Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

D-ale Bacalaureatului perle ... 2013

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

BAC 2013. PERLE de colecție ale candidaților care au susținut bacalaureatul

Iată o colecție a celor mai hazlii perle pe care profesorii le-au găsit în tezele elevilor.

 

“Atunci omul este fericit, când dragostea-i ajunge pân-în fund”.

“Eu sunt de partea ministrului în privința copiatului”.

“Cu trup și suflet înseamnă a avea încredere într-o persoana care te-a pătruns”.

“Iubirea vine din pământ și se întoarce tot acolo”.

“Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasă fiind jefuit de niște oameni invidioși”.

“Liviu Rebreanu are plăcerea de a ne aduce la cunoștință, în operele sale, iubirea de pamânt a țăranului”.

“În romanul “Rascoala” personajul principal este poporul și marea masa a țăranilor”.

“Petrișor a murit pentru ca Ana a băut și a fumat când era însărcinată”.

 

http://www.evz.ro/detalii/stiri/bacalaureat-2013-evz-va-prezinta-rezolvarile-subiectelor-la-limba-si-literatura-romana-1045290.html#ixzz2Xmuf7DFw

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Absolvenţii de liceu din judetul Timis (real şi ştiinţe umane) au avut două texte literare, cu 10 cerinţe, plus să argumenteze “utilitatea scrierii unui jurnal la vârsta adolescenţei” sau “importanţa alegerii unui model în viaţă”.

Vă prezentăm mai jos câteva “perle”:

 

* “Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul”

 

* “Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel. Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei”

 

*“Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric”

 

* “Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place”

 

* “Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis”

 

* “Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa”

 

* “Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu ”


http://www.realitatea.net/bacalaureat-2013-ce-perle-au-scris-elevii-la-proba-de-romana-bac-2013_1216372.html#ixzz2Xuw6dseF

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Perle BAC 2013

 

Unul dintre absolvenţi a încercat să aducă în zilele noastre faptele descrise de Călinescu:

 

„Ţoalele astea nu se potrivesc deloc cu ceea ce cool pentru mine. Auzi, haine gri cu petice, cojocel, gumilastici. Aş purta cel mult un jins cu petice, da să fie Calvin. Merge asta cu bocancii, da să aibă stil, marcă. Port şi sacouri şic, dar cu piele în coturi, nu cu sac pe umeri. M-a deprimat fragmentu ăsta“. O altă cerinţă din textul lui Călinescu făcea referire la rolul verbelor la timpul imperfect. Unul dintre absolvenţi a găsit de cuviinţă să răspundă: „N-avea omul alte cuvinte la el, d-asta le-a folosit. Era un fel de Vanghelie modern“. Şi la cerinţa cu secvenţele din text care fixează dimensiunea spaţială s-a născut o perlă. „Ce spaţiu, când totul se petrece pe pământ, pe strada Băneasa, lacul Floresca, în 1950. De unde nave cosmice atunci?“, se întreabă un candidat la diploma de Bacalaureat. Când vine vorba de menţionarea tipului de perspectivă, pe una dintre lucrări scrie: „Perspectiva este anostă, deprimantă, nu se vorbeşte de mallul din zona Băneasa, numai de străzi murdare, oameni săraci, hamali“.

 

Modele în viață

 

„O duci bine în viaţă dacă eşti şmecher, cu maşină tunată, gagică cool, ţi se apleacă lumea la picioare. Sau poţi fi afacerist ca Gigi Becali, să fi toată ziua pe la televizor, să arunci cu bani la săraci. Asta văd eu model, ca băiat de băiat ce sunt. Nu mi-am schimbat părerea nici după ce l-au arestat pe Becali, după trei ani scapă. Rămâne în istorie“. Unul dintre candidaţi a încercat să facă o comparaţie între Gigi Becali şi Patapievici. „Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbeşte pe înţelesul meu, pricep. Patapievici are farze încâlcite, musai am nevoie de dicţionar ca să pricep ce vrea să spună“

 

Sursa: adevarul.ro.


http://www.realitatea.net/noi-perle-la-bac-2013-proba-de-romana-o-duci-bine-daca-e-ti-mecher-ai-ma-ina-tunata-i-gagica_1217362.html#ixzz2XyeXilAS

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

check-big.png

Iata mai jos alte cateva perle de la Bacalaureat 2013, de data asta la proba de istorie:

 

"Nici nu ştiu care e treaba cu războiaele cu turci ruşi şi nemţi că ieu tot aud că unguri e obraznici şi ne fac probleme"

"Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi"

'Ştefan cel Mare a bătut cel mai mulţi turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut vreo 50 de războaie cu ei şi a fost 50-0. Numai când îl vedeau ăia şi deja începea să le sune apa în cap"

"Nicolae Ceauşescu a construit cu doar câţiva oameni statul român modern în sec. 19. A făcut fabrici, moluri, ştranduri. Aveam cele mai frumoase mine din Europa, unde minerii săpau frumos în pământ. Şi a mai rămas mii de tone de aur"

"Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice"

"Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de... mă scuzaţi puncte puncte"

"Sau bătut ani mulţi în al doilea război mondial şi sa-u mai şi săturat. Şi au zis să facă pace şi au puso diun tratat. Adio război"

"Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum, mai măricică. Ea avea Armata Roşie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap"

"Hoţomanii din Imperiul Otoman au belit Ţara Românească de tot ce avea ea mai de preţ. Aur, carne, copii tineri pe care îi furau şi îi învăţau să fie hoţomani de mici"

"România a trecut prin "criza orientală" la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu"

"România era implicată în tot felul de relaţii internaţionale aiurea prin lume cu diverşi dubioşi. Asta nu era bine, deoarece îşi bătea toţi joc de ea ca şi acuma"

http://stirile.rol.ro/noi-perle-la-bacalaureat-2013-ce-ineptii-au-mai-scris-elevii-la-proba-de-istorie-882625.html

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred, sunt pe bune toate. Am vazut si mai rau! rofl.gif

Asa ca, uite viitorul tarii, ce il asteapta.


Atentie..

"Mama împunge și io trag" nu se scrie cu cratimă.

Asta de unde e? Tot de la BAC ?

Fiindca e apropos la faza cu " Ma-ta, are cratima!". :lol:

Editat de Two

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca-s pe bune macar cateva, nu-i de ras. E trist tare. Ce dracu e cu astia? Is retardati? Au crescut pe langa fabrici nucleare? Ce cacat ii invata daca nici macar sa desparta niste cuvinte nu stiu. Adica daca esti om si stai 2 saptamani sa citesti 3-4 ore pe zi din materiile pentru examen e imposibil sa nu-l treci. Da oamenii astia nu-s oameni. Is mai prosti ca un burete de spalat vase.

 

Mai sunt maimute din asta barbierite si oligofrene care dau vina pe sistem. DA BAA! Sistemu' e de vina ca ai 20j de ani si nu stii cum se pune pluralul pe un pronume. Imi vine sa-i iau la bataie cu drujba.Si pe profesori si pe parinti ca-s toti la fel de prosti ca un pom de Craciun, poate chiar mai prosti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca-s pe bune macar cateva, nu-i de ras. E trist tare.

Si nici macar nu le-ai vazut pe toate. Sunt cateva exemple minore, astea. :D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×