cristinatincu 0 Report post Posted June 3, 2013 Vreau sa-mi schimb prenumele dar nu ma incadrez in nicun motiv .pot sa il schimb?parintii mei sunt de acord . Share this post Link to post Share on other sites
Ampera 10,663 Report post Posted June 3, 2013 cristina e un nume frumos. ce prenume vrei? Share this post Link to post Share on other sites
cristinatincu 0 Report post Posted June 3, 2013 (edited) nu este contul meu . vreau sa il schimb si vreau sa stiu daca pot .sunt complexata Edited June 3, 2013 by cristinatincu Share this post Link to post Share on other sites
the machinist 6 Report post Posted June 3, 2013 (edited) Schimbarea numelui se poate face doar pentru motive temeinice. Astfel, Ordonanta Guvernului nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice prevede mai multe situatii in care o persoana isi poate schimba numele. Astfel, poti renunta la numele format din expresii indecente sau ridicole, dar si la numele transformat prin traducerea lui. Daca porti un nume de familie de provenienta straina, legea iti da posibilitatea de a purta un nume romanesc. Si daca porti un prenume specific sexului opus, ai posibilitatea de a cere schimbarea lui. De asemenea, daca ai folosit un pseudonim in exercitarea unei profesii si esti cunoscut cu acest nume, il poti "adopta" legal. Numele mai poate fi schimbat si cand, din neatentia ofiterilor de stare civila ori ca urmare a necunoasterii reglementarilor legale in materie, au fost efectuate mentiuni gresite in registrele de stare civila ori au fost eliberate certificate de stare civila cu nume eronate, in baza carora au fost eliberate alte acte. Daca ai un nume de familie sau prenume format din mai multe cuvinte, de regula reunite, poti sa soliciti schimbarea acestuia. avocatnet.ro PS. Sper ca nu e Mercedesa, Argentina,.. Edited June 3, 2013 by Alfy Share this post Link to post Share on other sites
cristinatincu 0 Report post Posted June 3, 2013 Am zis ca nu ma incadrez in niciun motiv .stiam ca sunt 2 cai prin care se poate schimba . Share this post Link to post Share on other sites
Two 1,994 Report post Posted June 4, 2013 PS. Sper ca nu e Mercedesa, Argentina,.. A, nuuu. Ar opta intre Gaviota, Expertiza, si Pacracetamol. :think: Dar cred ca s-a oprit la Alfonsina! Share this post Link to post Share on other sites