Sari la conținut
Forum Roportal
dandanezul

Masina de spalat indesit

Postări Recomandate

Salut, am o dilema la o masina de spalat Indesit wil 125 ,si anume cand ajunge aproape la finele programului incepe sa clipeasca un led rosu intermitent,se aude un zgomot ca si cum evacueaza sau ceva de genul, si se supra incalzeste apa. Nu o pot reseta sub nicio forma,deci mi-a stricat o gramada de haine pentru ca ajunge temperatura apei la fierbere ! Face asa pana se plictiseste dupa care se opreste singura..pot deschide hublou iar rufele sunt foarte fierbinti si ude fleasca! Daca ii dau orice alt program ,face la fel! Problema e ca uneori se comporta normal,mai ales la prima spalare. Va rog daca aveti idee ce se petrece sa-mi comunicati si mie,

multumesc anticipat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa dai telefon de unde l-ai cumparat, sper ca ai si garantie, ca asta e procedura cu orice marfa care nu functioneaza bine. Sa ai si hainele stricate de masina sa ti le plateasca si sa-ti inlocuiasca masinaria defecta!!!

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai probabil s-a stricat releul de la rezistenta de incalzire, dar pot fi si alte cauze. Cauta un service bun si apeleaza la ei.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu pot face asta pentru ca masina este iesita din perioada de garantie (are cca 6 ani de cand o am)... Acest releeu, cum il depistez? Multumesc pentru raspuns.

 

Dl Paul Brahtl afara de releu ce mai poate fi? Am specificat ca uneori merge perfect alteori nu...de obicei la cea de-a doua spalare face sigur aceasta anomalie de functionare. Cat de un service bun, nu prea avem pe aici! Am adus trei "specialisti" de la trei firme diferite(defapt astea sunt toate) si niciunul nu a reusit sa-i de-a de cap. Ciudat!

Editat de dandanezul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai, ca principiu, un ciclu de spalat este realizat de masina pe baza unui "program" stocat in modulul electronic. Acel program executa niste pasi bazandu-se pe raspunsurile de la niste senzori. Ai un senzor de presiune care iti arata daca ai apa in cuva, un senzor de temperatura care iti arata daca apa a ajuns la temperatura pentru programul ales, si or mai fi si altii care nu imi vin acum in minte.

Modulul electronic transmite comenzile catre elementele de putere (motor, rezistenta incalzire, pompa evacuare etc) prin intermediul unor relee.

Ce poate fi defect la tine ar cam asa:

- senzorul de temperatura nu citeste corect, deci modulul electronic nu are de unde sa stie cand s-a incalzit apa suficient si atunci o tot incalzeste pana iti fierbe rufele

- senzorul lucreaza corect dar releul ramane cuplat si fara comanda

- senzorul e bun, releul e bun dar modulul electronic are un defect pentru care nu mai executa corect programul.

Faptul ca defectul se manifesta oarecum aleator nu ne spune decat ca problema este una de conectica, adica elementul care nu isi face treaba are un conector cu contact electric imperfect, iar aici poti include de la mufele cablurilor pana la lipiturile componentelor electronice pe placa modulului. La tipl asta de defect iti trebuie un electronist sa o rezolve, nu un depanator de electrocasnice. Depanatorii in general iti zic: "s-a dus modulul electronic, ia-ti altul" si nu e decat 350-400 de lei(iti zic din experienta, ca si eu am aruncat un Indesit tot pe motiv de modul electronic)

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×