Jump to content
Forum Roportal
cristinatincu

Schimbarea prenumelui

Recommended Posts

Schimbarea numelui se poate face doar pentru motive temeinice. Astfel, Ordonanta Guvernului nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice prevede mai multe situatii in care o persoana isi poate schimba numele.

Astfel, poti renunta la numele format din expresii indecente sau ridicole, dar si la numele transformat prin traducerea lui. Daca porti un nume de familie de provenienta straina, legea iti da posibilitatea de a purta un nume romanesc. Si daca porti un prenume specific sexului opus, ai posibilitatea de a cere schimbarea lui.

De asemenea, daca ai folosit un pseudonim in exercitarea unei profesii si esti cunoscut cu acest nume, il poti "adopta" legal.

Numele mai poate fi schimbat si cand, din neatentia ofiterilor de stare civila ori ca urmare a necunoasterii reglementarilor legale in materie, au fost efectuate mentiuni gresite in registrele de stare civila ori au fost eliberate certificate de stare civila cu nume eronate, in baza carora au fost eliberate alte acte.

Daca ai un nume de familie sau prenume format din mai multe cuvinte, de regula reunite, poti sa soliciti schimbarea acestuia.

 

avocatnet.ro

 

PS. Sper ca nu e Mercedesa, Argentina,..

Edited by Alfy

Share this post


Link to post
Share on other sites

PS. Sper ca nu e Mercedesa, Argentina,..

A, nuuu. Ar opta intre Gaviota, Expertiza, si Pacracetamol. :think:

Dar cred ca s-a oprit la Alfonsina!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×