Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Nebunul cu bomba de la Iași

Postări Recomandate

Autor: Mihnea-Petru Pârvu

 

 

A vrut să se arunce în aer împreună cu alți 40 de inși. A zis că vroia să fie băgat în seamă. Este un bolnav netratat. În România, medicamentele psihotrope nu mai sunt gratuite!

 

02oliverstan_298a4ef7df.jpg

 

Zilele trecute, România s-a aflat la o capsă distanță de primul ei atentat terorist cu bombă într-o aulă de Universitate. Făptașul, individ anonim cu profil de Messia, zice povestea că s-a pomenit că descoperă un obuz prin munții Moldovei pe când îi cutreiera în sihăstrie. Pesemne că prin părțile acelea poporul n-a aflat ce are de făcut dacă dă peste un proiectil - anunță Poliția, popa, procuratura, Sfântul Petru, ceva cu P!). „Deci” - și-a zis probabil mioriticul transhumant - „hai mai bine să îl detonez într-un amfiteatru!”. Motivele oferite sunt – potrivit surselor - de la „ca să atrag atenția” la ”de 20 de ani încerc să public o lucrare științifică”. Are sens!

Obidirea maximă a venit însă când s-a aflat că personajul avea, printre altele, și abonament la spitalul de Psihiatrie Socola, unde profitase de timpul la izolare să-și scrie și Seine Kampf, o carte cu titlu dubios: „Prima mea luptă”. N-a oservat nimeni nici o analogie la opera unui anume Adolf Hitler dictată unui aghiotant pe când se afla în pușcărie prin 1926, nici o analogie, în modus operandi, cu infamul UNAMBOMBER din Statele Unite, Ted Kaczinski, alt psihopat diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, care a detonat și el 16 bombe artizanale, timp de 17 ani, până să fie prins în cea mai costisitoare operațiune FBI până la acel moment. Oliver Stan Florin e un produs 100% fabricat în România!

 

„Binladen”-ul ieșean fără nici o cauză

 

Minuscula vedetă a săptămânii se va fi bucurat, probabil, că e un întâi-descălecător al terorii a la americana, unde cetățeanul defrișat de constituție ia dreptatea în propriile mâini. Sau rucsac, după caz. „Chițibușarii politicii corecte s-au grăbit să insiste că boala lui Oliver Stan Florin de care mai nou știe tot satul – anume schizofrenie paranoidă – nu e nicidecum asociată cu decizia lui de-a-și confecționa un dispozitiv explozibil improvizat cu gândul să omoare niște oameni. Nu știi ce e mai sinistru până la urmă, că nu i-a detonat obuzul cu el cu tot sau că ar fi putut să-i detoneze!”, se întreabă Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru.

Cât de aproape suntem, în 2013, de un atentat terorist pe plaiurile noastre domestice? Evidențe recente sugerează că mai aproape decât am fi crezut. Merită observat că intervenția sublimă a unui student a oprit potențialul dezastru, nu poliția sau serviciile secrete. Premierul României declara ulterior că: „Aceasta ar fi putut fi cea mai gravă catastrofă din istoria României”. Noroc cu providența, căci cu prevenția de Stat mai greu!

 

Cât de mortală e schizofrenia pentru oamenii sănătoși?

 

Întrebarea legitimă care se ridică este: „Sunt bolnavii psihici, și în particular cei suferinzi de schizofrenie, mai agresivi decât semenii lor sănătoși?”. Răspunsul depinde de locul unde plasezi agresivitatea cu violență infracțională. „Biblia psihiatriei pune comportamentul antisocial într-un loc unde devine o boală, fie că-i zici personalitate antisocială, personalitate dissocială, psihopatie sau - mai blânduț – tulburare de control al impulsului sau tulburare intermitent-explozivă. Dacă iei acestea ca evidență socoteala e clară, cei care sunt bolnavi psihic de astfel de boli sunt innumerabil mai mulți decât cazurile de oameni sănătoși, liberi de psihopatie, care se hotărăsc să se explodeze în locuri publice aici, sau aiurea. Trebuie clarificat că violența însăși nu e un criteriu de diagnostic nici în schizofrenie, nici în boala bipolară, nici în alte boli popular asociate cu comportamente eratice ale individului. Ea este contextuală, rar premeditată, și are de-a face cu momente critice în starea bolnavului de schizofrenie, de exemplu, când acesta este agitat psiho-motor!”, explică psihterapeutul Gabriel Diaconu, singurul psihiatru român specializat în suicid.

