Sari la conținut
Forum Roportal
Dudusor

Bebelusii si apa pe care o beau

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am un prieten pe care il cunosc din copilarie, adica de peste 40 de ani. Iar, noi obisnuim sa ne consultam in multe privinte. Recenta el mi-a cerut ajutorul intr-o problema pe care eu am cam depasit-o de vreo 11 ani si jumatate. Recent, fiica lui a nascut un baietel, Daniel, care se confrunta, la frageda varsta de 3 luni si jumatate, cu repetate crize de colici, care deseori se manifesta in timpul noptii Potrivit medicilor, una dintre cauze ar constitui-o apa pe care o folosesc parintii micutului la preparea ceaiului, a laptelui praf sau a supelor pasate. Cred ca o solutie pentru dispariitia colicilor ar putea fi folosirea apei plate Devin, deoarece, din cate am auzit, aceasta are un continut scazut de substante minerale si sodiu si nu necesita fierberea in prealabil. Si,poate ca prietenii mei, in afara apei folosite, ar trebui sa manifeste o atentie sporita si fata de celelate componente ale alimentatiei copilului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Despre colici - Exista date care sugereaza ca acestea sunt rezultatul combinatiei intre temperamentul sensibil al sugarului, mediu si sistemul nervos inca imatur.
Acesti factori pot face sugarul sa planga usor si sa ii fie greu sa se opreasca din plans odata ce a inceput. Pe masura ce cresc acestia isi pot controla mai bine comportamentul de plans. Frecventa si intensitatea episoadelor de plans scad treptat dupa 6-8 saptamani.
Colicile nu sunt legate de starea de sanatate, cum ar fi existenta problemelor digestive. Foarte rar, un plans excesiv diagnosticat initial ca si colica se dovedeste mai tarziu a fi legat de intoleranta la proteinele din laptele de vaca,intoleranta la fructoza, transmiterea de medicamente prin alaptarea la san sau alte probleme de sanatate. De asemenea simptomele temporare, cum ar fi balonarea abdominala, pot agrava episoadele de plans.

 

http://www.sfatulmedicului.ro/Colici-si-alte-tulburari-digestive-la-copii/colicile_215

 

apa, daca e bine fiarta, e sterila si buna de utilizat..

 

aaa tu faci reclama la apa.. oook. Problema e ca veniti cu informatii tampite pe care unul mai ignorant le ia de bune.

Editat de Amarena
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Noi am crescut pe apa din fantana si daca aveam ceva dureri de burta, primeam ceai de mac sau de anason din astea de buruieni locali crescuti langa gard, ca nu era cultura principala al gospodariei!!!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dudusor, sper ca nu faci reclame ascunse, caci si celalat topic al tau suna ciudat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Noi avem filtru de apa. Iar pana la un an al copilului, i-am fiert apa filtrata. La mancare, tot apa filtrata pun.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

read.gif

 

In mod evident copilul pana la 4 luni nu are voie sa bea apa. Hidratarea se face prin laptele matern, iar atunci cand se prepara laptele praf, apa folosita nu trebuie sa conțina un nivel ridicat de fluor. Acesta se depune in gingii, iar atunci cand ii vor da dintii , poate cauza o afectiune care se manifesta prin aparitia unor pete sau linii albe pe dinti. Nivelul maxim de fluor, pentru bebelusi este de 0.7 mg/L. 

(mai multe informatii gasiti pe blog)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De la nastere copiii mei au baut apa foarte multa si n-au nimic cu dintii, nu le lipseste nici una si nu mai sint bebei ... la 9 ani sa nu bea apa, gasesc deja tortura mentala!!!  

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×