Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Este intr-adevar unul dintre cele mai frumoase orase, cu un farmec deosebit. Sunt din Ramnic, dar fara nici o suparare, am vazut si alte orase poate mai frumoase (Timisoara, Cluj, Washington). In acelasi timp pot spune ca se poate si mai rau. Am vazut orase mult mai urate (Bucuresti, Pitesti, Greensboro, High Point). Acum insa parca imi dau seama ca nici unul nu are acel ceva care sa ma atraga si sa ma faca sa ma simt "acasa". Din cate am vazut la alti prieteni de-ai mei care sunt din alte orase, Ramnicu Valcea lasa impresia de "siguranta" si de "acasa" de la bun inceput. Mi-au spus asta chiar ei. Cred ca are orasul asta ceva ............ il are pe vino-ncoa :headspin: Nu m-as putea vedea locuind in alt oras.

PS Am vazut gaini chiar si in mijlocul Bucurestiului, la 5 minute de Casa Poporului. Iar cocosii ma trezeau din somn in fiecare dimineata. Nu mai aveam nevoie de ceas desteptator. Cred ca e o chestie specific romaneasca, si care tine de educatia fiecaruia.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Este intr-adevar unul dintre cele mai frumoase orase, cu un farmec deosebit. Sunt din Ramnic, dar fara nici o suparare, am vazut si alte orase poate mai frumoase (Timisoara, Cluj, Washington). In acelasi timp pot spune ca se poate si mai rau. Am vazut orase mult mai urate (Bucuresti, Pitesti, Greensboro, High Point). Acum insa parca imi dau seama ca nici unul nu are acel ceva care sa ma atraga si sa ma faca sa ma simt "acasa". Din cate am vazut la alti prieteni de-ai mei care sunt din alte orase, Ramnicu Valcea lasa impresia de "siguranta" si de "acasa" de la bun inceput. Mi-au spus asta chiar ei. Cred ca are orasul asta ceva ............ il are pe vino-ncoa :flowers: Nu m-as putea vedea locuind in alt oras.

PS Am vazut gaini chiar si in mijlocul Bucurestiului, la 5 minute de Casa Poporului. Iar cocosii ma trezeau din somn in fiecare dimineata. Nu mai aveam nevoie de ceas desteptator. Cred ca e o chestie specific romaneasca, si care tine de educatia fiecaruia.

nu ar trebui sa bagi toate nimicurile in seama :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ce parere aveti de acest oras.?Parerea mea e ca e del mai frumos din tara! :Pe

 

 

Companie specializata in cercetare de piata cauta colaboratori pentru postul de operator de interviu in Valcea.Postul este part-time, cu program flexibil si presupune aplicarea de chestionare pe teren. Daca esti o persoana serioasa, rezistenta la munca de teren si ai nevoie de un venit suplimentar asteptam CV-ul tau la ana.stanica@lighthouse.com.ro.Detalii la 0724 323 471 sau 0730 800 772

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e cel mai frumos oras din tara. E subdezvoltat, curat doar in cartierele din centru, dar in scurt timp o sa ajunga un oras frumos, probabil remarcat la nivel european cum a si fost.

 

Lipseste un control pe strazi, si o amenajare mai buna a spatiului incat sa fie totul ordonat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si eu locuiesc in Valcea si pot sa spun ca e un oras foarte frumos fata de altele.Pakat k in curand va trebui sa ma mut in Bucursti,dar pe viitor sper ko s pot reveni:d

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Singurul loc din Romania unde femeile nu au voie sa puna piciorul

 

 

Manastirea Frăsinei este singura manastire ortodoxa din Romania unde femeile nu au voie sa intre. Manastirea se afla in comuna Muereasca, judetul Valcea.

Din localitatea Ramnicu-Valcea se merge pe drumul national 7 (drumul european 61), inspre Sibiu, cale de vreo 10 kilometri, pana in dreptul localitatii Gura Vaii, unde se face stanga, pana in localitatea Muereasca.

Avatonul este o lege-hotarare care interzice accesul femeilor intr-o anumita manastire ortodoxa. Cuvantul "avaton" inseamna "neumblat", el fiind folosit mai intai pentru a formula hotararea privind interdictia femeilor de "a umbla" pe pamantul Sfantului Munte Athos, unde, dupa cum bine se stie, locuiesc numai calugari si credinciosi de parte barbateasca.

Urmand traditiei monahale athonite, atat in randuiala tipiconala, cat si in cea de organizare interioara, "avatonul" a fost preluat si de unele manastiri ortodoxe din lume, precum: Manastirea Frasinei, Romania; Manastirea Sfantul Visarion din Dosikou, Grecia; Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit, Israel.

Pana in anul 1948, manastirile grecesti de la Meteora s-au aflat si ele sub un asemenea "avaton", anulat insa din pricina numarului tot mai mare de turisti; la manastirea Marea Meteora vin anual circa un milion de turisti.

 

Biserica în care nu au voie femeile este Manastirea Frăsinei, din comuna Muereasca, judeţul Valcea. Ridicată în urmă cu aproape două secole, Mânăstirea Frăsinei este singurul asezământ din ţară cu un regim strict, asemănător celui de pe Muntele Athos, unde femeile nu au voie să se roage, iar călugării nu au dezlegare la carne.
 
De-a lungul timpului, pe seama legământului lui Calinic au apărut şi cateva legende, iar oamenii locului povestesc că mai multe femei au murit pentru că au ignorat blestemul şi au urcat la mânăstirea din deal.
Localnicii susţin că printre cele care şi-au pierdut viaţa se numără şi o fată de 16 ani care, profitând de neatenţia tatălui ei, şofer pe camion, a călcat pe pământul sfânt, deşi fusese avertizată de existenţa legământului.
 
Pe drumul de întoarcere, camionul în care se afla fata s-a răsturnat. Oamenii povestesc că adolescenta a murit strivită de buşteni, în timp ce tatăl şi fratele ei au scăpat ca prin minune, alimentând misterul bisericii în care nu au voie femei.
 
O altă legenda o are ca protagonistă pe o tânără frumoasă şi bogată, care ar fi intrat în mânăstire îmbrăcată în straie bărbăteşti. Fata şi-ar fi găsit sfârşitul într-o prăpastie de pe marginea drumului, în timp ce se întorcea acasă. După 1989, Mânăstirea Frăsinei a devenit cunoscută nu doar ca biserica în care nu au voie femei, ci şi ca locul unde preoţii fac slujbe de dezlegare sau exorcizare, foarte mulţi dintre credincioşii care au trecut pragul aşezământului monahal fiind martorii unor episoade greu de descris.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×