Sari la conținut
Forum Roportal
Black CAT

Permisul de conducere - noutati

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Poate ati auzit/citit deja:

 

Probe practice mai multe si mai dure la examenul auto

 

 

Incepand cu anul 2005, examinarile pentru obtinerea permisului de conducere auto nu vor mai fi efectuate de Politia Rutiera. Ieri, intr-o conferinta de presa, comisarul-sef Mihai Stancu, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor, a declarat ca aceasta atributie va fi preluata de institutia pe care o conduce, o data cu politistii care sunt specializati in acest domeniu.

 

In plus, vor fi modificate si sistemele de examinare. Astfel, proba teoretica va deveni mai usoara, eliminandu-se intrebarile-capcana, motiv de depunctare frecventa a candidatilor de pana acum. "Examenul de conducere trebuie promovat de orice om cu pregatire medie, nu e examen de licenta", a declarat Stancu. In schimb, proba practica va fi mult mai complexa si va contine patru randuri de testare.

 

Candidatul va parcurge, pe rand, trasee in zonele aglomerate ale orasului, pe timp de noapte, in afara orasului (pe drumuri nationale), si va da si o proba de indemanare. In ceea ce priveste activitatea scolilor de soferi, comisarul-sef Stancu a spus ca se fac demersuri pentru ca activitatea acestora, precum si cea a instructorilor auto sa fie autorizata de politie, si nu de Ministerul Transporturilor, asa cum se face in prezent. "Multe accidente se produc din cauza ca soferii nu sunt bine pregatiti", a explicat Stancu, precizand ca, actualele chestionare folosite la examene sunt vechi de peste 20 de ani.

 

 

 

preluat de pe www.ca.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu am auzit. Interesant.

E o idee buna. Este mai important sa sti practica decat teorie.

 

Fratele meu da testul acum si am facut si eu cateva chestionare si nu am facut mai mult de 23 din cauza intrebarilor capcana.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

si totusi....eu unul nu prea am chef sa ma intalnesc cu unul care nici macar nu si-a luat permisul in intersectie la romana sa zicem...si-asa se circula ca...beep

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum a zis varu-miu: 'eu daca as fi politist, la toti le-as da sala; dar la oras as pica jumate'

Mi se pare perfect normal, sunt satul de soferi de duminica si de taximetristi nesimtiti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca unul care petrece 2 ore in medie pe zi in masina (cu motorul pornit :)) imi rezerv dreptul de a comenta. Taximetristii sunt cei care se opresc sa lase pasagerii cand este doar o banda pe sens si e full; la semafor, au grija sa se puna astfel incat sa ocupe 2 benzi si sa ii stanjeneasca pe cei care vor sa se inscrie; sunt cei care nu te lasa sa intri daca nu ai prioritate; sunt cei care injura cand le dai cea mai mica ocazie; se baga in fata ta, de cele mai multe ori fara sa semnalizeze...si lista poate continua

Fiind din Bucuresti, probabil ti se par normale lucrurile astea. Daca vei merge prin Timisoara vei vedea ca diferenta de atitudine la volan este semnificativa (poate si datorita faptului ca se circula mai bine). Taximetristii fac nota discordanta...oricum de cand cu restrictionarea lor parca au inceput sa dispara cei care sunt jigodii.

Scuze daca am jignit pe careva, oricum cred ca e de datoria tuturor sa conduca decent.

Iar de soferii de duminica...se dau carnete in mod curent pentru ca examinatul 'pare de treaba' si a luat nota mare la teorie. Am avut unul care a dat examen odata cu mine si avea 'alergie la verde'. Fara gluma. Asta pe langa faptul ca era complet pierdut la volan (mergea pe ambele benzi, oprea pe pod, nu semnaliza, etc) - si a primit carnet pentru ca a zis ca nu o sa mearga prea mult cu masina si era profesor de mate.

Gata, am tacut :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

da, in ceea ce priveste taximetristii in bucuresti nici macar nu se observa diferenta, pentru ca toata lumea face acelasi lucru, la partea cu Timisoara, sau cu orice alt oras nu pot decat sa fiu de acord cu tine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

...soferii de taxi teoretic sunt ce-i cu multa experienta...in ultimii ani, insa foarte multi practica aceasta "meserie" asa "pe timp de vara"...daca esti intr-o masina cu semne de taxi...nu inseamna ca si cunostintele tale au crescut peste noapte...regret ca multi taximetristi de mare calitate trebuie sa imparta aceasta noua fotogafie cu juniorii...in Londra dupa un an de invatat strazile cityului ai dreptul sa te prezinti la examanul de licenta...el trebuie sa fie un ghid bine informat pentru turist....uneori contactul cu taximetristul poate fi o emblema aplicata orasului..poate asa au g a n de i te la Timisoara!!...eu nu stiu decat, ca atunci cand am masina la revizie, trebuie sa urc intr-un taxi si trebuie sa-la rog pe sofer sa opreasca maneaua ascultata la un "caas" ieftin cu volumul la refuz..!!!!!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
eu nu stiu decat, ca atunci cand am masina la revizie, trebuie sa urc intr-un taxi  si trebuie sa-la rog pe sofer sa opreasca maneaua ascultata la un "caas"  ieftin cu volumul la refuz..!!!!!!!!

 

Si eu am patit. Ultima data am avut insa parte de un NFS. Nu i-am cerut omului sa se grabeasca dar el in schimb facea slalom printre masini. Si a trebuit sa stau si in spate (am inteles ca e o regula noua, nu inteleg de ce)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa e regula.

In general daca ma duc sa cumpar o masina prima oara ma uit sa nu fi fost folosita ca taxi. Daca va ganditi ca dupa vopseaua galbena depistati...va inselati. Cei care au plafoanele si stalpii in galben au folosit autocolante.

Cat despre manele si tot felul de accesorii inutile pe bord...e alegerea lor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×