Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Toata lumea a auzit de telefoane cu doua sau mai multe SIM-uri.

 

Dintre ele cele mai populare sunt telefoanele Dual-SIM.

Telefoanele Dual-SIM sau cu doua SIM-uri pot fi de mai multe feluri:

- telefoane Dual-SIM Dual StandBy care sunt si cele mai des intalnite; acestea permit apelul in asteptare intre SIM-uri doar prin intermediul operatorilor de telefonie mobila, implicand, de obicei, costuri suplimentare;

- telefoane Dual-SIM offline, mai putin preferate intrucat nu permit decat utilizarea unui singur SIM in standby la un moment dat (exemplu: Nokia C1-00); aceasta functie poate fi suplinita printr-un adaptor Dual-SIM in cazul oricarui telefon Single-SIM;

- telefoane Dual-SIM online, denumite si Dual-CPU, mai rare si mai scumpe, care permit din punct de vedere hardware apelul in asteptare intre cele doua SIM-uri (exemple: Eten Glofiish DX900 permite in timpul unei convorbiri preluarea unui apel sosit pe celalalt SIM dar prin pierderea primului apel; Samsung C5212/ B5702/ B5722 permit preluarea in timpul unei convorbiri desfasurate pe un SIM a unui apel sosit pe celalalt SIM fara pierderea niciuneia din convorbiri); astfel de telefoane sunt mai scumpe.

Sunt putine modele de telefoane Dual-SIM care au 3G pe primul SIM (Exemple: Acer DX900, Allview Q1 GET, Samsung B7722).

 

Mai rare sunt telefoanele cu 3 SIM-uri sau asa-numitele telefoane Triple-SIM Triple-StandBy. Singurul telefon Tri-SIM de firma este LG A290.

 

Si mai rare sunt telefoanele Quad-SIM (cu 4 SIM-uri). Nu exista niciun model "de firma" pe aceasta linie.

 

In ultimii ani tot mai multi producatori importanti de telefone au inceput sa acorde atentie terminalelor cu mai multe SIM-uri, realizand chiar smartphone-uri performante cu aceasta caracteristica: Motorola, Nokia, Samsung, LG, HTC etc. Insa foarte putini dintre acestia au creat terminale care sa suporte din punct de vedere hardware apelul in asteptare intre SIM-uri.

Cel mai peformant smartphone care ar include aceasta functie este, din pacate, un model destinat exclusiv pietei din China (compatibil insa si in retelele din tara noastra). Este vorba de Samsung Galaxy Note II N7102 care a patruns si la noi in tara dar la un pret exorbitant.

 

In afara de acesta, ultimul telefon Dual-SIM Dual-CPU "de firma" a ramas Samsung B7722, respectiv varianta simplificata a lui, B7722i (ambele existand inca in ofertele unor magazine de la noi din tara). Personal detin un astfel de telefon si nu am simtit nevoia sa il inlocuiesc cu un alt model.

 

