Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

Peste 11.500 de sancţiuni șoferilor

Rate this topic

Recommended Posts

Tuesday, 09 July 2013

 

NEBUNIA PE ȘOSELELE ROMÂNIEI

În numai două zile au fost sancționați peste 11.500 de șoferi vitezomani

Autor: Violeta Fotache

 

 

308 de conducători auto au rămas fără permis, pentru că au depășit viteza legală maximă admisă pe tronsonul de drum cu mai mult de 50km/oră. Atenționările meteo de vreme severă îngrijorează polițiștii rutieri. Aceștia atrag atenția șoferilor să-și verifice instalația de aburire/dezaburire și ștergătoarele de parbriz, înainte de a pleca la drum!

Peste 11.500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi peste 300 de permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri în urma unei acţiuni desfăşurate, la nivel naţional, pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave. Poliţia Română atrage atenţia participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi să nu uite de politeţea rutieră!

În perioada 5-7 iulie a.c., poliţiştii Serviciilor Rutiere de la Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, Birourile de Poliţie pentru Autostrăzi şi Brigada Rutieră Bucureşti, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din I.G.P.R., au desfăşurat o acţiune pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere, având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma acţiunii, au fost aplicate 11.547 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 308 permise de conducere, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise pe tronsonul de drum cu mai mult de 50 km/h, informează Poliția Română. Totodată au fost constatate 300 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei Rutiere, recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri mai atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Urmare a atenţionărilor meteo de vreme severă, Poliţia Română atrage atenţia conducătorilor auto să verifice, înainte de a porni la drum, instalaţia de aburire/dezaburire şi ştergătoarele de parbriz. De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.http://www.evz.ro/detalii/stiri/nebunia-pe-soselele-romaniei-in-numai-doua-zile-au-fost-sanctionati-peste-11000-de-sofer-1046629.html#ixzz2YX4rNWYb

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×