Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme legate de o dezbatere de mostenire.
Tatal meu a decedat in urma cu 3 luni, iar in momentul decesului era divortat.
In sentinta civila de partaj 3 camere din casa ii revin mamei, iar 3 camere ii revin tatalui, insa exista 2 camere si un teren (curtea) in indiviziune.
Casa cu pricina, in momentul cumpararii avea 2 camere, cu toate actele in regula. Insa pe parcursul casatoriei au mai fost construite inca 6 camere la care insa nu au mai fost facute acte (autorizatie de construire, proiect, intabulare, cadastru). La procesul de partaj a venit un expert judiciar care a facut masuratori si o schita pe baza careia instanta a facut impartirea camerelor.
Eu mai am un frate care este de acord sa imi cedeze mie partea lui din mostenirea tatalui.
Am fost la notar sa fac dezbaterea de mostenire insa m-am lovit de problema actelor de la casa.
Notarul mi-a spus ca trebuie sa se faca intai cadastrul, pentru fiecare parte separat (un numar cadastral pentru mama si unul pentru tata).
Am fost la cadastru iar acolo mi s-a spus ca nu se pot da 2 numere cadastrale pe acelasi teren si ca nu se poate realiza cadastrul pe numele unei persoane decedate. Tot la cadastru mi s-a spus ca acesta nu se poate realiza fara certificatul de mostenitor.
Sunt intr-o mare dilema. Ce trebuie sa fac intai dezbaterea de mostenire sau actele de intabulare si cadastru la casa?
Va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez si cum trebuie sa procedez.
Cu multumiri,
L.L.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Actele de moștenire, din câte știu eu. Cadastrul l-am facut cu certificatul de moștenitor.

E genul de situație pentru care o să alergați de-o să vă iasă ochii.. Așa e când lumea nu-și rezolvă problemele în timpul vieții, rămân fericiții moștenitori să-și spargă capurile.

Camerele construite ulterior, cui aparțin, nu are nimeni acte pe ele? Notarul ar trebui să știe ce trebuie făcut în cazurile astea, cu siguranță nu sunteți primii care aveti astfel de probleme.

Noi am avut o problemă cu o mașină care figura încă pe numele socrului meu, dar fusese vândută fără acte unei rude și pur si simplu nu am inclus-o în masa succesorală, nu știu dacă acest lucru poate fi aplicabil în cazul dumneavoastră, ar trebui să găsiți un notar dispus să-și pună un pic mintea la contribuție, să vă scoată din belea..

Editat de Amarena

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa faci o succesiune, trebuie sa ai ce imparti. Dovada bunurilor imobile se face si in baza cartii funciare si a masuratorilor cadastrale. Ori, teoretic, daca nu ai dovada ca s-a construit ceva, ce imparti? Apoi, din cate stiu, poti obtine un cerficat de mostenitor de la notar, care sa-ti ateste aceasta calitate, ca procedura prealabila a succesiunii. Totul este sa fii in termen.


Dar, de ce nu platesti o consultatie juridica?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am platit 2 consultatii juridice pana acum, insa nu prea am primit solutii, ideile se cam bat cap in cap si nu stiu exact ce anume trebuie sa fac.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai de mine... `mneata tre sa faci ce ti-a zis notarul sa faci, ca el stie ce acte sunt necesare ca sa-ti rezolve problema. Si iti trebuie un topograf autorizat priceput.

Oricum, problema grea e legata constructiile alea fara autorizatie, da, da... Pe zi ce trece viata se complica pentru cei ca construiesc fara autorizatie.

 

Dar problemele astea au solutii, nu dispera, se va gasi o rezolvare pana la urma.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua!

Am si eu nevoie de cateva informatii in legatura cu mostenirea mamei:

Bunica mea nascuta in 1930, si-a facut gospodarie pe pamantul mamei sale.Tin sa precizez ca aceasta a mai avut inca 4 frati, unul dintre ei Dumnezeu stie pe unde si-a facut o familie, un altul nu si-a intemeiat o familie, o sora a murit de tanara dar are o fata iar cealalta sora are 2 copii. In timp ce ceilalti frati au parasit curtea parinteasca, bunica mea a ramas aici si a avut grija atat de gospodarie cat si de parintii pe care mai tarziu i-a ingropat' din propriile resurse financiare.Singurul document pe care bunica il detine este un titlu de proprietate pentru gospodaria respectiva. Aceasta are 3 copii, mama este unul din ei. Bunica a decedat in 2001. Niciunul din cei 3 copii ai bunicii nu detin un act de proprietate sau mostenire. Intrebarea mea este urmatoarea: Cum ar trebui sa procedez sau ce sa fac ca sa pot intra in posesia mostenirii mamei mele?

As aprecia enorm daca cineva m-ar putea indruma sau lumina intr-un fel pentru a rezolva aceasta problema care persista de foarte multi ani. Va multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Titlul acela de proprietate, este pe numele bunicii sau este pe numele parintilor dumneaei?

Daca bunica ta nu a lasat altfel prin testament, mostenitorii bunicii tale sunt toti cei trei copii ai sai.

 

Daca nici bunica nu a avut facuta succesiunea dupa parintii , trebuie sa o faceti voi acum.

Cel mai bine mergi cu toate actele la un Notar. el va poate lamuri cum sa procedati.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×