Sari la conținut
Forum Roportal
Black CAT

Care este mancarea romaneasca traditionala?

Postări Recomandate

Turiști americani, surprinși de gastronomia românească. Au mâncat mici, zacuscă, jumări, ciorbă de burtă şi sarmale: „Nota de 10 din 10”. Video   *Jumări reci deloc nu mananca americanii, doar calzi foarte rar in ceva mancare.*

Turiști americani, surprinși de gastronomia românească. Ce au spus despre zacuscă, mici și ciorba de burtă. Video

https://evz.ro/turisti-americani-surprinsi-de-gastronomia-romaneasca-au-mancat-mici-zacusca-jumari-ciorba-de-burta-si-sarmale-nota-de-10-din-10-video.html

*Macar au apreciat mancarea desi pe aici nu l-ar fi mancat ciorba de burta foarte multi din ei.   Nici Ficat nu mananca majoritatea americanilor si nu se gasesc in alimentari traditionale nici burta sau jumeri, doar pe la mexicani, rusi, polonezi, unguri, ca magazin romanesc nu stiu daca mai exista pe aici, restaurant nici pe atat.  Se vinde Sarmale in multe localuri dar nu sint romanesti, din Balcani de undeva ca aici nu prea conteaza tara din care provine.   Nici Zacusca nu este un cuvant prin SouthWest, Burta se mananca de mexicani  = Menudo dar nu stiu nici cum arata si nu voi afla ce gust are, iar cel mai aproape de jumeri este piele de porc topit si prajit dar se vinde in bucati foarte mari, cat jumatate de porc.  De asta erau asa de fericiti ca mananca ceva bun departe de casa. 

Eu am facut si piftie si unu din multi nu se mai satura ca era de la tara, country boy, mai stia gustul neamurilor din care provenea, Irlandezi sint strabunicii.  A fost seful fiului meu la unul din serviciile ocupate cat era student, au organizat o serata de Poker si cine pierdea avea de mancat ceva scarbos, din partea fiului erau farfurii cu piftie ca el asa le considera ca asa au spus si altii locali ca este.   Era mort fe foame omul, pierdea jocul doar sa manance primul din toate bunatatile de pe masa de suferinta, cu mancaruri scarboase!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rețetă specială de fasole cu ciolan.  Numai bună de făcut de 1 Decembrie :chef:

*Preotii dau dezlegare la porci??? sau usa de iesire duce direkt in Iad pe cei care mananca Ciolan, fasolea ramane inocenta din castron daca se mananca cu varza acra!!! 

Nu stiu decand este asa la moda mancarea asta, insa cat am locuit eu la Bucuresti, nu era mentionat niciunde ca specialitatea casei pentru 1 Decembrie.   

N-am fost aproape de asa un castron mare de mancare, ii vad pe cei din Ungaria la evenimente cum fierb Gulyas si altele in curtea bisericii dar este mic acel Ceaun. 

Tot cam asa arata bunatatea cu grasime multa pe deasupra si ardei iuti mari intregi, carnea era in bucati mai mici dar eu n-as putea gusta, nu ma atrage, doar de curiozitate m-am dus mai aproape sa vad cum se prepara in Puszta = Desert, mancare.   Bucatarii sint in haine traditionale cand se poate suporta hainele acelea pe caldura locala sa reprezinte zona de unde vine ideea/reteta. 

Reteta gasesc foarte complicat cu tot feluri de ingrediente pana si "două linguri măduvă" insa nu are usturoi destul, trebuie cel putin 3 capatini, cu 5 firicele altfel n-are gust!!!   

Nu cred ca multa lume va prepara in post asa o mancare, dar daca primesc soldatii, deja este un PLUS.   

La fel nu cred ca va fi executat dupa reteta afisata pentru militari, chiar daca este Ziua Armatei Romane!!!

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Papricaș de porc cu găluște.    Cea mai apreciată rețetă din Ardeal :mda:

*Demult n-am mai fost pe acolo, ca n-am auzit decat de Paprikas de Pui sau de Peste ca specialitati maghiare.

