Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Accident aviatic in San Francisco

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sunday, 07 July 2013

 

 

ACCIDENT AVIATIC. Două persoane au murit, iar 61 au fost rănite după ce un avion s-a prăbușit la San Francisco | VIDEO

Autor: Ana-Maria Adamoae

Petrişor Cană

 

 

Aeronava, operată de compania sud-coreeană Asiana Airlines, venea de la Seul și a ratat aterizarea atunci când coada avionului s-a rupt, iar aeronava a luat foc. Aeroportul Internațional San Francisco a fost închis, toate zborurile fiind anulate. Accidentul a avut loc la 21.30, ora României.

  • avion_prabusit_SUA1_7d2ee89fc9.jpgavion_prabusit_SUA_c9ed6d2278.jpgSursa: AP
  • avion2_01_4de515ec94.jpg
  • avion_e2238f3505.png
  • avion_56_4bd8284d30.jpg
  • avion_prabusit_SUA2_3a14a369e1.jpg
Avion prabusit pe aeroportul din San Francisco

Potrivit postului TV local KTVU, cel puțin două persoane și-au pierdut viața, iar alți 61 de pasageri au foost răniți.

La bordul avionului se aflau 292 de pasageri și 16 membri ai echipajului, potrivit agenției de știri sud-coreene Yonhap.

Potrivit reprezentanților Spitalului General din San Francisco General Hospital, 10 pasageri în stare gravă au fost internați, printre victime aflându-se și doi copii. Toți răniții vorbeau limba coreeană.

 

Avionul Boeing 777 ar fi trebuit să aterizeze pe pista 28, dar a ratat aterizarea, a declarat purtătorul de cuvant al Administrația Federală a Aviației, Laura Brown. Ea a spus că succesiunea evenimentelor este, încă, neclară.

 

"Tocmai am aterizat de urgență pe SFO. Coada s-a rupt. Aproape toată lumea pare în regulă. Sunt OK. Pare ireal... Echipele de pompieri și cele medicale îi evacuează pe cei răniți", a postat pe Twitter unul dintre pasagerii avionului, David Eun, citat de BBC.

 

Imaginile video prezentate de televiziunile americane sau postate pe YouTube arată avionul din care ies coloane de fum, precum și numeroase resturi împrăștiate pe zeci de metri în jurul aeronavei. Aeronava se află paralele cu pista, cu jumătatea din faţă a fuselajului parţial arsă şi fără coadă.

"Botul avionului era mai ridicat decât este normal pentru un avion în curs de aterizare şi mi-am spus că asta este ciudat. S-a apropiat din ce în ce mai mult şi am văzut cum coada loveşte solul", a mărturisit Stephen Dear, un martor al accidentului, pentru ABC.

A doua mare companie din Coreea de Sud

Asiana este a doua companie ca mărime din Coreea de Sud după cea naţională Korean Air. Ea a încercat recent să își extindă prezența în Statele Unite și s-a alăturat alianței Oneworld alături de American Airlines și British Airways.
Aeronava cu doua motoare este una dintre cele mai populare avioane de lungă distanță din lume, de multe ori folosite pentru zboruri de 12 ore sau mai mult, de la un continent la altul. Site-ul web al companiei aeriene spune că modelul 777 poate să transporte între 246 şi 300 de pasageri.

 

Accidente aviatice în SUA

Ultima dată când o mare companie aeriană din SUA a pierdut un avion într-un accident a fost în anul 2001. Atunci, un Airbus A300 al American Airlines a ratat decolarea de pe aeroportul JFK.

Unele companii mai mici au mai avut accidente de atunci. Ultimul accident fatal în SUA a fost un zbor Continental Express al operatorului Colgan Air, care s-a prăbușit într-o casă lângă Buffalo, New York, pe 12 februarie 2009. În accident au pierit toți cei 49 de oameni aflaţi la bord și un om aflat într-o casă.

 


http://www.evz.ro/detalii/stiri/news-alert-un-avion-boeing-777-s-a-prabusit-langa-aeroportul-din-san-francisco-1046298.html#ixzz2YJ9MBaWC
EVZ.ro

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×