Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

A murit actorul Petrică Popa

Recommended Posts

Saturday, 08 June 2013

 

A murit actorul Petrică Popa

 

Petrică Popa, actor al Teatrului Nottara din Bucureşti, a murit ieri dimineaţă, la vârsta

de 83 de ani.

 

actor_2_81b8a5bb58.jpg

 

Trupul neînsufleţit al actorului Petrică Popa va fi depus mâine, la ora 11.00, în foaierul Teatrului Nottara, unde va avea loc şi slujba de înmormântare, de la ora 13.00, informează Mediafax.

 

Petrică Popa s-a născut la Hunedoara, pe 3 iulie 1929, a urmat cursurile Colegiului "Diaconovici Loga" din Timişoara şi a făcut parte din cercul de teatru al liceului. A absolvit Institutul de Artă din Timişoara şi a fost timp de peste 50 de ani actor la Teatrul Nottara.

 

A interpretat peste o sută de personaje, dintre care pot fi amintite Pickering din "Pygmalion" (G.B. Shaw, regia: Sanda Manu), Ipingescu din "O noapte furtunoasă" (I.L. Caragiale, regia: Dan Micu), Grigore Dragomirescu din "Citadela sfărâmată" (Horia Lovinescu, regia: Mihai Berechet), Le Bret din "Cyrano de Bergerac" (Edmond Rostand, regia: George Rafael), Pişcik din "Livada de vişini" (A.P. Cehov, regia: Dominic Dembinski), Anselme din "Avarul" (Molière, regia: Dominic Dembinski), Prosper Ladino din "Pârjolul" (Cezar Petrescu), Episcopul Folliot din "Thomas Becket" (Jean Anouilh).

"O viaţă plină, în care nimic nu i-a ştirbit bonomia; a rămas mereu tânăr şi la fel de generos. Cam prea modest pentru zilele noastre! A fost o memorie vie a teatrului nostru şi nu ne-am sfiit să-i cerem ajutorul când aveam nevoie de vreun reper istoric; a fost unul dintre acei actori (tot mai puţin prezenţi în teatrele noastre) care a avut un respect nemărginit faţă de public", scrie pe site-ul teatrului.

 

 

http://www.evz.ro/de...pa-1041498.html

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×