Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Bob Dylan, decorat de Franţa

Postări Recomandate

Monday, 03 June 2013

 

 

Bob Dylan, decorat de Franţa cu Legiunea de Onoare | VIDEO

 

Autor: Silvana Chiujdea

 

Bob Dylan va primi Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie culturală acordată de guvernul francez. El se va alătura astfel artiştilor străini decoraţi de Franţa, cum e Paul McCartney şi Charles Aznavour.

 

 

bob-dylan-3_a74c0af794.jpg

 

 

Iniţial propunerea ca lui Dylan să i se acorde această distincţie a fost refuzată deoarece cântăreţul a fost consumator de marijuana şi s-a opus războiului din Vietnam, transmite Mediafax. Declarat de revista Rolling Stones drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor, în 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul vremii o colecţie impresionantă de premii, care include 11 trofee Grammy. El a primis şi o distincţie specială Pulitzer în 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii şi culturii americane.

 

Bob Dylan este unul dintre puţinii artişti al căror palmares include peste 30 albume de studio, 13 albume live, 14 compilaţii şi 58 de single-uri.

 

În România, Bob Dylan susţinut un concert la Bucureşti, în iunie 2010.

 

Bob Dylan, pe numele adevărat Robert Allen Zimmerman, născut pe 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota. Este cântăreţ, compozitor şi poet, iar de peste jumătate de secol el este una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale.

 

Piese ca "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevărate imnuri anti-război şi ale mişcărilor pentru drepturile civile.

 

 

 

http://www.evz.ro/de...l#ixzz2VK6grtL6

Editat de The Unknown
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri


La 75 de ani, cântăreţul Bob Dylan a primit joi, 13 octombrie 2016, Premiul Nobel pentru Literatură pe pentru crearea unor noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane.


Bob Dylan a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).


Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în topul celor mai mari 100 de artişti realizat în anul 2011 şi pe locul al şaptelea în clasamentul celor 100 cei mai importanţi muzicieni alcătuit în 2008.


În iunie 2015, Bob Dylan a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului mondial "Never Ending Tour".


 


 



 


 


 



Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Bob Dylan a rescris istoria topului muzical din Marea Britanie, devenind cel mai vârstnic cântăreţ care a ajuns pe primul loc în acest clasament, a anunţat vineri seară BBC.  În topul britanic din această săptămână, pe locul al doilea se află un alt septuagenar, Neil Young, cu albumul „Homegrown”, potrivit reprezentanţilor Official Charts Company. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A vandut catalogul cu 600 din cantecele sale pentru multe milioane, dar dreptul de autor tot il are pentru care va fi platit.   De acum incolo nu mai conteaza prea mult pentru el cine ce face cu ele, ca le folosesc la reclamarea produselor sau in filme, sau la alegeri presidentiale. La 80 de ani daca va reusi sa se bucure de banii primiti, este norocos, dar si  impartit intre cateva neveste si 6 copiii, nu este chiar de neglijat suma per capita.  Gestul este frumos in comparatie cu multi care scot copiii din mostenire, sper sa fie si model pentru multi.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×