Sari la conținut
Forum Roportal
black30

Noul cod rutier

Postări Recomandate

Eu unu sunt de acord cu sanctiunile pentru bautura, celelalte sunt absurde. Nu acorzi prioritate suspendare permis 3 ani, pai poti sa vinzi masina. Si problema e ca politistul decide gravitatea situatiei. Sincer cred si sper ca nu o sa se aplice.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ba, eu sper sa scoata unul si mai dur.

 

în RO se conduce ca-n jungla, înca. si pentru jungla trebuie bici. sa doara.

 

as relaxa codul doar peste zece ani, când se prinde si nea Gogu ca-i ilegal sa treci pe rosu, sa nu dai prioritate pietonilor si biciclistilor,

sa pui gura pe alcool, sa depasesti ca un dement, sa parchezi pâna-n fata blocului, pe trotuar, sa iei carnetul cu spaga,

sa folosesti bolidul pe post de arma, sa faci semne cum te taie capul, sa mergi cu suta prin orase si sate, sa nu-i respecti pe ceilalti,

sa nu respecti distantele, sa faci galagie-n intersectie, sa te comporti ca o loaza.

 

sunt si-n alte parti probleme,

dar RO este un caz aparte,

de la politisti incompetenti si corupti, pâna la scoli de soferi facute pe genunchi si soferi cu tupeu maxim,

ai toate sansele sa te trezesti în ceruri cum pui roata pe asfaltul patriei. de altfel, numarul de cruci de pe margine vorbeste de la sine.

 

zece ani de bubuituri cu legea si-apoi mai vorbim. daca nu ajunge, propun inca zece ani.

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca cineva care sofeaza nu mai putin decat 52 de ani,i-mi permit sa declar ca inteleg putin in legile circulatiei .

 

Dupa parerea mea,politia nu procedeaza cum trebuie in multe tari.Politia trebuie sa inlature pericolul de accident si nu sa se ascunda dupa colt ca sa te prinda ca nu ai dat prioritate sau nnu ai oprit la stop. Cine a sofat in Germania intalneste tocmai pe acei politisti care te face atent ca esti in cale sa provoci un pericol de accident. O data,sofand in Francfurt era cat pe aci sa intru la o strada care era sens unic dar nu in directia mea.Un politist mi-a sarit in fata masinii ,ma oprit si foarte politicos mi-a atras atentia ca nu am voie sa intru la acea strada.

Politistii rutieri nu trebuie sa produca incaseri la statul lor prin darea de amende.

 

Lupta contra cei la care se gaseste exces de alcol trebuie sa fie apriga deoarece soferii bauti fac accidente groaznice in care mor sau sunt raniti cetateni pasnici si nevinovati. Alcolismul este un viciu de care este mai greu de lepadat decat cei care uzeaza narcotice asa ca un sofer care este prins ca sofeaza a doua oara baut,bine ar fii sa stea acasa trei ani ca sa aiba timp sa se lepede de alcolism.

 

Cea mai grava pedeapsa pentru un sofer care sofeaza in stil periculos este anularea permisului pe cateva luni sau ani si sa treaca din nou toate examenele de sofat.

 

Despre cum se poarta soferul pe drum,asta-i cea mai grava problema deoarece depinde de educatia sa de acasa si de la alti soferi care nu intotdeauna gasesc de cuvinta sa iau in consideratie ca ei nu sunt stapanii soselelor si nu au alte drepturi care altii nu au. In asa cazuri este nevoie de un plan national care costa nu putin si tine cam 15 ani. In acest timp ,se educheaza copii din cei la gradinita si pana la cei care invata la clasa 10-12.

