Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Dupa cum probabil ca stiati, serviciul "transfer credit" la Cosmote are anumite limitari cum ar fi: imposibilitatea de a transfera mai mult credit decat ai reincarcat (plus bonusul de la reincare in cazul cartelei Bonus 48 Energy); imposibilitatea de a transfera credit dupa mai mult de 3 luni de la ultima reincarcare; necumularea valabilitatii creditului transferat cu perioada activa a numarului etc.

 

La Zapp NoPay se puteau transfera cate 15 EUR/ zi. Acum a disparut acest serviciu odata cu toate celelalte servicii oferite in banda CDMA de 450 MHz.

 

La Digi.mobil prepaid restrictiile in ceea ce priveste transferul de credit sunt ca si inexistente.

 

La Vodafone se va introduce o noua restrictie incepand de miercuri:

Începând cu data de 26 iunie 2013 vei putea folosi serviciul “Transfera Credit” daca ai 90 de zile vechime în retea si daca ai reîncarcat de minimum 8€ de la activarea Cartelei Vodafone.

Sursa: https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/cartela-vodafone/servicii-cartela-vodafone/servicii-sos/index.htm (Servicii Cartela Vodfone > Lipsa credit sau valabilitate > Transfer credit).

 

La Orange deja aparuse recent o noua restrictie care anuleaza acest serviciu in anumite situatii:

 

Din 01 mai 2013, pentru a avea acces la serviciul de Transfer Credit, un client PrePay trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiţii:

  • să aibă cel puţin 2 luni în reţea
  • să fi consumat minim 10 euro credit în ultimele 12 luni sau din momentul activării cartelei până la momentul în care se doreşte transferul de credit
  • să fie în perioada activă

În cazul în care condiţiile de mai sus nu sunt îndeplinite simultan, ramura corespunzătoare serviciului nu va fi afişată în meniul Self Care.

 

Sursa: http://www.orange.ro/prepay/transfer-ro.html

 

Dintre toti operatorii de telefonie mobila se pare ca in prezent Orange sta cel mai prost la acest serviciu. Probabil ca acesta este unul dintre motivele pentru care Orange pierde masiv clienti PrePay in ultima perioada si inregistreaza totodata pierderi materiale. Presupun ca multi utilizatori de PrePay si-au pastrat anumite numere transferand credit periodic de pe un numar pe altul si inapoi. Vazandu-se in imposibilitatea de a-si mai prelungi valabilitatea numerelor PrePay prin transfer de credit au inceput sa efectueze cumparaturi cu plata prin SMS si pe care Orange trebuie sa le onoreze. De asemenea, presupun ca multe persoane nu vor mai pastra cartelele PrePay dobandite la fidelizare si nici nu se vor mai cumpara la fel de multe cartele PrePay ca pana acum.

Editat de Bogdan_Popescu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In ceea ce priveste transferul de credit la Orange PrePay, pe langa declaratia oficiala mai exista urmatoarele restrictii:

 

Datele privind consumul se actualizeaza o data pe luna.

Poti beneficia de serviciul Transfer de credit si optiuni cadou numai daca ai minimum 10 euro credit consum din creditul platit.

Nu se considera consum creditul transferat catre un alt utilizator pentru ca acesta se inregistreaza in contul utilizatorului catre care ai transferat si nici platile prin SMS ale unor servicii pentru care Orange nu asigura decat calea de comunicatie.

De asemenea, nu se considera consum creditul bonus, pentru ca se ia in considerare doar creditul platit.

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Au mai aparut intre timp niste modificari legate de transferul de credit Orange PrePay.