Telefonul Samsung B7722 este primul telefon 3G (doar pe SIM-ul 1) de la Samsung si unul dintre extrem de putinele telefoane de firma care permit din punct de vedere hardware apelul in asteptare intre cele doua SIM-uri. Fata de un telefon dual-sim offline la care nu poate fi activ decat un singur SIM la un moment dat sau dual-sim dual stand-by la care ambele cartele sunt active simultan dar, nu este permis apelul in asteptare intre cele doua sim-uri decat prin redirectionarea apelurilor (functie furnizata doar de anumiti operatori contra unor costuri suplimentare in cazul persoanelor care au incheiat un abonament de voce, la cartela prepaid nefiind, in general, disponibila aceasta posibilitate), modelul B7722/i de la Samsung beneficiaza de doua microprocesoare si doua antene integrate care permit preluarea unui apel pe cel de-al doilea SIM, atunci cand primul SIM este utilizat intr-o convorbire si, invers. Desi in descrierea acestui produs nu apare in mod explicit sintagma 'dual CPU' sau 'dual processor' sau 'dual-SIM online' sau 'dual-SIM active' cum mai este denumita aceasta functie, ea este pe deplin functionala, in sensul ca permite comutarea intre cele doua apeluri (desfasurate simultan pe fiecare SIM) fara a pierde niciunul dintre apeluri, asa cum se intampla in cazul altor telefoane dual-CPU care doar avertizeaza prezenta unui nou apel pe sim-ul care nu este angajat deja intr-o convorbire (apelantul nu primeste mesajul ca 'abonatul nu este disponibil' sau ton de ocupat ca in cazul telefoanelor clasice dual stand-by) permitand numai preluarea celui de-al doilea apel, prin sacrificarea primului care se intrerupe automat.
In comparatie cu modelul original B7722, modelul B7722i nu beneficiaza de camera secundara 3G de pe partea din fata a telefonului, in schimb permite apeluri video prin utilizarea camerei de pe spate.
Se spune ca acest model a eliminat o parte dintre bug-urile software ale vechiului model, venind cu anumite imbunatatiri.
Telefonul comercializat la noi in tara beneficiaza si de suport pentru limba romana desi acest suport nu este prezent in toate ofertelor de pe piata care vin doar cu suport pentru limbile engleza, araba si alte cateva limbi asiatice, avand totodata si o limitare a numarului de caractere maxim permis pentru expedierea de mesaje scrise. Modelul B7722i comparativ cu B7722, nici el nu permite dezactivarea blocarii automate a ecranului tactil in timpul apelurilor, iar intervalul de 3 secunde pana la blocarea automata a tasturii (dupa deblocarea ei in vederea comutarii pe speaker, a dezactivarii microfonului, a raspunderii prin utilizarea unei comenzi cu ajutorul tastaturii virtuale etc.) nu a fost marit, ceea ce creaza un oarecare disconfort.
Vizualizatorul de documente nu permite alinierea textului in pagina de ecran nici macar in cazul fisierelor de tip text sau document, comportandu-se la fel ca in cazul vizualizarii pdf-urilor sau a fisierelor de tip grafic (imagine).
Telefonul dispune de o tasta distincta care permite prin apasarea lunga a acestei taste schimbarea SIM-ului principal prin restartarea telefonului, iar la apasare scurta, fara restartare, selectarea SIM-ului de pe care se doreste initierea unui apel, expedierea unui SMS, initierea unei sesiuni de date etc.
Calitatea sunetului in convorbire o depaseste cu mult pe cea a modelelor echivalente chinezesti, la fel si calitatea camerei, dar fara a se ridica la performantele unui telefon cu camera de la Sony, de exemplu. Telefonul nu permite inregistrarea apelurilor, in schimb sensibilitatea microfonului la utilizarea reportofonului digital este mare si, la fel este in convorbire (nu veti primi plangeri ca nu sunteti auziti).
Per total, desi telefonul este cam scump, poate fi considerat un telefon de calitate, fiind totodata cel mai performant telefon Dual-SIM, Dual-CPU de la Samsung de pana acum. Toate telefoanele produse ulterior de Samsung nu mai beneficiaza de doua antene integrate (pentru fiecare SIM) si de un procesor secundar care sa permita apelul in asteptare dintre SIM-uri, fara apelarea la serviciile operatorilor de telefonie mobila si fara costuri suplimentare. Din aceste motive, cine isi doreste/ si-a dorit acest model ar fi bine sa se grabeasca sa il achizitioneze, deoarece ofertele sunt tot mai putine si nici nu se intrevede vreo scadere importanta a pretului sau.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Legat de blocarea automata a ecranului tactil in timpul unui apel initiat/ preluat (de) pe tel. Samsung B7722(i), fenomen care m-a stresat multa vreme, mi-a vandut cineva un pont.
Imaginati-va ce inseamna sa apelati la *222 din Vodafone sau 411 (444) din Orange si sa fiti nevoiti sa indepartati telefonul de la ureche, sa deblocati touchscreen-ul, apoi sa deschideti tastatura ca sa dati o comanda (1 pentru limba romana, 1 pentru informatii factura, 2 pentru tastarea parolei Thank You etc., fiind nevoie sa deblocati tastatura inainte de fiecare comanda si sa tastati suficient de repede). Ei bine, astfel de situatii pot fi ocolite prin urmatoarea metoda:

 

In timpul unui apel, dupa ce se blocheaza ecranul:

1. apasati tasta de apel: vor aparea pe ecran apelurile efectuate;

2. apasati repede tasta din mijloc: ecranul este deblocat pentru 3 sec.;

3. deschideti in acest interval tastatura apasand pe iconita pentru efectuarea unui apel din stanga jos a ecranului.

Odata ce tastatura este deschisa, ecranul ramane deblocat.

Desi dupa 14 sec. se intuneca ecranul, touchscreen-ul ramane deblocat. Se poate activa lumina prin simpla apasare a butonului din mijloc sau din stanga.


Un gadget dual-SIM care imi placuse foarte mult si pe care l-am utilizat timp de aproape 2 ani a fost ceasul-telefon CECT Watch Mobile M860. Nu arata nemaipomenit dar a fost mai bun decat alte ceasuri telefon pe care le-am intalnit.

 

Voi ce telefoane multi-SIM ati avut si ce multumiri/ nemultumiri ati avut cu ele?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

tu iei cu copy-paste ce era pe softpedia?

 

ai o viteza si atatea idei intr-un timp atat de scurt...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ai mancat si tu ceva astazi? facut pipi-dus?

 

nu am zis ca nu erau ale tale, ma gandeam ca ti-ai luat topicele d-acolo si le-ai pus aici, ca prea le scrii repede si cu avant.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cateva topic-uri pe care le incepusem acolo le-am recreat si aici. Am scris in mesajul introductiv de la fiecare topic cand am facut asta.

Azi am stat cam tot timpul in fata computerului... Am citit, am scris, am jucat Spades online... Am dat si o fuga cu masina ca sa ridic un TV de la reparat pentru cineva... Parca am si mancat (uneori mai uit sa mananc)... pipi da, dus nu (uneori uit si asta)...

 

Pentru telefoane am scris multe review-uri asa ca sunt obisnuit wink.gif

Editat de Bogdan_Popescu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×