Permisul de conducere sa faca parte din bacaloreat inclusiv codul rutier si legile circulatiei.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

N-am inteles niciodata asta cu "inasprirea legilor" intr-o tara care nu are drumuri.
Nu o sa se transforme soferii in sfinti, doar vor lua mai multa spaga politistii, asta pentru ca politistii nu-s sfinti si nu doar o data s-a intamplat sa se puna in carca un trecut pe rosu, cand de fapt nu era asa.(sa va uitati cate procese se castiga in instanta pe baza contestatiilor)
Nu e normal sa schimbi codul rutier in maniera asta, nu e normal sa dai atata putere politistilor de la rutiera.
Fix la fel este cu parcarile, amenzi si ridicarea masinilor...dar parcari nu exista, ceea ce inseamna ca tu, esti obligat sa incalci legea, pentru ca daca ai treaba intr-un loc anume si parcari acolo nu-s, o sa fii obligat sa lasi masina cumva in strada. La fel si daca la tine la bloc parcare inseamna doar 2 linii trase pe asfalt, cand ajungi acasa de la munca e putin cam dificil sa-ti lasi masina la 3 km si sa o iei pe jos..din moment ce in casa nu o poti lua.
Sa inasprim legea pentru vitezomani se striga. Nu, sa facem drumuri, ca nu e normal in 2013 sa faci 10-12 ore pana in Arad- 6-7 ore pana in Iasi, nu e normal sa folosesti drumuri judetene si nationale, drumuri unde te angajezi in depasiri (de aia mor oameni pe sosele), nu e normal sa mergi cu 50 km/h prin comune pana iti vine rau in 2013.

Editat de Mr.Pervy McPervert
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru bautura sunt si eu de acord sa inaspreasca legea.Dar pentru celelalte articole( trecere la nivel cu cale ferata, rosu, linie continua,viteza) sunt aberante amenzile.Bineinteles pentru un sofer de duminica ( care e si pericol public) o sa-i convina de minune.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte buna parere am. good.gif

Cred ca acum s-a gasit cu adevarat solutia la reducerea numarului de masini pe drumurile suprasolicitate de la noi. Va trece lumea, cu greu, adevarat, la transportul in comun care in ultimii ani a devenit decent la noi.

Ca s-a trezit romanul rupt in fund dupa ce Ceausescu l-a tinut la respect, sa aiba fiecare masina, fie ca-si permite fie ca nu. Si asta numai cand te gandesti ce scoruri au atins combustibilii, nemaivorbind de cheltuiala necesara de detinere a unei masini. N-are basinosul ce pune pe masa si pe spatele copiilor dar are masina ca si cum ma-sa direct in bemve l-a nascut. doh.gif

 

Deci am parere buna, drumuri nu trebuie construite altele ca masinile ce vor circula le vor considera suficiente.

Si mai circulati si cu bicicleta ca e sanatos si ieftin....

 

Acu fie vorba intre noi, daca e masura pentru reducerea accidentelor, nu prea e eficienta. Prin alte tari se circula fara respect total fata de regulile de circulatie, dar daca ai 4 benzi pe sens nu sunt accidente. Acolo politia sta la coltul strazii si te indeamna sa treci pe rosu daca asta poate debloca un ambuteiaj la un moment dat.

 

Dar ca masura de reducere a masinilor pe sosele, e buna. good.gif

Sa mai incapem si noi cu carute, biciclete si alte atelaje ca tara e saraca si vai mama ei...

Editat de Rodica`
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

După mintea unora amenzile sunt precum alimentele, ceva strict necesar, să poată fi suportate de toată lumea. Încălcarea legii o fi normalitate şi nu mai ştiu eu ... mentalitate de rahat, pur balcanică.

Păi de ce să-ţi permiţi amenda, că nu e strict necesar să o primeşti, nu e pâine să o cumperi în fiecare zi?

După principiul ăsta enunţat de unii, mâine o să ceară şi tâlharii împreună cu violatorii să le reducă pedepsele cu cel puţin 5 ani fiecare, ca să poată să comită fapta de mai multe ori, ce mama dracu!

Din cauza acestor mentalităţi nu ne depăşim condiţia şi nici nu vom ajunge vreodată la nivelul de civilizaţie din occident.

Editat de Masoud

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×