Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Castravetele medicament pentru diabetici

Postări Recomandate

Castravetii, detoxifica si revitalizeaza organismul

 

167.jpg

Castravetii sunt cunoscuti sub numele stiintific de Sativus Cucumis si fac parte din aceeasi familie botanica ca pepenii si dovleceii. Productia comerciala de castraveti se imparte in doua tipuri: pentru consum si pentru conserve (muraturi). Castravetii de consum sunt de obicei mai mari si au pielea groasa, in timp ce castravetii pentru conserve, sunt mai mici si au coaja mai subtire.

 

Indiferent ca sunt lungi, verzi, de gradina sau de sera, castravetii se intalnesc intr-o varietate de culori, dimensiuni, forme si texturi. Veti intalni albi, galbeni, chiar si castraveti de culoare portocalie, care au o forma scurta, usor ovala sau chiar rotunda. Pielea lor poate fi neteda si subtire sau groasa si dura.

 

Ca un membru al familiei Cucurbitaceae, castravetii sunt o sursa valoroasa de substante nutritive antioxidante conventionale, inclusiv vitamina C, beta-caroten, mangan, inclusiv carbohidrati, zahar, fibre solubile si insolubile, sodiu, vitamine, minerale, acizi grasi, aminoacizi. In plus, castravetii contin numerosi flavonoizi antioxidanti, inclusiv quercetina, apigenina, luteolina si kaempferol. Castravetii contin 95% apa, si consumandu-i regulat pastrati corpul hidratat in timp ce ajutati organismul sa elimine toxinele.

 

Castravetii sunt adesea stropiti cu pesticide, deci este important sa cumparati soiuri organice sau chiar mai bine, sa ii cultivati in gradinile proprii. Daca nu aveti aceste posibilitati, cumparati de la persoane de incredere, care nu utilizeaza la cultivarea lor chimicale.

 

Atunci cand ii cumparati, alegeti castraveti care sa fie fermi, cu marginile rotunjite iar culoarea lor sa fie un verde inchis dar luminos. Evitati castravetii care sunt palizi sau cu pielea ridata si moale. Dupa cumparare, se pastreaza in frigider, unde vor rezista timp de mai multe zile. Castravetii nu trebuie lasati la temperatura camerei prea mult timp, pentru ca se vor ofili si inmuia.

 

Cateva idei de servire rapida:

 

- Utilizati felii de castraveti pentru o salata fresh de vara;

- Amescati castraveti taiati cuburi cu mazare dulce si frunze de menta si stropiti-i cu sos de vin de orez;

- Sunt ideali pentru a realiza o supa racoritoare, gazpacho rece, care dureaza cinci minute pentru a o prepara;

- Adaugati castraveti taiati cuburi in salate de ton sau retete de salata de pui.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit intr-un magazin niste castraveti foarte gustosi, nu cum arata pe poza ci destul de mari, casierita credea ca sint dovlecei care-s mult mai mici dar ea nu stie multe, doar lucreaza acolo :derisive:   Aveam de gand sa fac o salata dar cand am realizat ca aproape am terminat de mancat dupa ce l-am curatat ... dimineata voi mai cumpara inca 2 cel putin ca ma si marar si restul de ingrediente gata de pus in castron, dar in loc sa fac si ceva mancare, m-am culcat si am dormit 2 ore!!! 

M-am trezit la o aroma de marar ca am gasit ca prin minune si floare de marar cu cozi lungi si uscate ca ma prepar si de pus varza la acrit si acolo-mi trebuie.   

Iar daca tot de castraveti gustosi e vorba, de ce n-as face si niste "Kovászos Uborka" = Half Sour Pickles = in romaneste s-ar traduce Castraveti Murati la Soare iar daca sint bine preparati devine extrem de gustos muratura asta rapida care nu sta pentru la iarna.   Rusii, slavonii folosesc cel mai mult, ca si ungurii, ori unde ar trai!!!   Eu adaug si un pic de hrean sa ramana crocant castravetii iar painea doar prajit bine rosu si racit il pun sa acopere gura borcanului, insa il inchid perfect inainte sa-l pun la soare ca altfel furnicii si din Brazilia ar veni intr-o fuga sa guste si altceva decat ce-i pe acolo de devorat.   In Arizona are de stat la la soare doar 5 minute la temperatura de 44*C ca altfel fierbe si se sparge borcanul de la fermentarea painii din secara si usturoi.   Restul fermentarii pan-la 3 zile se intampla in burta :lol2: ... reteta asta a fost creat pentru locuitorii din Desert si Evreii-mi vin in gand ca ei vand marfa asta in magazinele lor si-l mananca rece sa se mai racoreasca.     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

downsize_200k_v1?sqp=4sqPyQSLAUKIAQgAEhQNzczMPhUAAABAHQAAAAAlAAAAABgAIgoNAACAPxUAAIA_Kk8IWhABHQAAtEIgASgBMAY4A0CAwtcvSABQAFgAYFpwAngAgAEAiAEAkAEAnQEAAIA_oAEAqAEAsAGAreIEuAH___________8BxQEtsp0-Mg8I2AQQugIYASABLQAAAD8&rs=AOga4qkyhWI_6WdBQS0w23fi3_Hryc7hVQ     Bitter Melon se numeste aceasta leguma frumoasa dar amara!

Ajuta la reducerea zaharului din sange.   Se scot acele samburi rosii care pot fi doar albe, se feliaza subtire si se mananca crud.  N-as recomanda in mixer pentru suc, ar fi prea amara viata.  Nu trebuie exagerat cu consumul asta sa nu fie refuzat de corp sa faca o alergie ca nu este placut intoxictia de aliment.  Se ia 2 zile pauza dupa 3 zile de consumare.  E bine de intrebat si doctorul care trateaza cum il recomanda. 

"Bitter melon (Momordica charantia) is a vine originally from India and other Asian countries.  It has been traditionally used to treat diabetes.
Bitter melon contains a chemical that acts like insulin to help reduce blood sugar levels.
People commonly use bitter melon for diabetes, osteoarthritis, athletic performance, and many other conditions, but there is no good scientific evidence to support these uses.
Bitter melon is sometimes called bitter gourd. Don't confuse this with Ivy gourd, which is a different plant."
 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×