Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

A murit actorul Petrică Popa

Postări Recomandate

Saturday, 08 June 2013

 

A murit actorul Petrică Popa

 

Petrică Popa, actor al Teatrului Nottara din Bucureşti, a murit ieri dimineaţă, la vârsta

de 83 de ani.

 

actor_2_81b8a5bb58.jpg

 

Trupul neînsufleţit al actorului Petrică Popa va fi depus mâine, la ora 11.00, în foaierul Teatrului Nottara, unde va avea loc şi slujba de înmormântare, de la ora 13.00, informează Mediafax.

 

Petrică Popa s-a născut la Hunedoara, pe 3 iulie 1929, a urmat cursurile Colegiului "Diaconovici Loga" din Timişoara şi a făcut parte din cercul de teatru al liceului. A absolvit Institutul de Artă din Timişoara şi a fost timp de peste 50 de ani actor la Teatrul Nottara.

 

A interpretat peste o sută de personaje, dintre care pot fi amintite Pickering din "Pygmalion" (G.B. Shaw, regia: Sanda Manu), Ipingescu din "O noapte furtunoasă" (I.L. Caragiale, regia: Dan Micu), Grigore Dragomirescu din "Citadela sfărâmată" (Horia Lovinescu, regia: Mihai Berechet), Le Bret din "Cyrano de Bergerac" (Edmond Rostand, regia: George Rafael), Pişcik din "Livada de vişini" (A.P. Cehov, regia: Dominic Dembinski), Anselme din "Avarul" (Molière, regia: Dominic Dembinski), Prosper Ladino din "Pârjolul" (Cezar Petrescu), Episcopul Folliot din "Thomas Becket" (Jean Anouilh).

"O viaţă plină, în care nimic nu i-a ştirbit bonomia; a rămas mereu tânăr şi la fel de generos. Cam prea modest pentru zilele noastre! A fost o memorie vie a teatrului nostru şi nu ne-am sfiit să-i cerem ajutorul când aveam nevoie de vreun reper istoric; a fost unul dintre acei actori (tot mai puţin prezenţi în teatrele noastre) care a avut un respect nemărginit faţă de public", scrie pe site-ul teatrului.

 

 

http://www.evz.ro/de...pa-1041498.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×