Sari la conținut
Forum Roportal
Darianna

Din ciclul "Iata ca se poate!" - reclama un abuz

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Unii dintre voi sigur isi amintesc, dar voi dezvolta pentru cine nu stie. Sau nu isi aminteste.

 

In urma cu cateva luni, a aparut pe forum un user care a postat un mesaj in care spunea ca ii place sa iti tortureze pisica si solicita si alte idei, ca ramasese in pana, probabil. De asemenea, postase si o imagine cu o pisica vizibil traumatizata. In afara faptului ca era un mesaj neregulamentar, era si unul ilegal, care intra sub incidenta codului PENAL. Am sanctionat userul, am sters mesajul (apropo draga user, daca mai intri, sa stii ca mesajul nu a fost ACCEPTAT de catre admin, te-ai cam contrazis in declaratii, se pare; adminul l-a sters imediat cum l-a citit) si am formulat o plangere catre politia orasului de unde provine userul (am acces la ip-uri, in caz ca va intrebati de unde stiam de unde este).

 

Plangerea a cuprins o reclamatie scrisa (exista un model pe net si chiar si pe acest forum), cu martori, date exacte ale reclamantului, unde este descrisa in detaliu fapta. Este de preferat sa se specifice si numarul legii incalcate si sanctiunile pe care (incalcarea faptei) le prevede. M-am conformat intocmai.

Dupa o luna am primit raspuns SCRIS, prin posta (eu am reclamat prin e-mail), in care eram informata ca s-a deschis dosar PENAL si se cerceteaza.

ZIlele trecute am primit, tot prin posta, si rezolutia: neinceperea urmaririi penale, intrucat o fost o gluma, iar glumetul nici macar nu detine un animal de companie. Se specifica acolo si acest lucru, ca userul a dorit sa faca o gluma si ca nu se astepta sa fie reclamat.

 

MORALA: se poate!!!

Iata ca se poate lua in seama o asemenea reclamatie si iata ca se cerceteaza. De asemenea, iata ca, desi nu cunosteam numele sau alte date personale ale celui reclamat, ci doar ip-ul si orasul de unde provine, politia l-a gasit. Deci si asta se poate! Asa ca, nu mai stati cu mainile in san, reclamati abuzurile impotriva animalelor (si nu numai impotriva animalelor), ca, repet, se poate! Se face ceva! Acum a fost o gluma, dar data viitoare poate nu mai e. Plus ca, acesti glumeti trebuie opriti. Nu-i asa ca nu ii convine numanui sa se trezeasca cu politia la usa?! Pentru o gluma...

 

Cu ocazia asta ii si avertizez pe cei care mai au de gand sa faca astfel de glume pe forum, ca nu ma poate opri nimic sa ii reclam.

Si tot cu ocazia asta, vreau sa spun ca, pentru prima data, nu sunt dezamagita de politie, asa ca le multumesc. Nu voi mentiona orasul ai carei politisti si procurori si-au facut treaba, ca ar insemna sa dezvalui date personale ale userului.

Le multumesc, de asemenea, si userilor care m-au sfatuit, sprijinit si ajutat in demers.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Super ! Am si scris intr-un mesaj ca astfel de useri pot fi reclamati. Sunt multi, care isi inchipuie ca se pot manifesta aberant in virtual, crezand ca nu pot fi descoperiti. zorro.gif

Felicitari, Dariana, ca admin ! :hi:

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc!

As vrea sa se inteleaga, totusi, ca nu am postat asta ca sa ma laud, ci ca sa va conving ca se poate si ca esti luat in seama (atata vreme cat nu ramai anonim).

Si, de asemenea, sa va rog, in cazul in care mai sunt si alte mesaje neregulamentare si ilegale pe viitor, iar noi nu reusim sa le vedem, sa ni le semnalati.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
userul a dorit sa faca o gluma si ca nu se astepta sa fie reclamat.

 

Cine rade la urma, rade mai bine.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Faina intentia..dar sincer, am un scepticism atroce cand vine vorba de 'verificarile' autorizatiior.Da,se poate. Dar prea usor suna, sincer, acest caz in particular.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×