Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

730.000 de rom

Rate this topic

Recommended Posts

De unde au plecat cei 730.000 de români care au rămas definitiv în străinătate.
09 iul, 00:05

Dacă destinaţia emigranţilor români nu mai e o surpriză pentru nimeni-Italia a fost preferată de jumătate dintre ei, o cercetare a locului de baştină al celor care au ales să rămână afară arată nişte surprize.

 

  • De unde au plecat cei 730.000 de români care au rămas definitiv în străinătate.
  • Topul judeţelor de unde au plecat cei 730.000 de români care au rămas definitiv în străinătate.
Aproape 730.000 de români erau plecaţi definitiv în străinătate la data realizării ultimului recensământ, în anul 2011, potrivit ultimelor date publicate recent de Institutul Naţional pentru Statistică. În cercetarea statistică, ei se numesc “persoane plecate pentru perioadă îndelungată în străinătate”, adică sunt acolo de mai bine de un an.

Pentru comparaţie, cei 727.540 de români reprezintă mai mult de 3,6% din populaţia stabilă a României, de 20,12 milioane de persoane, calculată la ultimul recensământ.

Unde s-au stabilit cei 700.000 de români?

Ţara preferată de concetăţenii noştri care au ales să trăiască departe de România este Italia, unde locuiesc de peste un an de zile circa 341.000 de români, adică aproape jumătate din toţi românii plecaţi. Urmează Spania, cu 171.000 de români plecaţi de mai bine de un an şi Marea Britanie, cu circa 40.000 de români.

Pe primele locuri nu sunt cele mai sărace judeţe

Pe primul loc în topul judeţelor pe care românii au preferat să le părăsească definitiv nu se găseşte vreunul din polii sărăciei, ca Vaslui sau Botoşani. Este vorba despre judeţul Neamţ, unde raportul dintre populaţia plecată definitiv şi populaţia stabilă este de 11%. Sunt plecaţi aproape 53.000 de oameni, în condiţiile în care populaţia stabilă a judeţului se ridică la puţin peste 470.000 de locuitori. Majoritatea covârşitoare a celor plecaţi a ales Italia: 41.300 din cei 52.900 care au părăsit judeţul. Urmează, la mare distanţă, Spania şi Marea Britanie.

În clasamentul judeţelor ai căror cetăţeni au ales să rămână definitiv în străinătate urmează Bacăul, unde raportul dintre numărul persoanelor plecate de mai mult de un an şi cel al populaţiei este de 9,3%. Sunt plecaţi 57.300 de oameni, la o populaţie stabilă de 616.000 de locuitori. La fel ca şi în cazul nemţenilor, cea mai mare parte a băcăuanilor au ales tot Italia: aproape 41.900.

Podiumul judeţelor părăsite definitiv pentru străinătate este ocupat de Bistriţa-Năsăud. Aici, raportul dintre numărul celor plecaţi de mai mult de un an în străinătate şi cel al populaţiei stabile este de 7,7%. Sunt plecaţi definitiv în străinătate 22.000 de oameni, în condiţiile în care populaţia stabilă este de 286.000 de locuitori.

 

 

http://www.economica.net/de-unde-au-plecat-cei-730-000-de-romani-care-au-ramas-definitiv-in-strainatate-topul-judetelor_56846.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Arizona sint foarte multi din Bistrita-Nasaud, definitiv stabiliti cu acte in regula. Vad ca cei emigrati in Statele Unite, Canada si Australia sau in alte tari nu figureaza pe lista asta modesta ca s-ar speria si ei de cifrele cu multe zerouri!!!

Insa cu trecerea rapida al timpului copiii emigrantilor devin locali, desi s-au nascut acolo, au si uitat pe unde vine Romania imediat dupa ce parintii au trecut la odihna vesnica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×