Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
stiri

Stiri: Conditii de lux la Complexul pentru batrani de la Orastie

Rate this topic

Recommended Posts

Sorina PopaLa aproape trei ani de la inaugurare, Complexul de Servicii pentru Varstnici din municipiul Orastie este arhiplin. Vestea ca aici se traieste foarte bine le-a facut pe multe familii hunedorene sa-si interneze batranii aici. Si nu au...

 

Articolul complet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Condiţii de lux la Complexul pentru bătrâni de la Orăştie

 

centru-batrani-orastie-2-300x185.jpg La aproape trei ani de la inaugurare, Complexul de Servicii pentru Vârstnici din municipiul Orăştie este arhiplin. Vestea că aici se trăieşte foarte bine le-a făcut pe multe familii hunedorene să-şi interneze bătrânii aici. Şi nu au regretat. Numărul locurilor din complex este de 30.

Între 800 de lei şi 1.100 de lei pe lună

Potrivit primarului Orăştiei, Ovidiu Bălan, pentru bătrânii din municipiu, taxa lunară se ridică la aproape 800 de lei. „Pentru bătrânii care nu au domiciliul la noi în municipiu, taxa este mai mare, de 1.100 de lei. Bineînţeles, primăria subvenţionează costurile. La început, nu am dat voie decât vârstnicilor din Orăştie să se interneze în acest complex, dar apoi am ajuns la concluzia că e bine să-i lăsăm şi pe alţii să vină aici”, a declarat edilul şef al municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan.

Club pentru socializare şi agrement

Condiţiile pe care le au bătrânii de la complexul din Orăştie sunt de lux, fără nici o exagerare. Unii dintre ei nu au avut acasă asemenea condiţii, dar au şansa, acum, la bătrâneţe să beneficieze de lucruri deosebite. „Nu avem pacienţi care să nu se poată deplasa sau care suferă de senilitate avansată. Bătrânii sunt permanent supravegheaţi. Li se administrează tratamentul medical, noi ne ocupăm de asta, familiile nu mai trebuie să meargă la medicul de familie să le aducă reţete. Aici funcţionează o sală de recuperare şi masaj pentru cei internaţi”, a afirmat dr. Lucian Radu Bîrlea, medic medicină generală cu competenţă urgenţă medico-chirurgicală.

Pensionarii au sală de mese, un club cu o masă de biliard. Afară, în curte există o filigorie. Clădirea are un etaj, dar ea are un lift, astfel ca vârstnicii să poată urca mai uşor.

Complexul a fost realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, autoritatea de management fiind Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Investiţia a fost de aproape un milion de euro

 

http://www.mesagerulhunedorean.ro/conditii-de-lux-la-complexul-pentru-batrani-de-la-orastie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×