Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

A fost MUŞCATĂ uşor de câinele de casă, însă ce a urmat a fost ÎNGROZITOR. I s-ar putea întâmpla ORICUI are un CÂINE

 

O femeie din Ottawa a trecut prin cel mai greu moment din viaţa ei, atunci când medicii i-au amputat picioarele şi o mână, după ce a fost muşcată de câinele său, scrie Daily Mail. De vină a fost o bacterie care se găseşte în saliva patrupedului.

Christine Caron, de 49 de ani, a fost muşcată uşor de Buster, câinele său din rasa Shih Tzu, însă nu şi-a imaginat prin ce clipe teribile urma să treacă.

 

După ce şi-a tratat singură muşcătura, femeia i-a lăsat pe ceilalţi trei câini ai ei să-i lingă rana. Trei zile mai târziu, s-a trezit şi a văzut că picioarele i se înnegriseră, iar una din mâini "arăta de parcă ar fi fost mumificată". Femeia a intrat în şoc septic, iar din cauza şocului, circulaţia sângelui în membrele sale s-a oprit. Medicilor nu le-a mai rămas altă soluţie, decât să-i amputeze acesteia picioarele şi mâna stângă.

De vină pentru situaţia tragică în care a ajuns canadiana a fost o bacterie, Capnocytophaga canimorsus, care se găseşte în saliva câinilor şi a pisicilor, Doctorii care au tratat-o nu ştiu însă dacă bacteria a ajuns în sângele femeii în urma muşcăturii sau ca urmare a faptului că le-a permis celorlalţi câini să îi lingă rana.

Femeia nu are asigurare de sănătate, iar familia încearcă acum să strângă bani, pentru a-i cumpăra proteze şi pentru a plăti celelalte cheltuieli medicale.

Infecţiile cu bacteria Capnocytophaga canimorsus apar, de regulă, în rândul posesorilor de câini şi pisici sau a celor care stau mult în preajma acestor animale, precum veterinarii. Sunt afectate şi alte categorii de persoane, precum cei care au suferit o splenectomie (înlăturarea chirurgicală a splinei), alcoolicii, persoanele care iau imunosupresoare (medicamente care inhibă activitatea sistemului imunitar) sau fumătorii.

Riscul infecţiilor cu această bacterie este mai mare în rândul persoanelor de vârsta a doua sau a celor în vârstă, mai mult de 60% dintre suferinzi fiind trecuţi de 50 de ani.



http://www.evz.ro/detalii/stiri/muscatura-de-caine-amputatie-1049031.html#ixzz2ZubjG64o

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

groaznic

 

Iubesc animalele. Atâtea pericole sunt... bine, a nu se înţelege drobul de sare. Nici nu ştiu ce părere să exprim. E bine să nu te tratezi de unul singur - asta e clar. În nici una dintre situaţii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Contactele agresive cu animale nu se termina cu bine niciodata. Nu demult si eu am fost la doctor pentru injectie de la o zgarietura de la pisica casei/membru de familie dar nu i-a mai convenit s-o chinui sa-i dau medicamente cu pipeta parca, am si uitat deja.

Suferea la batrinete cu tiroida si inca 2 boli, avea si 16 ani parca, i-a venit timpul sa se duca si nu-i convenea chinuitul degeaba.

Imi era asa de grea degetul zgariat si bratul, ma trageau in groapa ... da' ce durere provoca!!! Nu-i gluma cu animalele!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt convinsă. Am avut toate animalele, înafară de elicopter - dacă elicopterul e animal. :) Când a aflat unul dintre fraţi că am adus în casă o pisică, a pus mâna pe telefon şi, preţ de vreo câteva minute mi-am auzit numai boli de care să-mi fie frică. (E medic veterinar).

Concluzia - iubim animalele şi nu ne tratăm singuri. Şi nici pe ele. Accidente vor mai fi.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Desi m-am nascut si am crescut in zona rurala, mama ne ferea de pisici. Nu avem nici in curte si nici nu treceau pe la noi nici din gresala, nu stiu de ce. Nu ne lasa sa mergem la prietene unde era pisica, spunea ca exista ceva ce pierde pisica si este foarte toxic copiiilor. Ne era si frica de pisici ca pe vremuri nu erau fixate si femelele erau agresive sa nu le atingi puii, iar masculii ca asa voiau. Si de cocos imi era frica iar un gascan m-a ciupit asa de rau de picior ca tata de nervi l-a si taiat. De animale mari nu ma apropiu nici azi. Pisicii sint refugiati din vecini toti 3 cati avem in prezent, unu iar e pe duca, a slabit pana si coada ... avea o coada foarte stufoasa, acum abia mai are par pe ea, nu stiu cum s-o iau ca nu prea ma pricep la pisici, dar nu se lasa prins sa-l ducem la doctor. Am observat doar ca unul din pisici incepe sa-l puna in colt, si asta e semn rau, ca asa a facut si cu cealalta pisica bolnava.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

saliva câinelui are proprietăţi antiseptice, dar conţine şi bacterii

edit: cred că proprietăţi antiseptice pentru ei... :)

Editat de Insolit

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Am citit pe net ca peste 10% de cei la care se descopera infectia cu Capnocytophaga canimorsus ei nu au avut nici o legatura cu caini sau pisici sau alye animale. De fapt descrierea bolii seamana cu Tetanosul la care microbii Clostridium tetani trasiesc in pamant iar boala este provocata de toxinele acestui microb.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

saliva câinelui are proprietăţi antiseptice, dar conţine şi bacterii

edit: cred că proprietăţi antiseptice pentru ei... smile.png

 

Si pisicile-si ling ranile si se vindeca, la fel fac asi cainii, insa un adult sa lase animalele pentru a vindeca o rana, e deja iresponsabilitate. Chiar daca n-a avut asigurare, pentru asemenea conditii se primeste tratament oriunde pe planeta!!!

Ignoranta a fost mai mare decat altceva. Ce rost mai are viata ei ma intreb???

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Image

MUŞCATĂ de sarpe Sambata ...  "Cary Elwes "recovering well" after being bitten by rattlesnake and airlifted to Ronald Reagan UCLA Medical Center and hospitalized.  He had been working outside his home in Malibu when the injury occurred."

https://www.yahoo.com/entertainment/cary-elwes-recovering-well-being-000710586.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×