Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Balul de absolvire al liceului

Postări Recomandate

Friday, 21 June 2013

Balurile de absolvire au luat modelul american! Limuzină și fotograf personal pentru liceeni

Autor: Gabriel Fereșteanu

Pregătirile pentru examenul de bacalaureat au trecut pe plan secund, în luna mai, cunoscută ca fiind perioada balurilor.

bal1_01_30ed610ace.jpg

Pentru absolvenţii claselor a XII-a petrecerea de final de liceu a fost un moment foarte aşteptat. Pregătirile pentru examenul de bacalaureat au fost lăsate pe plan secund, cel puţin în luna mai, cunoscută ca fiind perioadă balurilor.

Ingredientele unei seri de neuitat au fost schimbate radical, iar reţeta recentă a unui bal reuşit sună total diferit de cea a generaţiilor anterioare. În prezent fiecare detaliu este important, iar modelul american de absolvire, puternic promovat în filme, pare să fi devenit un ideal şi pentru absolvenţii din Bucureşti.

Restaurant de lux şi meniu select

Pentru a contura un bal de absolvire reuşit a fost aleasă o locaţie elegantă, completată de un meniu selectat cu grijă şi bogat în delicatese. Ţinutele au fost, de asemenea, foarte luxoase, cumpărate de la marile firme de creaţie vestimentară. „Pentru că această seară este unică şi merită toate eforturile finaciare şi nu numai”, spun absolvenţii de liceu.

 

Haine de designer şi accesorii scumpe

Domnişoarele au mers în acest an pe culori deschise, în ton cu vârstă: de exemplu, mov sau roz pal. Majoritatea au purtat rochii lungi, din materiale fine precum mătasea şi accesorizate cu bijuterii scumpe.

Băieţii au învăţat şi ei să adauge elemente care să le evidenţieze ţinuta care în anii trecuţi era pur şi simplu sobră. Astfel că anul acesta papioanele deosebite au fost la mare căutare, cât şi smokingurile cambrate şi uşor scurtate la manşete, pentru a evidenţia cămăşile deosebite.

Pentru mulţi foşti liceeni, închirierea unei limuzine şi a unui fotograf personal au devenit obligatorii. Toate aceste pretenţii au totuşi un preţ care variează între 900 de lei şi 3.000 de lei, „preţ care nu mai contează pentru un asemenea moment important”, au spus tinerii.

 

Profesorii îi susţin în realizarea „visului american”

Conducerea liceelor din Bucureşti s-a implicat în organizarea balurilor pentru a le oferi condiţiile potrivite elevilor lor. Balurile de la şcolile de top au urmat o linie clasică, de tradiţie, care să ofere o notă personală acestui eveniment. De ani buni Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi Colegiul Naţional ,,Sfântul Sava” aleg că locaţie Cercul Militar Naţional, un spaţiu desprins parcă dintr-o poveste, care se potriveşte perfect absolvenţilor care vor un bal după modelul american. Alte licee preferă să aleagă localurile noi apărute, luxoase, care deşi nu reflectă o tradiţie, oferă un cadru fastuos.

Dincolo de tendite şi buget, balul de la sfârşitul liceului a fost şi rămâne una dintre cele mai importante amintiri din viaţă de liceu.

 



http://www.evz.ro/detalii/stiri/1043558.html#ixzz2WpBbdqUP

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×