Sari la conținut
Forum Roportal
Amarena

Intrebare pt cadrele didactice de gimnaziu

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pentru cine are genul asta de informatie.

Copiii mei urmeaza clasa a sasea acum, dar in sistemul romanesc, ar trebui sa fie in clasa a cincea (conform varstei, a patra, dar au inceput clasa I la 6 ani).

In ipoteza in care ar continua de la anul in Romania, care ar fi procesul de "integrare", ca sa zic asa? Ar trebui sa dea teste ca sa se vada la ce nivel sunt? Daca da, cand se dau? Ar trebui sa iau legatura cu scoala cat mai devreme, in vacanta de vara sau..?

Din cate stiti voi, ii trimit inapoi cu un an, doi.. in functie de nivelul de romana sau de cunostinte acumulate?..

Editat de S.M. Poupincourt

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Copiii tai vor aceasta schimbare in viata lor sau depinde de tine numai decizia viitorului???

 

Nu stiu care este motivul pentru care faci transferul, dar gandeste-te bine sa nu le faci rau cu asta si daca copiii se vor acomoda la metodele din scoala romaneasca sau si la conditiile de viata de acolo. E o chestiune mai adanca decat se vede la suprafata, pentru copiii.

 

In scoala nu se considera varsta ci cat au studiat deja copiii, de ce le-ai pune in spate cu 2 ani, sa rada altii de ei???

 

In State sint parinti care cer invatamantul sa evalueza copilul si sa avanseze din clasa 3-a intr-a 5-a si de acolo a 7-a si in liceu direct ca aici nu sint examane si bacalaureaturi de dat/sustinut.

 

Noi cand am venit din Franta fiica era in clasa a 4-a si fiul a 2-a, aveau cunostinte mult mai multe decat cei locali si daca voiam, il primeau in clase cu 2 ani mai mari, insa engleza a fost problema ca nu-l stiau deloc!!! Asta a fost in Januarie, iar in Mai cand s-a termiant anul scolar, au primit premiul 1 amandoi si deja fluierau si engleza. In scoala s-au oferit cursuri speciale de engleza si asta a ajutat mult.

 

Daca stiam, chiar faceam pasul sa iasa din scoala generala mai devreme, dar din cate am auzit, majoritatea copiiilor din estul europei au ramas repetenti in primul an si eu nu voiam asa ceva. Si 2 nepoate care au patit la fel au repetat anul desi au ajuns in State din November si n-au putut invata limba deloc pana-a Mai.

 

Sa fi sigura ca la baieti le surade ideea schimbarii adresei!!!

Sa am curajul sa intreb daca stiu romaneste???

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am zis intentionat "in ipoteza in care". Doar ma informez, nu am zis ca asta o sa fac. E problema mea ce o sa fac, nu-mi discut viata aici, nu dau detalii, voiam doar sa stiu care-i procedura acum, DE LA PERSOANE AVIZATE. Atat si nimic mai mult.

Am primit un raspuns in PM, daca mai are cineva ceva de zis, poate sa zica, daca nu, se poate inchide topicul.

Editat de S.M. Poupincourt
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ne interesam si iti spunem. Dar, din ce stiu eu in Ro, te baga in clasa in care erai in afara.

Cu limba romana, nu cred ca e problema fiindcă stiu cazuri in care copii nu stiau aproape deloc limba, fiind veniti din Spania.

 

Insa ce e sigur, ia legatura cat mai devreme cu scoala, care este posibil sa te trimita la Inspectoratul Scolar din raza careia apartine scoala.

Si la ce birocratie exista la noi, e bine sa incepi din timp.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu am cerut sa-mi etalezi viata, doar sa te gandesti la acele puncte sensibile din viata copiilor care urmeaza dupa o mare schimbare de la locul cel bine obisnuit numit si camin, la totul altceva, unde si limba vorbita e alta, dar si nivelul de trai si totul.

Emigrarea afecteaza pe unii foarte negativ.

Singura intrebare a fost daca stiu romaneste tinerii, nu cred ca provoc disturbare de intimitate cu asta.

Persoanele avizate nu simt ce au copiii in suflet, pe ei nu-i intereseaza decat procedura legala, fiintele sint doar numere.

 

:flowers:

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ama, băieții vor susține examene de diferență pentru a li se recunoaște nivelul, iar acestea se susțin la începutul fiecărui an școlar. Din câte știu, examenele acelea vor fi la limba română și la istorie, geografie (dar nu mai rețin exact dacă la gimnaziu se studiază istoria României și geografia României, dacă nu, nu cred că e cazul, așa că vor da examen de diferență doar la limba română).

Cum sunt ei acolo, Year 6? Dacă da, ai dreptate cu nivelul de studiu, e într-adevăr clasa a V-a.

Cred că va fi o groază de hârțogărie pusă la bătaie - foi matricole, copii legalizate, adeverințe, diplome...chestii tipic românești.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×