturile omului?

Mă gândesc, spre exemplu, la…

Articolul 12.
Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare în viata sa personala, în familia sa, în domiciliul sau în corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii împotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri.

Sau…

Articolul 29.
Orice persoana are îndatoriri fata de colectivitate, deoarece numai în cadrul acesteia este posibila dezvoltarea libera si deplina a personalitatii sale.
În exercitarea drepturilor si libertatilor sale, fiecare om nu este supus decât numai îngradirilor stabilite prin lege, exclusiv în scopul de a asigura cuvenita recunoastere si respectare a drepturilor si libertatilor altora si ca sa fie satisfacute justele cerinte ale moralei, ordinii publice si bunastarii generale într-o societate democratica.
Aceste drepturi si libertati nu vor putea fi în nici un caz exercitate contrar scopurilor si principiilor Organizatiei Natiunilor Unite.

Această cerinţă a securităţii ameninţată de terorism pare a justifica astăzi absolut orice încălcare a drepturilor şi libertăţilor civice şi umane.

De când sunt scanerele prin aeroporturi (şi sunt ceva ani de atunci)… din miile de miliardele de oameni ce au trecut prin ele, cam câte au fost persoane descoperite a fi teroriste? Din miliardele de miliardele de încălcare a drepturilor omului de la 9/11… cam câţi terorişti au identificat?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu vreau sa fiu obiectiv cu tine. Fiind forta de ordine as putea trata subiectul, dar intai sunt om, asa ca tu intai iti pui cenusa-n cap pentru cretinitatea aia si inveti sa te controlezi. Astept...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

esti om dar unul indoctrinat. statutul de om nu-ti garanteaza o gandire limpede sau ca poti gasi solutii pentru rezolvarea problemelor social-economice. ti s-a inoculat ideea ca batranii trebuie protejati orice ar fi si ca eutanasia nu e o varianta. asta e indoctrinare in momentul de faţă. ca intelegi sau nu, e problema ta.

un batran in momentul in care ajunge o fosilă vie si statul trebuie sa pompeze bani in el sa ramana in viata.... intelegi ce zic ? nu mai e folositor ba chiar dimpotriva e o povara pt toata societate, pt economie, pt sensul cuvantului economie(acela de a fi pragmatic in cheltuieli). si n-am zis sa fie eutanasiati ci trimisi in azile sa nu mai bântuie pe strazi. iar locuintele sa fie date tinerilor, sa nu mai stea 4 intr-o camera, sa aibe si ei un pic de intimitate.

e logic ce zic eu dar e greu de inteles daca ai fost batut in cap de mic, imi pare rau si pt tine si pt ceilalti

 

strici topicul ! astept un admin sa stearga postarile tale si ale mele referitoare la ale tale. am dat un report acum vreo 30 min. ale mele erau sterse imediat si primeam si suspend...

Editat de Redondo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa discuti cu oamenii trebuie intai sa fii om. Oamenii sunt fiinte relativ socialiste de la inceputurile existentei speciei. Ce ti-a facut mamai-ta de n-ai loc de ea si vrei sa-i iei casa ?

De ce tipi, vierme mic ? Stai cuminte aici sa-ti iei recompensa pentru ce baiat bun esti tu. De ce fugi la autoritati sa te scape de ceva mai mare si mai rau (eu, that iz) care vrea sa eugenizeze forumul de tine ?

Deci, sa vad camionul cu cenusa cum ti se revarsa in crestet si incepi sa te controlezi...

Si acum sa te destelenesc la cap, aici, ca nu mai stau sa caut topicul ala.

Deci tu vrei munca altora, pe sistem de alpha-dog, tip omoram lupul mai batran ca nu se mai poate apara si ii subtilizam barlogul.

Intai ca asta nu e ceva omenesc, apoi ca sa iei ce au facut altii implica sa fii inapt sa-ti faci singur, plus tendinte comuniste negative.

In final, ce m-ar impiedica pe mine, antrenat pentru lupta, sa omor lupii tineri si sa le subtilizez ce vreau eu, pentru ca pot ?

