Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Djohar Țarnaev

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

ATENTATUL DE LA BOSTON

Djohar Țarnaev apare astăzi pentru prima dată în fața instanței

 

 

Principalul suspect în cazul atentatului de la maratonul din Boston, soldat cu trei morți și 264 de răniți, va fi confruntat astăzi cu o parte dintre victimele carnagiului, în cadrul primului termen al procesului în care este judecate pentru 30 de capete de acuzare, potrivit AFP.

 

09_poza_noua_SUSPECT_847357d5de.jpg

 

Audierea este prevăzută să înceapă la ora locală 15.30 (22.30, ora României) și va avea loc la Tribunalul Federal din Boston, a confirmat Christina Dilorio-Sterling, purtător de cuvânt al procuraturii. La termenul de astăzi, lui Djohar Țarnaev îi vor fi prezentate cele 30 de capete de acuzare, la care va trebui să indice dacă pledează vinovat sau nevinovat.

 

Toate victimele dublului atentatului de la maratonul din Boston, au fost informate cu privire la audierile de astăzi, iar autoritățile au pregătit, în caz că numărul celor care vor dori să participe la proces va fi prea mare, o a doua sală, unde există un sistem de retransmisie audio şi video.

 

Djohar Ţarnaev, devenit cetăţean american anul trecut, este acuzat că a pregătit şi a declanşat, împreună cu fratele său mai mare Tamerlan, cele două bombe artizanale plasate în oale sub presiune.

Tamerlan Ţarnaev (26 de ani), cel mai radical dintre cei doi, care, se pare, exercita o influenţă puternică asupra fratelui său mai mic, a fost ucis, pe 18 aprilie, în timpul unei confruntări cu poliţia.

 

Cu puţin timp înainte de a fi arestat de poliție, Djohar Țarnaev a scris pe peretele bărcii în care se ascundea: "Guvernul american ucide civilii noştri nevinovaţi. Eu nu pot suporta să văd acest rău nepedepsit. Noi, musulmanii, suntem un singur corp, faceţi rău unuia dintre noi, ne faceţi rău la toţi. Nu-mi place să omor civili nevinovaţi. Islamul interzice (...), dar încetaţi să ucideţi nevinovaţii noştri şi ne vom opri".



http://www.evz.ro/detalii/stiri/atentatul-de-la-boston-djohar-tarnaev-apare-astazi-pentru-prima-data-in-fata-instantei-1046851.html#ixzz2YdLFNiD7

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×