Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Toalete inchise dupa festivitate

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Toalete deschise în cinstea lui Şova

Autor: Ciprian Iancu

 

Autostrada Deva – Orăştie, inaugurată cu tam-tam de ministrul Şova, e mică (32 de km), dar are multe toalete. Toate au fost închise, însă, imediat după festivitate. Şoferii sunt nevoiţi să meargă în boscheţi.

 

 

10_deva-orastie_ff69a9eb56_thumb_630_380

 

Toaletele au fost deschise o singură zi, când ministrul delegat al Marilor Proiecte, Dan Șova a tăiat panglica.

Soferii trebuie să fi e cu ochii în patru: din cauza lipsei gardurilor de protecție, pe autostradă circulă animale

Parcările de pe autostradă stau goale pentru că mai marii de la drumuri nu au fost în stare să le administreze

10_autostrada_caine_thumb_630_380.jpg


Dată în folosinţă de mai bine de o lună, autostrada Deva – Orăştie nu are nici acum minimele dotări necesare şoferilor. Mai mult, animalele traversează nestingherite carosabilul, punând în pericol viaţa şoferilor.

Pe 30 mai, ministrul delegat al Marilor Proiecte şi Investiţii Străine, Dan Şova, a tăiat panglica de la inaugurarea celor 32,5 kilometri ai „auto stră - duţei” dintre Deva şi Orăştie. Calea rutieră începe aproape de limita judeţului Hunedoara cu Alba şi se termină la 3 kilometri dincolo de Deva, în satul Şoimuş. Şi tot atunci au fost deschise singurele spaţii de servicii de pe acest tronson de drum, câte unul pe sens, la capătul dinspre localitatea Aurel Vlaicu.

Au funcţionat o zi
Mari, frumoase, cu toalete curate şi dotate decent, spaţiile au fost închise după numai o zi de funcţionare - 30 mai, adică ziua când s-a tăiat panglica. Motivul: nu s-a stabilit cine anume trebuie să le îngrijească. „Sunt închise deoarece nu a fost finalizată procedura de atribuire a contractelor de salubrizare şi pază”, au explicat reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADR). Chiar şi paznicii de pe autostradă se plâng că uşile de la grupurile sanitare sunt sigilate şi trebuie să se „descurce româneşte”, în boscheţii primitori, atunci când au nevoie de o toaletă.

Pericole mişcătoare pe şosea

 

În apropierea spaţiilor de servicii de la Aurel Vlaicu, dar şi de pe alte porţiuni, încă se mai lucrează la rigolele de scurgere şi la alte amenajări ale terasamentului autostrăzii şi din imediata apropiere a acestuia. Din cauza acestor lucrări, gardurile care ar trebui să împiedice accesul animalelor pe autostradă nu au fost montate pe porţiuni de zeci de metri. Astfel că şoferii care folosesc tronsonul mai des spun că nu o dată li s-a întâmplat să se trezească în faţa maşinii cu câte un câine care traversa carosabilul.

Pe de altă parte, ciobanii din zonă se plâng şi ei că tot din lipsa gardurilor unii dintre câinii lor de pază au sfârşit sub roţile maşinilor care gonesc cu cel puţin 110 de km la oră pe autostradă. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România promit că problema va fi eliminată imediat după finalizarea acestor lucrărilor, însă nu au putut avansa niciun termen pentru rezolvarea incidentelor, înainte de a se produce vreo tragedie.



http://www.evz.ro/detalii/stiri/Toalete-deschise-n-cinstea-lui-ova-1045618.html#ixzz2Xyi48Low

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×