maybe 2 Raportează post Postat Mai 25, 2005 Ma gandeam la ciorba de peste aia pe care o fac lipovenii. Tinand cont ca si ei sunt romani adoptati... va recomand daca aveti ocazia... e super :oca: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
cucu mic 0 Raportează post Postat Iunie 2, 2005 Ma gandeam la ciorba de peste aia pe care o fac lipovenii. Tinand cont ca si ei sunt romani adoptati... va recomand daca aveti ocazia... e super :oca: [snapbacca]44594[/snapbacca] nu am mancat, dar am auzit ca e super buna Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
fire 0 Raportează post Postat Iunie 13, 2005 (editat) deci pina acum nu am vazut un raspuns simplu, sa spuna exact ce mincaruri traditionale sint pur romanesti. eu fiind in USA, americanii ma intreaba ce mincaruri sint specific romanesti, si bineinteles, imi vine in minte de asemenea cum a mai fost mentionat, sarmale, ar fi prima care imi vine in minte, dar si rusii au sarmale si grecii de asemanea.... se pare ca toate mincarurile care le-as mentiona, le are si alta tara din preajma Ro. Editat Iunie 13, 2005 de fire Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Victor Apostu 99 Raportează post Postat Iunie 14, 2005 (editat) Uite, am de facut o fotografie care sa prezinte mancarea romaneasca traditionala. Si nu stiu care ar fi aia? Dupa parerea voastra?M-am gandit imediat la sarmale, dar ele apar si la alte popoare. Pareri, idei? [snapbacca]7662[/snapbacca] O reteta pe baza de castraveti murati cu dulceata si marar. Cred ca asa ceva nu se maninca nicaieri. Nici macar la noi. Pentru a deveni mincare traditionala rom Editat Iunie 14, 2005 de Victor Apostu Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Victor Apostu 99 Raportează post Postat Iunie 14, 2005 deci pina acum nu am vazut un raspuns simplu, sa spuna exact ce mincaruri traditionale sint pur romanesti. eu fiind in USA, americanii ma intreaba ce mincaruri sint specific romanesti, si bineinteles, imi vine in minte de asemenea cum a mai fost mentionat, sarmale, ar fi prima care imi vine in minte, dar si rusii au sarmale si grecii de asemanea.... se pare ca toate mincarurile care le-as mentiona, le are si alta tara din preajma Ro. [snapbacca]48558[/snapbacca] racituri mai au si altii? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
fire 0 Raportează post Postat Iunie 15, 2005 personal am locuit in jud Prahova cind am trait in Ro, si nu stiu daca la noi in zona era asa ceva, dar pur si simplu nu stiu ce sint alea "racituri"..... deci conteaza pina la urma si din ce parte a tarii faci parte. eu personal ma refer la mincare traditonal ro. sa-i spun asa, ceva care se obisnuieste in toata tara si este specific romanesc, spre exemplu cum este masa de Craciun, Paste etc. Cineva care este mai curent cu traditia ar putea mentiona mai sigur care ar fi meniul respectiv. Eu acele mincaruri le-as considera "traditional romanesc" ptr. ca toata lumea "urmeaza" obiceiul, etc.... Cind am fost in Ro, in Dec. 2003 arata la televizor unele mincaruri si traditii din NW Ro, erau cu totul straine ptr. mine.... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Victor Apostu 99 Raportează post Postat Iunie 15, 2005 personal am locuit in jud Prahova cind am trait in Ro, si nu stiu daca la noi in zona era asa ceva, dar pur si simplu nu stiu ce sint alea "racituri"..... deci conteaza pina la urma si din ce parte a tarii faci parte. eu personal ma refer la mincare traditonal ro. sa-i spun asa, ceva care se obisnuieste in toata tara si este specific romanesc, spre exemplu cum este masa de Craciun, Paste etc. Cineva care este mai curent cu traditia ar putea mentiona mai sigur care ar fi meniul respectiv. Eu acele mincaruri le-as considera "traditional romanesc" ptr. ca toata lumea "urmeaza" obiceiul, etc.... Cind am fost in Ro, in Dec. 2003 arata la televizor unele mincaruri si traditii din NW Ro, erau cu totul straine ptr. mine.... [snapbacca]48687[/snapbacca] raciturile sau " inghetata de porc" se prepara prin fierberea impreuna cu condimente ( in special usturoi) a picioarelor si capetelor de porc, (alte ingrediente variaza de la o zona la alta) din care rezulta o supa groasa si care se lasa la rece devenind de o consistenta gelatinoasa. Are o savoare deosebita. Se prepara de obicei de sarbatorile de iarna ( Craciun, Anul Nou, Boboteaza). Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
blueone 0 Raportează post Postat Iunie 15, 2005 Mai concret, asta daca Victor imi permite, PIFTIE..... Si asta chiar ca-i romaneasca Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
fire 0 Raportează post Postat Iunie 16, 2005 Mai concret, asta daca Victor imi permite, PIFTIE.....Si asta chiar ca-i romaneasca [snapbacca]48852[/snapbacca] aha. termenul de piftie suna familiar, si toutusi .... yucca . si rusii au asa ceva, se gaseste aici la magazinele lor, si arata mult mai bine ca cea romaneasca, nu am gustat deoarece nu-mi place. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Victor Apostu 99 Raportează post Postat Iunie 16, 2005 Mai concret, asta daca Victor imi permite, PIFTIE.....Si asta chiar ca-i romaneasca [snapbacca]48852[/snapbacca] caorecat! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri