Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Reforma Migratiei USA

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Friday, 28 June 2013. 225 vizualizări, 0 comentarii, 0 voturi

SENATUL SUA a adoptat, după luni de dezbateri, REFORMA IMIGRAȚIEI | VIDEO

Autor: Simona Mătieş

După mai multe luni de dispute legislative, Senatul american a adoptat, ieri, cu o largă majoritate prima reformă a imigraţiei din Statele Unite în ultimul sfert de secol, care va duce la reglarea situaţiei a milioane de persoane fără acte de identitate, majoritatea mexicani.

new_york_19_16432ed140.jpg

„Yes, we can!”, au strigat din tribunele pline până la refuz tineri militanţi pro-imigranţi, după anunţul adoptării, cu 68 de voturi pentru şi 32 împotrivă, a legii istorice care, în următoarele luni, va trebui armonizată cu versiunea concurentă, la care lucrează în prezent Camera Reprezentanţilor.

Preşedintele Barack Obama susţine planul, o veche promisiune, care în prezent pare că poate fi dusă la îndeplinire, după ani de blocaj politic la Washington.

Alegerile prezidenţiale din noiembrie au fost ca un şoc electric pentru Partidul Republican, deoarece numai 29% dintre hispanici au votat pentru candidatul său, Mitt Romney.

„Nu avem în noi puterea de a scoate la lumină 11 milioane de persoane, care în prezent sunt exploatate şi nu beneficiază de protecţia legată de cetăţenie?”, a întrebat republicanul John McCain, unul dintre artizanii iniţiativei legislative. „Astăzi, ei sunt aici, iar să îi expulzezi pe toţi este imposibil şi nerealist”, a menţionat democratul Charles Schumer.

„Că este vorba despre imigranţi cu înaltă calificare care inventează tehnologii noi sau despre mână de lucru necalificată, imigranţii au făcut întotdeauna parte din -ul american”, a declarat el.

Dezbaterile ar putea să dureze mai multe luni în Cameră, înainte ca legea să fie promulgată de preşedintele Barack Obama, ceea ce ar constitui o reuşită majoră a celui de-al doilea mandat al său.

Obiectivul acestei legi ce are peste 1.000 de pagini: creşterea numărului de vize de muncă, eliberarea de acte de identitate pentru aproximativ 11,5 milioane de imigranţi clandestini, în majoritate mexicani, pentru ca, după o perioadă tranzitorie de cel puţin 13 ani, să li se permită să solicite cetăţenia americană.

Aliaţii democraţi ai preşedintelui au fost însă nevoiţi să accepte din partea republicanilor un plan excepţional de fortificare a graniţei. pentru a garanta că aceste regularizări vor fi ultimele.

Potrivit compromisului, numărul agenţilor federali de-a lungul celor 3.200 de kilometri de frontieră va fi majorat de la 18.000 la 38.405, echivalent cu 12 poliţişti la fiecare kilometru de graniţă. În 2002, numărul lor total era de circa 10.000.

Congresmenii vor, de asemenea, ca 480 de km de bariere împotriva maşinilor să fie transformate în garduri înalte împotriva pietonilor şi construirea altor 80 de kilometri de gard, pentru un total de 1.120 de kilometri.

În plus, fluviul Rio Grande reprezintă 2.000 de kilometri de graniţă naturală, în Texas.

 



http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-sua-a-adoptat-dupa-luni-de-dezbateri-reforma-imigratiei-1044857.html#ixzz2XV9A8usp

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Desi sunt un simpatizant al presedintelui Obama cred ca acum se caam grabeste.Daca legea va fi adoptata , America

va fi incontinuare asaltata de imigranti ilegali care vor spera la o noua regularizare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In 1987 a fost ultima Amnestie dat de Reagan in al doilea mandat al presedintiei. Cerintele de calificare erau destul de rigide si extrem de multi nu s-au calificat desi trebuia ca aveau copiii mari nascuti aici si educati local unii si in colleges. O parte din ei au rezolvat cu actele cumva, dar majoritatea n-au reusit sa adune documentele cerute dat au ramas aici. E vorba de peste 11 milioane de oameni ... pretul fructelor acest sezon a fost foarte inalt din cauza asta. Majoritatea sint muncitori agricoli. Prin legalizarea lor, se contribuie la fondurile de pensionare ca si cetatenii legali imbatranesc si mor, este nevoie de inlocuit forta de munca cu oameni tineri si capabili in toata economia. Documentul are 1000 de pagini, trebuie tinut cont, cine stie ce paragrafe mai contine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da Inteleg,E o recunoastere oficiala a unei situatii deja existente<Problema a fost neglijata de-a lungul anilor, si acum a venit momentul scadentei

Editat de Egipteanul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fiecare presedinte vrea sa fie pomenit dupa o fapta buna macar ce a realizat in timpul mandatelor. Emigrarea sau avorturile sint topicurile fierbinti si foarte maliabili mereu, e loc de modificare si reformare dupa caz sau eveniment major din lume.

Asocierea cu un actor, cantaret sau sportiv le pune cu un picior in Casa Alba, insa o creatie umanitara de mare proportie de care beneficiaza tot statul, le pune pe top de afis in carte de memorie al presedintilor.

Fantana emigrarii nu seaca niciodata, sint cazuri cu milioanele. Este foarte necesara aceasta reforma ca si momentul de parasire al casei albe, sa fie in aplauze.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este o nevoie acuta de brate de munca calificate sau dornice de munca.

De aceea emigranti legali sau ilegali isi gasesc foarte usor un loc de munca.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×