Sari la conținut
Forum Roportal
pupa-ma in... fond!

Ubuntu pentru Android

Postări Recomandate

Atat Ubuntu (distributie linux) cat si Android pot rula simultan pe acelasi dispozitiv mobil, fara emulare sau virtualizare, fara necesitatea repornirii dispozitivului. Acest lucru este posibil deoarece atat Ubuntu cat si Android impart acelasi nucleu (kernel) Linux.

Ubuntu pentru Android va permite oricarui dispozitiv de varf Android sa ruleze Ubuntu (cea mai populara distributie bazata pe Debian), utilizatorul beneficiind de aceleasi aplicatii care pot rula in Ubuntu atat pe PC cat si pe smartphone.

Intrucat acest subiect ar putea interesa pe multi utilizatori, consider ca merita sa ne tinem reciproc la curent in legatura cu acest proiect,

Resurse:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_for_Android
http://www.ubuntu.com/phone/ubuntu-for-android

http://www.youtube.com/watch?v=cpWHJDLsqTU#t=772

http://www.youtube.com/watch?v=cpWHJDLsqTU

Editat de Bogdan_Popescu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

N-am folosit Ubuntu si nici Linux pe PC, ci doar Windows. Aplicatiile din Win. sunt compatibile in Ubuntu, ca in Android nu-s?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ubuntu este tot o distributie Linux. Aproape pentru orice tip de aplicatie Windows exista cel putin un echivalent Linux, deci Windows nu este neaparat necesar.

 

In Linux aplicatiile Windows pot fi rulate intr-un emulator, de exemplu, Wine (care, de fapt, este ceva mai mult decat un emulator): http://en.wikipedia.org/wiki/Wine_%28software%29

 

De asemenea, Windows poate fi instalat intr-un mediu de virtualizare sub Linux, cum ar fi VirtualBox: http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_box dupa care pot fi executate aplicatiile dorite.

Editat de Bogdan_Popescu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

e bun Linuxul dar hai sa nu-l laudam prea tare.

 

o mica parte din aplicatiile Windows au un corespondent in Linux si de multe ori mai slab.

 

iar in Wine deasemenea f. putine aplicatii pot rula. am incercat YMessenger si Notepad++ si n-au rulat(s-au instalat dar nu rulau sau primeam erori).

 

Dpmdv Linuxul este cel mai indicat pt utilizatorul obisnuit, layman-ul, care sta maxim 2 ore pe zi la pc, navigheaza pe net, un fb, un mail, ceva muzica, filme cam atat. (din pacate tocmai la acestia nu prinde Linuxul si o buna parte din ei cheltuie multi bani ca sa cumpere sisteme puternice sa poata rula windows dar activitatile lor nu necesita o astfel de investitie)

 

Dar pt un profesionist din aproape orice domeniu e cam greu pt ca nu-ti gasesti uneltele, gasesti cateva dar nu ai softurile profesionale care sunt pe Windows sau Mac.

 

O alta problema este cea a driverelor, MS incearca sa acapareze multi producatori de hardware astfel incat acestia sa produca drivere numai pt windows.


------------------------------------------------------------------------------

referitor la acest topic:

am citit si eu pe site-ul ubuntu. ideea e f buna si ar trebui sa prinda (teoretic). practic poti scapa de unitatea pc si sa o inlocuiesti cu telefonul mobil.

 

Pe acesta ruleaza si Android si Ubuntu. Android ruleaza cand il folosesti ca telefon si Ubuntu cand il folosesti pe post de pc si lucrezi pe el la monitor cu tastatura, mouse. si poti suna in timp ce-l folosesti ca pc

 

din ce am mai citit cererea nu e prea mare si primele telefoane se vor vinde in 2014 http://www.arenait.net/2013/08/23/ubuntu-edge-e-mort-nu-si-smartphone-urile-cu-ubuntu.html

Editat de Redondo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg obsesia unora pentru a rula aplicatii de Windows sub Linux.

Asa cum am scris mai sus, exista un corespondent Linux aproape pentru oricare categorie de aplicatii Windows. Aplicatiile Linux nu sunt mai "slabe". Unele sunt chiar mai "puternice" decat cele din Windows. Evident ca nu o sa gasesti jocuri ultra-performante sub Linux sau aplicatii multimedia de talia celor de sub Windows (sau fara numeroase bug-uri software).

Exista numeroase aplicatii populare care ruleaza atat in Windows cat si in Linux: LibreOffice, Mozilla Thunderbird, Mozilla Firefox, Google Chrome, Pidgin Messenger, VLC Media PLayer, Gimp, Inkscape, VirtualBox, DropBox, VNC etc., aplicatii open source/ freeware pe care le utilizez inclusiv in Windows alaturi de XnView, ImgBurn, Media Player Classic, 7-Zip etc.

De exemplu, eu am renuntat de mult la Outlook Express/ Microsoft Outlook in favoarea lui Thunderbird, la Microsoft Office in favoarea LibreOffice, la Internet Eplorer in favoarea lui Chrome/ Firefox etc., la Yahoo! Messenger/ Google Talk etc. in favoarea lui Pidgin, la Nero in favoarea lui ImgBurn, la ACDSee in favoarea lui XnView, la Adobe Photoshop in favoarea lui Gimp s.a.m.d.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg obsesia unora pentru a rula aplicatii de Windows sub Linux.

Exista numeroase aplicatii populare care ruleaza atat in Windows cat si in Linux: Pidgin Messenger

 

Deci daca eu rulez Pidgin si maica'mea in Europa are Yahoo Messenger, putem comunica ? Ma indoiesc. Daca da, cum anume ? Nu ar trebui sa aiba si ea Pidgin ? Intreb doar de curiozitate, ca noi comunicam pe Skype deci nu am nevoie de alt messenger.

 

Apropo de Gimp. F-ing hate it. Nu ma pot obisnui nicidecum cu programul ala. E deajuns ca acum trebuie sa-mi editez home movies in OpenShot pentru ca odata cu adio la Windows, adio si la Cyberlink PowerDirector, dar sa fiu nevoita sa ma acomodez cu Gimp, nu sunt incantata. De aia rulez Windows in Oracle VBox si acolo am instalat Microsoft Digital Image in care lucrez cu ochii inchisi.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pidgin nu permite apeluri video. Intre Yahoo! messenger si pidgin se poate comunica in scris, se poate efectua transfer de fisiere si cam atat...

Gimp este diferit. Daca ti-ai format deja anumite obisnuinte in relatie cu alte aplicatii, atunci iti este mai greu dar nu imposibil. Exista cateva tutoriale bune pe Trilulilu. Am pus niste link-uri pe undeva...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://playtech.ro/2013/ubuntu-touch-os-este-disponibil-varianta-finala/




Nu este vorba de Ubuntu pentru Android ci de Ubuntu touch.

 

Ubuntu Touch is a touch-friendly interface based on the desktop Unity interface.

Utilizing libhybris the system can often be used with Linux kernels used in Android, which makes it easily ported to most recent Android smartphones.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×