Sari la conținut
Forum Roportal
Davi_

Sa ne implicam in adunarea, adoptarea si/sau mentinerea cainilor in adaposturi.

Postări Recomandate

Nu trebuie sa iti tresara inima, sa plangi sau sa nu poti dormi noaptea de mila cainilor de pe strazi, pt a te implica in vreun fel in strangerea, adoptarea sau mentinerea lor in adaposturi. Trebuie doar sa iti pese. Sa iti pese de mediul in care traiesti, sa vrei sa fii in siguranta si sa vrei sa nu ucizi. Trebuie doar sa nu vrei sa iti bati joc. Sa nu iti bati joc de parcuri, de animale, de orasul in care treiesti... de tine.

Trebuie doar sa iti pese de biciclistul care, in timp ce pedaleaza e nevoit sa se fereasca si de caini, de copilul care merge singur pana la scoala, de batrana care isi plimba nepoteii in parc, de cainii care devin agresivi cand sunt infometati sau batuti. Intr-un cuvant, trebuie sa nu mai fim egoisti si, pe cat posibil, ceea ce depinde SI de noi, sa facem.

 

Zilele trecute, printr-o situatie conjuncturala, am ajuns la adapostul din Fundulea.

Inainte de a ajunge la adapost, vreau sa va spun ca am citit pe net tot ce inseamna informatie despre acesta. Ca despre orice altceva, pe internet am gasit si pareri bune, si proste. Fireste ca nu am luat nimic in seama si, pt ca tot am putut, am mers acolo sa ma conving, sa vad cu ochii mei, cum se spune.

 

Am luat la picior tot adapostul, am fost atenta la detalii, la oamenii care erau acolo, care se ocupa cu ingrijirea adapostului. Am fost multumita de ce am vazut. Cred ca este printre putinele adaposturi de unde nu pleci plangand.

 

Am gasit caini hraniti dar dornici de atentie si mangaiere, curat in tarcuri, apa la dispozitie. Fireste ca nu este o pensiune de 5*, este un adapost care se intretine exclusiv din donatii. Fireste ca lipsesc multe, mai ales acum cand oamenii nu isi mai asuma ( nu ca si-ar fi asumat multi pana acum ) adoptia si castrarea unui caine, ii arunca pe drumuri, iar oamenii de bine ii gasesc, ii duc la adapost si ii intretin cum pot. Datorita acestei situatii au mai trebuit facute tarcuri, cotete... Mai trebuiesc castroane, paturi, mancare... Majoritatea cainilor sunt abandonati in adapost, iar ei sunt hraniti doar din banii voluntarilor.

 

Au si pisicute, dragele de ele, niste frumuseti! Stau separat, intr`o incapere. Cand vine cineva, se strang toate la geam, te miauna sa le mangai, si iti torc daca o faci. smile.png Le mai trebuie si lor pernute pe care sa stea ( vechituri, ceva, orice e bine-venit ). Chiar si o vizita cu cateva bobite si ceva pupaturi la purtator, cred ca le-ar bucura. smile.png

 

Si cum orice schimbare trebuie sa inceapa cu noi, mi-am propus sa merg acolo cat de des pot. Nu cu mult, dar cu orice ar fi de trebuinta si pot duce, face rost sau sustine financiar.

Catei si pisicutele se pot adopta, fie si la distanta. Pt ca sunt abandonati acolo de stapani( da, sunt si oameni de genul asta, din pacate! ) cine doreste sa adopte la distanta, intretinerea unui caine costa 50 lei pe luna. In cei 50 lei, intra mancarea, plata utilitatilor, chiria lunara a adapostului. Sau poate duce lunar mancare pt cainele adoptat. Nu trebuie luate acasa daca nu avem posibilitatea, dar putem contribui la mentinerea lor in adapost, in conditii care sa ne defineasca, in primul rand, pe noi, ca oameni.

Poate merge acolo cine doreste, chiar si cu cativa biscuiti. Nu aveti idee cat de fericiti sunt sa primeasca vizite, sa fie doar mangaiati si bagati in seama!

 

Poze din adapost:

post-28471-0-17245100-1380028041_thumb.jpg post-28471-0-15836700-1380028056_thumb.jpg post-28471-0-42388300-1380028073_thumb.jpg

 

post-28471-0-11751500-1380028112_thumb.jpg post-28471-0-21522000-1380028127_thumb.jpg post-28471-0-68819100-1380028143_thumb.jpg

 

post-28471-0-60992400-1380028182_thumb.jpg post-28471-0-51889600-1380028198_thumb.jpg post-28471-0-20268700-1380028214_thumb.jpg

 

post-28471-0-77036600-1380028234_thumb.jpg post-28471-0-67810800-1380028253_thumb.jpg post-28471-0-99080500-1380028272_thumb.jpg

 

Poze cu pisicutele nu am , dar am sa mai merg acolo peste doua saptamani si am sa le fac.

Daca sunt doritori care vor sa trimita prin mine mancare sau altceva de trebuinta , ma ofer sa duc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poti merge acolo sa iti alegi un animalut, dupa care sa te asiguri ca lunar ajunge mancare la el. Daca nu poti merge personal, de ex in cazul tau, pt ca nu esti in Romania, sau pur si simplu nu ai timp, poti face asta prin cineva in care ai incredere ca ajunge acolo cu mancarea, banii sau orice altceva donezi.