Vezi deci cum logica ta e deficitara. Apoi, toate mamiferele, oamenii in mod deosebit, avand creierul cel mai dezvoltat, au legaturi afective cu membrii speciilor lor, legaturi care servesc supravietuirii speciilor, printre altele. D-aia avem reguli de tip "nu omori alti oameni", "nu manca alti oameni". Unii nu le respecta, iar societatea ii izoleaza sau ii elimina.

Hai cu camionul ala cu cenusa...

Editat de S.R.
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

... un batran in momentul in care ajunge o fosilă vie si statul trebuie sa pompeze bani in el sa ramana in viata.... intelegi ce zic ? nu mai e folositor ba chiar dimpotriva e o povara pt toata societate, pt economie, pt sensul cuvantului economie(acela de a fi pragmatic in cheltuieli). si n-am zis sa fie eutanasiati ci trimisi in azile sa nu mai bântuie pe strazi. iar locuintele sa fie date tinerilor, sa nu mai stea 4 intr-o camera, sa aibe si ei un pic de intimitate.

 

strici topicul ! astept un admin sa ... primeam suspend...

 

Sper sa gandesti la fel cand vei ajunge o fosila vie si sa ti se implinesca dorinta.

Un om e un om, nu un bou (scuze regnului animal)... auzi, "fosila vie", nu tu sentimente, nu tu amintiri, nu tu frumusete sufleteasca, nu, nimic, ci doar o fosila vie a economiei de piata.

Unde esti tu Lenin (sau tu) Doamne, unii chiar o merita iar, niciodata nu ne invatam minte.

Sunt oripilat!

 

Si eu astept din nou un administrator sau moderator sa dea curs la ceea ce e boldat de mine in citat.

 

PS

Ce dracu', visez sau ce, am un cosmar?

Editat de nimeni d
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

au legaturi afective cu membrii speciei sale

da, omule, il vezi pe taica-tu la azil, il vizitezi si tu il intretii.

eu nu vreau sa astept un minut la semafor sa treaca el strada. la fel toate spitalele, troleele sunt pline cu moşi. selectie naturala, o lume din ce in ce mai rapida ii elimina pe cei lenţi.

 

o ideea greu de inteles este ca viata asta are si trebuie sa aiba un sfarsit. nu poti sa tragi de ea la nesfarsit.

 

acum dpdv economic gandeste-te ce ar insemna ca un batran sa traiasca 100 si ceva de ani. cum e, dupa tărtăcuţa ta ? e bine sau rau pentru societatea noastra ?

Editat de Redondo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da' io daca vreau casa ta ce ma impiedica s-o iau ? Asa, de selectie naturala :aikido:

O sa-ti dau un nou nickname tie - "Za Creature".

Eu inteleg ca esti tanar si frustrat ca viata e greu si de ce nu poti primi moka chestii in loc sa-ti faci singur.

Din fericire pentru tine, societatea nu functioneaza asa, altfel acum nu mai scriai prostiile astea, ca iti luam laptopu' si casa si pe tine te ingropam sub ea.

Lucreaza la echilibrul tau psiho-afectiv. Io nu te mai bag in seama ca esti ilogic si surd, m-ai plictisit.

Revin mai tarziu sa ma iau de tine, cand mi-o veni cheful, sa te fac un martir online, o victima a societatii virtuale.

Ori asa, ori vad basculanta cu cenusa la tine in cap.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asta stie ca batranii, aia care ajung sa mai ia pensie, iau pensie pe banii lor, ca au cotizat la stat cate 30-40 de ani ca sa aiba printre altii si el alocatie cand se juca cu putza in tarana si credea ca pe copii ii aduce barza?
Statul nu pompeaza bani, statul da inapoi doar o mica parte din banii ce li se cuvin oamenilor ca au cotizat zeci de ani si foarte multi nu mai prind pensia, da' prind aiuriti ca tine alocatie pana la 18 ani, multi din ei somaj dupa aceea, tot de la aia care cotizeaza si peste 30-40 de ani li se spune ca pompeaza statul bani in ei.

Editat de Mr.Pervy McPervert
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×