Intrucat presupun ca exista persoane interesate de acest subiect, mai jos prezint o sinteza realizata pe baza comunicatelor oficiale Orange pe site-ul www.orange.ro precum si a infomatiilor furnizate de reprezentantul Orange (Orange helper) de pe Forum Softpedia:

 

În decurs de 30 de zile poti transfera credit din contul tau de maximum 3 ori [sau cel putin asa se sustine in mod oficial; eu am putut transfera de 5 ori]. Contul PrePay catre care ai transferat credit va primi suplimentar o perioada activa de 5 zile [se sustine oficial de mai multa vreme acest lucru; cel putin numerele vechi primesc o valabilitate de 7 zile pentru fiecare euro transferat sau 14 zile pentru 2 euro transferati sau 21 zile pentru 3 euro transferati...]. Nici utilizatorul cartelei PrePay, nici cel al abonamentului reîncarcabil catre care ai facut transfer nu vor putea efectua la rândul lor un transfer de credit în urmatoarele 30 de zile [de fapt, 31 de zile].
Din 21 iunie 2013, pentru a avea acces la serviciul de Transfer Credit, un client PrePay trebuie sa fie în perioada activa si sa fi consumat minim 5 euro credit [modificarea anterioara a serviciului prevedea o limita de minim 10 Euro] în ultimele 12 luni sau din momentul activarii cartelei pâna la momentul în care doreste transferul de credit. Consumul se actualizeaza lunar, pe data de 10 a fiecarei luni [in cazul meu pe data de 11], pentru luna anterioara.
se considera consum din credit: convorbirile si mesajele în retea, nationale, internationale si în roaming tarifate direct din credit, cumpararea de optiuni din creditul platit la reîncarcare sau la cumpararea unei cartele SIM, reîncarcarea direct cu optiune, cumpararea de continut multimedia si servicii speciale Orange (de exemplu: jocuri, tonuri de asteptare, tonuri de apel, bilete la film prin programul Orange film), apelurile si mesajele catre numerele cu tarif special (de exemplu: tombole, concursuri), creditul consumat pentru a oferi altui utilizator o optiune cadou.
nu se considera consum din credit: creditul transferat catre un alt utilizator (acesta se considera consum din contul utilizatorului catre care ai efectuat transferul), plata prin SMS a unor servicii pentru care Orange asigura doar calea de comunicatie sau consumul din creditul bonus.
https://www.orange.ro/prepay/transfer-ro.html

Din 01 mai 2013, pentru a avea acces la serviciul de Transfer Credit, un client PrePay trebuie sa îndeplineasca simultan urmatoarele conditii:
- sa aiba cel putin 2 luni în retea
- sa fi consumat minim 10 euro [acum 5 euro] credit în ultimele 12 luni sau din momentul activarii cartelei pâna la momentul în care se doreste transferul de credit
- sa fie în perioada activa
În cazul în care conditiile de mai sus nu sunt îndeplinite simultan, ramura corespunzatoare serviciului nu va fi afisata în meniul Self Care.

Datele privind consumul se actualizeaza o data pe luna.

...poti beneficia de serviciul Transfer de credit si optiuni cadou daca ai minimum 10 euro [5 euro] credit consum din credit platit...
Nu se considera consum creditul transferat catre un alt utilizator, pentru ca acesta se inregistreaza in contul utilizatorului catre care ai transferat si nici platile prin SMS ale unor servicii pentru care Orange nu asigura decat calea de comunicatie. De asemenea, nu se considera consum creditul bonus pentru ca se ia in considerare doar creditul platit.
http://forum.softpedia.com/topic/13982-orange-prepay-oferta-noua/page__st__2412

Extinderea perioadei de valabilitate a creditului nu se considera consum.
http://forum.softpedia.com/topic/13982-orange-prepay-oferta-noua/page__st__2484?do=findComment&comment=13427494

In concluzie, cel putin teoretic, pentru a intretine doua numere Orange PrePay in perioada activa este suficient sa fie efectuat un consum de minim 5 Euro/an pe fiecare dintre numere, valabilitatea cartelelor putandu-se prelungi in continuare prin transfer lunar de credit de pe un numar pe celalalt si inapoi (dupa 31 zile), procesul reluandu-se cu o frecventa lunara...

 

In ciuda regulamentului (pe care neacceptandu-l in intregime, acesta ma obliga sa scriu mai rar pe acest forum) am indicat mai sus, ca de obicei, sursele citatelor. Daca moderatorii se simt deranjati de linku-rile catre un alt forum sau catre site-ul oficial Orange Romania, atunci le pot edita scutindu-ma de amenintari legate de incalcarea regulamentului pe care il incalc cu buna stiinta in favoarea unei informari corecte.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×