Restul este Gulyas, Tokany/Tocanita, Pörkölt, Vanatoresc, unde marinarea carnii salbatice/vanata, este o arta!!!

Va fi la moda si din caini si pisici peste scurt timp, si Sobolani pe gratar ca in Indonezia, India, etc.*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Mâncarea preferată a românilor este, în realitate, "cea mai mare otravă a organismului", avertizează doctorul Virgiliu Stroescu".*

*Nutritionistul a uitat sa mentioneze ca depinde de cate ori pe zi, saptamana se mananca acea otrava!!!

De la mine ar primi adevarata otrava verbala despre mancarea pe care o critica, parca nu este si altceva mai gras decat mamaliga cu branza si restul.

Cei care mor tineri si fara alt motiv, oare ce au mancat???   Garantez NU mamaliga!!!* 

fanatic.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

280px-Afghan_Palo.jpg Kabuli palaw, the national dish of Afghanistan

Ce să adaugi în pilaf că sa iasă delicios și să aibă același gust ca al celor pregătiți în restaurant. Ingredientul care îi dă o aromă deosebită.   Este o poza pe site dar se sterge mereu in ultoma vreme, despre acea poza am comentat.

Pe poza nu este Pilaf in acea strachina, nu este orez ce se vede de culoare crem ci paste de supa care se pot prepara in stil de Tarhonya din bucataria maghiara.

Adica se caleste ceapa tocat marunt in unt, se adauga pastini, se amesteca dupa care vin morcovi cruzi razuiti, se adauga zeama din supa dar mereu cate un polonic

sa fie absorbit la foc mic.  Patrunjel tocat, piper si eventual sare se mai adauga si se lasa sa devina o garnitura precum se vede pe poza.

Pilaful arata altfel, nu contine pui prajit separat, credeati ca am uitat cum arata orezul fiert???      

La fel n-are ce cauta acolo nici scorțișoară sau cuișoare numai in cel din India sau alte tari orientale unde Ghee se foloseste nu ulei dar inca multe arome uscate.

Cardamom merge bine ca este diferit de altele, insa nu orezul este regina in bucatarie ci GOSPODINA!!!  Daca nu stie sa-i fiarba, totul e degeaba.
"La final, aerisește orezul, separând boabele cu o furculiță" ... asta de unde l-ati mai scos???

Unde se mananca dupa reteta de mai sus la Bucuresti sau cei 3 Muschetari cu Cutite au inventat bunatatea?

fanatik.ro

Editat de The Unknown
iar te plimba grija, precis ti-e foame

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mujdeiul de Usturoi, numit in casa mea Garlic Sauce de familia mea si toti care mai vin la masa!!!   

*Adora mic-mare langa Peste Prajit, Mici, diverse Fripturi, Cartofi Copti, Cartofi Prajiti, Mamaliga cu Branza de Burduf, peste Salate, Pizza, in Supe, peste Piftie, etc.

Americanii nu prea mananca Usturoi, Ceapa, Varza, Ciuperci, Vinete, Conopida, Asparagus, radacina de Anis si multe alte bunatati ca habar n-au ce sint si daca nu sint otravuri.

La mine in casa se mananca multe curiozitati si Proiecte de Laborator pentru ora de Chimie, cum spuneau copiii si colegii lor de clasa :lol2:   Sarmalele erau una din minunile LUMII.

Am citit mai demult in ziarul din Ungaria ca lumea doar face o excursie in Ardeal ca sa manance Ciorba de Burta si altele, comanda si de dus acasa cu o galeata si ies mult mai ieftin

pe langa ca mai cumpara multe altele si au fost intr-o mini vacanta, ca la mama acasa!!!*

https://www.fanatik.ro/produsul-romanesc-care-i-a-innebunit-pe-straini-costa-doar-cativa-lei-si-se-vinde-ca-painea-calda-in-restaurante-milioane-de-romani-il-consuma-si-acasa-20646827

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×