Jump to content
Forum Roportal

Recommended Posts

Buna seara !

Sunt diagnosticata cu cataracta la ambii ochi.

Mi s-a spus ca operatia este solutia optima.

Ma intereseaza parerile celor care au fost operati de cataracta sau au rude, prieteni operati de cataracta, clinica, spitalul la care au apelat.

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sotul meu a trecut prin operatia asta acum 3 ani. Un ochi odata si dupa cateva zile a fost operat si celalalt. Nu dureaza prea mult procedura dar trebuie sa ai o pereche de ochelari de soare cu lentile foarte inchise care-ti acopera bine ochii, daca se poate tip motociclist sau pilot care si lateral iti acopera ochii de soare. Se vor purta mereu!!!! Se recomanda pe reteta niste picaturi pentru o vreme si ochelari de vedere daca nu se foloseste o lentila mai upgraded si scump. Reusita este garantata in toate tarile deja cred, ca a devenit o rutina, foarte multa lume are nevoie de interventia asta. Cunosc persoane de peste 90 de ani si conduc masina si citesc biblia fara probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cataracta se numeste boala la ochi in care lentila devine opaca. La inceput persoana sufera de o situatie in care are nevoie de lumina mai mare sa citeasca sau sa faca lucruri mai delicate . Operatia se face azi ambulatoriu cu ajutorul unui "bisturiu" de laser.La operatie se scimba lentila opaca cu una artificiala din plastic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua,

 

Mama mea a fost operata de curand la Bucuresti, la un spital privat de oftalmologie, West Eye. Pot sa va spun ca se simte bine si a fost foarte multumita de serviciile spitalului si de profesionalismul medicilor de acolo. Nu mai tin minte exact costurile, dar stiu ca a beneficiat de o reducere ceva ptr ca aveau ei o campanie promotionala.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi-a venit si mie randul sa ma ... operez de cataracta, mi-a spus azi chirurgul.  

Oricand decid ca vreau sa vad mai bine, doar ii dau un telefon ca am ajuns la acel nivel ca de acum avanseaza parca mai repede decat am fost ultima oara cu 3 luni in urma.   Desi sint la curent cu ce se intampla ca l-am dus sotul tot la el la procedura, am putina emotie, trebuie sa ma conving de situatie care la mine dureaza un timp nu prea mult dar credeam ca dupa Januarie candva ca mi-a dat reteta de ochelari pana atunci.

La controlul de azi n-am vazut nimic din randurile joase, mi-a mai pus si o sita sa privesc prin la litere si clar ca n-am vazut nici atit, dar este boala in familie din partea tatalui, si spre norocul ei, sora mea n-are nimic din toate astea ca ea seamana in alta familie, al mamei atit la ochi cat si la par sau dinti.   

Am decis deja in familie ca astept daca vad dublu sau doar ca prin ceata sau ceva semn din asta ca panan-n prezent doar nu vad literele marunte, presiunea este 21 in ambi ochi, glaucoma nu am, am facut testul nu demult, poza e clara.  

Nu credeam vre-odata ca voi avea nevoie de asta, desi din nastere am avut niste complicatii minore la ochi din care am crescut cu ajutorul unui ochelarl!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am dus azi la opinie secundara despre cazul meu sinistru ca nu l-am crezut pe chirurgul care ma propunea la operatie mai ales dupa ce mi-a spus ca pot muri, ramane oarba si sa pierd vederea departe plus am nevoie de 2 perechi de ochelari si dupa operatie plus de alte operatii in continuare care cheltuieli nu sint acoperite de asigurari.

 

Vizita de azi a confirmat ca n-am nimic, operatia de cataracte nu-mi face decat peste 10 ani ca ceea ce am are fiecare persoana cum trec anii, unii chiar mult mai devreme dar nu eu.    La fel n-am nevoie de nici o alta operatie decat de ochelari de citit, nu de condus masina sau sa port permanent.   Nici de picaturi pe reteta n-am nevoie macar, doar simple din farmacie sa fie umezite ochii ca aici aerul este foarte uscat aproape tot timpul.    

 

OBama ne-a cam frutut cu asigurarea speciala si doctorii au ramas fara pacienti, pe care-l prinde cu asigurare vrea sa jupoaie de bani, dar m-am retras din timp ca m-a speriat destul sa fac pasul MARE din timp.  Mi-a dat termin peste 1 an si reteta pentru ochelari noi ca asigurarea-mi plateste si sa am in fiecare incapere din casa o pereche.   Cel mai mare cadou a fost aceasta stire in acest an nou, dar mai am un termin cu un alt doctor de ochi si vreau sa trec si pe la el sa vad ce-mi spune si el si despre ochelari ca el lucreaza pentru stat si recunostinta tehnica in avansarea stiintei aplicat in medicina combinatie cu Premiul Nobel am impresia, banii nu-l intereseaza!!! 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×