Am mai spus, daca pe forum sunt oameni dornici sa adopte, sau doar sa ajute cu ceva adapostul, ma ofer sa duc eu.

Oricum, cel putin o data pe luna, eu ajung acolo!

 

Nu stiu de conturi sau altele, dar stiu ca sunt voluntari care se duc destul de des. Chiar saptamanal in ultima vreme. Duc mancarea si altele cumparate, pastraza bonurile, fac poze. Nimic nu e la intamplare si fara control.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine! :lol:

In primul rand, este ffff important sa existe adaposturi private in Romania. Ca in alea de stat stim ce se "coace". Iar aceasta doamna este ff curajoasa ca s-a inhamat la asa ceva.

Zic ca e f important pentru ca noi, la Constanta, avem un amarat de adapost (suna mult mai pompos decat ceea ce este in realitate) de stat si simtim nevoia unuia privat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este foarte greu sa faci ceva in acest sens, cand tocmai autoritatile iti pun bete in roate. Personal, nu inteleg aceasta separare: voi vreti caini, noi nu vrem caini. Eu cred ca nu vrea nimeni caini abandonati , bolnavi, agresivi sau infometati, nu vrea nimeni caini pe strazi. Cred ca asta nu se intelege.

 

Un articol despre adapostul din Fundulea, din care cred ca se intelege cat de dornice sunt autoritatile sa "ajute":

 

"Problema cainilor fara stapan: Diferenta dintre declaratiile sforaitoare ale autoritatilor si implicare reala. Scurt fotoreportaj de la un adapost de caini

 

Cand intri intr-un adapost de 250 de caini maidanezi realizezi cu adevarat dimensiunea problemelor pe care le comporta o initiativa de acest tip. In primul rand, cei 250 de caini iti dau impresia ca sunt mii. Apoi vezi intinderea adapaostului si numarul de custi si te gandesti ca pentru igienizarea locului ai nevoie de o armata de oameni. Nu mai vorbesc de cantitatea impresionanta de hrana. Si te simti putin stingher si rusinat ca ai venit cu un sac de mancare. Impresionant e ca acest adapost este sustinut de o doamna extraordinara cu venituri mai mult decat modeste. Trist este cum inteleg autoritatile sa NU se implice, ba chiar sa o pedepseasca. Cum vede aceasta doamna problema cainilor maidanezi, diferenta dintre legea animalelor si realitatea unui adapost pentru caini si ce pasi sustine ca ar trebui facuti pentru a elibera orasele de maidanezi.

 

Adapostul in cauza se gaseste la Fundulea, are peste 250 de caini maidanezi in grija si este condus de doamna Georgiana Vaduva ajutata de familie si de cativa iubitori ai acestor frumoase animale. Doamana Georgiana e o femeie echilibrata, calma, optimista, intelege ca exista si o majoritate -nu asa de agresiva- care nu mai vrea caini pe strazi si ar sustine chiar solutia eutanasierii. Insa, in scurta noastra discutie, m-a convins ca stie mai multe despre aceasta problema decat o armata de primari sau ONG-uri care se intrec in zgomote, proiecte legislative si bani consumati de la bugetul local. A demonstrat ca se poate face ceva."

 

Continuare aici: http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-14879526-fotogalerie-problema-cainilor-maidanezi-diferenta-dintre-declaratiile-sforaitoare-ale-autoritatilor-implicare-reala-scurt-reportaj-adapost-animale.htm

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E un fel de "luati-i acasa, dar nu treceti cu ei prin fata usii mele". Asa si aici, "luati-i de pe strazi, dar nu ii duceti la Fundulea, ca il desfiintam, ca avem noi interese politice". Sper sa fie sesizabil sarcasmul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu am in familie oameni care nu pricep toata "agitatia asta cu animale",

asa ca nu ma mai mira nimic la altii, mai ales la edili cu mintea cât bobu' de grâu.

 

 

tot respectul meu pentru cei care se implica într-un fel sau altul.

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si el a ajuns la adapostul din Fundulea, dar i s-a gasit deja un potential stapan si va fi adoptat in curand.

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Maidanezii" sunt o soluţie, nu o problemă!

 

 

"Pentru cei care nu știu, încep prin a spune ca am fost dublu vice-campion național la dresaj canin('88 și '89) și instructor atestat de dresaj utilitar încă din 1988.

Am pregătit mulți câini și am asistat mulți posesori de câini în educarea animalelor lor.

Am fost cel care a adus în Timișoara primul câine-ghid pentru nevăzători - câine dresat special în Italia."

 

Continuarea: http://blogoslovnic.blogspot.ro/2013/09/maidanezii-sunt-o-solutie-nu-o-problema.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Roportal, prin amabilitatea adminului, Bogdan, a donat 1000 de lei pentru adapostul de la Fundulea. Bydy s-a ocupat de procurarea celor necesare cateilor de acolo. Vom reveni cu fotografii facute ieri in adapost.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×