Un alt psihiatru, mai hâtru, spune ironic că: „Pentru pacientul schizofren drumul prin spitalul de psihiatrie începe cu contenție fizică, apoi vine cea chimică - prin tratament, dar finalul trist e contenția socială. Instituționalizarea!”.

 

Apă sfințită în loc de medicamente psihotrope!

 

Adevărul dureros e că România, prin politica ei de sănătate mintală, a semănat vânt și culege furtună. „Așa cum performanță în educație înseamnă că un elev cu sindrom Down ia bacalaureatul unde patru din zece copii normali nu s-au priceput, așa și în sănătatea psihică a poporului tot ce s-a priceput statul să facă a fost să oprească gratuitatea pe multe dintre medicamentele psihotrope atât de necesare unor categorii de boli psihice cronice printre care și – surpriză – schizofrenia! Colac peste pupăză serviciile de urmărire în comunitate a unor bolnavi la risc particular - risc și de violență, printre altele - au fost în mod unanim, și pro-activ, descurajate să supraviețuiască altfel decât prin consum regulat de apă sfințită. Este o aplicație practică a unor decenii de surzenie psihogenă a puterilor-care-pot și iată că vine o zi când un bolnav psihic periculos, imposibil de supravegheat în libertate, va face o faptă care poate rezulta în pierdere de vieți omenești”, pune Gabriel Diaconu diagnosticul corect.

 

Poate era mai bine dacă Oliver Stan ar fi fost prins copiind la BAC...

 

În concluzie Oliver Stan Florin nu a atentat la viața altor oameni pentru că suferă de schizofrenie. „Oliver Stan Florin a atentat la viața altor oameni pentru ca asta i-a oferit scop, identitate, expunere, celebritate, motorină pentru o personalitate psihopatică de tip narcisist. A reușit să reclame atenție acolo unde oamenii, nu psihiatrii, au eșuat în a i-o acorda!”, concluzionează medicul.

Există pe acest Pământ societăți care încurajează, prin neputință și neglijență, infracționalitatea. România conține o astfel de societate unde fetișul e că dreptatea se face cu pumnul și cu biciul și cu arestarea preventivă. Moralmente vorbind, la limită, care e diferența dintre un individ labil mintal, care pe nepusă masă amenința integritatea unor semeni cu un obuz și o procuroare entuziastă care trimite autocare într-un liceu să audieze, preventiv, niște elevi pe motiv că ar fi dat șpagă la direcție să poată copia?


http://www.evz.ro/detalii/stiri/nebunul-cu-bomba-de-la-iasi-100-fabricat-in-romania-1047272.html#ixzz2YyzQSO6k

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La cum pune asta problema, ar lua Oliver lejer vre-o 20 de ani de parnaie. Mda! :nea:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De "ascuns" il vor ascunde. Nu ma incumet sa dau un verdct :azil de nebuni sau inchisoare

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De "ascuns" il vor ascunde. Nu ma incumet sa dau un verdct :azil de nebuni sau inchisoare

Eu zic ca inchisoare.Undeva peste 15 ani sentinta. Trebuie sa intram in Schengen. Si mai stie si Ponta de el. Deci trebuie sa raportam "case closed and safe!".

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

articol de rahat, ziarist de doi lei.

 

Olga,

daca tot vroiai sa te bagi în seama cu tema asta, puteai sa-ti pui acest copy-paste (ce altceva?) în topicul deja deschis pe tema asta,

nu-i nevoie sa mai deschizi tu înca o mie.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×