Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Rochie creată prin tehnologia de imprimare 3D

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

INOVAŢIE ÎN DESIGNUL MODEI: Rochie creată prin tehnologia de imprimare 3D

Autor: Anca Simionescu

 

 

Pe podiumul de la Paris al Saptămânii Modei, defilează o rochie creata prin tehnologia de imprimare 3D. Rochia nu are cusaturi, iar dimenisunile personalizate au putut fi introduse intr-un soft în calculator, înainte de imprimare.

 

Photo-IrisvanHerpen_Materialise_2_7fa504

 

Designerul olandez Iris van Herpen a lansat astăzi o nouă creație vestimentarăla Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris, care a fost realizată prin tehnologia de imprimare 3D dezvoltată de compania belgiană Materialise. Creația vestimentară a fost realizată cu ajutorul aplicației de ultimă generație a tehnologiei și revoluționează, astfel, industria modei și a designului, așa cum a revoluționat și medicina.

Materialise este un pionier în dezvoltarea softului și soluțiilor pentru prelucrare aditivă, tehnică ce este cunoscută sub numele de imprimare 3D. Compania s-a dezvoltat de la un proiect universitar la o companie multinațională, cu sprijinul fondurilor pentru cercetare și inovare din partea Uniunii Europene.

„Este prima noastră colaborare cu Iris van Herpen pentru producereauneicreații hibride, cu structuri unice si transparente, prin tehnica Mammoth Stereolithography (stereolitografie la dimensiuni foarte mari). Datorită tehnologiei de imprimare 3D, rochiile sunt fără cusături și au croiala personalizată. A fost extraordinar să lucrăm cu Iris van Herpen și să realizăm modelele sale geometrice complexe. Imprimarea 3D realizează ceea ce niciun manufacturier din domeniul vestimentar nu poate face când este vorba de forme complexe ce trebuie create rapid, dintr-o bucată”, a spus Sven Hermans, responsabil pentru relația cu cliențiila Materialise.

Cum funcționează

Creația a fost realizată mai întâi pe un calculator, în colaborare cu Isaie Bloch, architect și artist in grafică computerizată, înainte de a fi optimizată pentru imprimarea 3D prin softul Materialise. În această etapă, au fost identificate șirevizuite eventualele defecte sau nereguli, înainte de a continua cu imprimarea creației. După aceea, produsul „a prinsviață” prin Mammoth Stereolithography, o tehnologie a prelucrării aditive, utilizată pentru a crea produsul finit din mai multe straturi. Laserele UV scanează produsul într-o rășină lichidă care se solidifică la fiecare contact cu laserul, și astfel, obiectul 3D prinde, treptat, viață.

 

 

http://www.evz.ro/detalii/stiri/INOVAIE-N-DESIGNUL-MODEI-Rochie-creat-prin-tehnologia-de-imprimare-3D-1045432-1.html#ixzz2XpV6Yu5S

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×