Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Netratată, o echimoză dispare în aproximativ trei săptămâni, modificându-şi culoarea. Explicaţia este că, pe măsură ce cheagul se resoarbe, modificările se observă la nivelul pielii. Astfel, aceasta trece de la roşu la violet-albastru, apoi la albastru-verzui şi, în final, la galben-verzui. Cele mai la îndemână soluţii pentru a grăbi vindecarea se pot găsi chiar în propria gospodărie.

 

Compresele reci opresc coagularea sângelui. Imediat după lovitură, medicii recomandă aplicarea unei comprese reci, deoarece opreşte coagularea sângelui şi, implicit, formarea vânătăii. Se pot utiliza cuburi de gheaţă, dar şi alimente congelate. Astfel, înfăşoară într-un prosop o pungă de legume sau de carne congelate şi aplică-le pe locul vătămat.

 

De asemenea, tot ca primă linie de tratament se recomandă vitamina K. Se găseşte din belşug în alimente precum salata verde, spanac, urzici, varză, mazăre, morcovi şi ovăz.

 

Arnica grăbeşte vindecarea. Unul dintre cele mai bune remedii împotriva vânătăilor este tinctura de arnică. Aceasta are rolul de a grăbi vindecarea scăzând, în acelaşi timp, sensibilitatea din zona respectivă. Cinci-şase picături de arnică se combină cu un sfert de cană de apă, iar în amestecul obţinut se înmoaie o bucată de tifon. Ulterior, tifonul se aşază pe locul cu pricina şi deasupra se aplică un bandaj. Acest tratament se va folosi de două ori pe zi. Pentru a scurta şi mai mult timpul de vindecare, arnica se poate combina cu ceai de muşeţel, care are proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice şi analgezice.

 

Tătăneasă, de două ori pe zi. Tătăneasa reprezintă unul dintre cele mai vechi remedii utilizate în tratarea pielii vătămate. Pentru a obţine rezultate în cel mai scurt timp, se recomandă ca frunzele de tătăneasă să se aplice în stare proaspătă pe vânătaie de cel puţin două ori pe zi. Efectul terapeutic al acestei plante se datorează conţinutului său bogat în alantoină, o substanţă care stimulează regenerarea ţesutului afectat. De asemenea, tătăneasa poate fi administrată şi intern, însă numai sub supravegherea medicului fitoterapeut, deoarece conţine alcaloizi de pirolizidină, substanţe care sunt hepatotoxice.

 

Aplică pătrunjel pe zona afectată! Conţinutul bogat în vitamina B12 îi conferă pătrunjelului calitatea de a stimula regenerarea ţesutului vătămat. În acest sens, se toacă două legături de pătrunjel şi se aplică, timp de două ore, pe vânătaie. Procesul se repetă până ce culoarea vânătăii se estompează. Pentru a fi mai uşor de folosit, pătrunjelul mărunţit se poate combina cu apă şi se pune la congelator. Cuburile astfel obţinute vor putea fi folosite mai uşor.

 

Recomandare: Pentru a preveni apariţia vânătăii, aplică o jumătate de ceapă proaspăt tăiată imediat după lovitură.

 

Sursa.

Incearca si asa, poate se vindeca. Dar ar trebui sa fii oarecum pe faza cand te lovesti, ca sa poti actiona rapid.

 

air_kiss.gif

Editat de Melissa Rebecca
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Trecand langa ori ce obiect se poate lovi, eu am in bucatarie 2 usi care intra in perete si daca nu sint impinse pana la capat si nu observ in timp ma frec pe brate si-mi scoate si pielea pe o portiune, e cat se poate de dureroasa intamplare sau dau daca sint descaltata mereu-mi lovesc degetul mic de la picioare in masa, scaune, in perete in ori ce obiect in cale desi ma feresc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Diabet, hepatopatie, leucemie, hemofilie.

Controleaza mai degraba la primele 2, si vezi mai ales in ce stare esti cu ficatul . Ai o problema cu factorii de coagulare.

Faza medicului cu : "te lovesti si nu simti", tine pana la o limita...ca doar nu umbli din perete in perete, ca sa se justifice vanataile pe care le descrii.

Editat de 5 o'clock
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O sa fie diabet, ca pe cine cunosc, in ultimele cateva luni toti au fost diagnozati cu boala asta aici in State dar si in Canada ca avem relatii multe si acolo!!! Cred ca au descoperit ceva nou in ramura asta si vor sa experimenteze pe viu ce rezultate da la diferite tipuri de persoane din varii categorii de varsta, grase-slabe deopotriva, ca ase se vand medicamente si mai multe. Circula capitalul si multi castiga, se dezvolta si economia ... nimic serios.


fara doctorul de familie, nu pot ajunge nici macar la un medic specialist, nu pot face nici analize, nimic.

 

Fugi in Romania sau altundeva repede sa dea cu parere un Doctor Profesor si de acolo sa pornesti!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Echimozele (Vanataile)

 

Echimoza reprezinta efuziunea superficiala de sange care se depune sub piele si apare o pata vizibila.

Cauze :

-traumatismele (locul poate fi dureros cateva zile).

-fragilitatea peretilor vasculari datorita carentei de vitamina C,K,bioflavonoide si carente minerale in general.

Tratament natural :

-vitamina c cu bioflavonoide.

-rutinul

-hesperdina

-coenzima Q10

-vitamina A si E

-polenul

-hrisca

Tratament extern :

-gelul de arnica

-crema cu propolis si miere

-gelul cu hamamelis

Editat de Darianna
sters reclama

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×