Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Rugăciune simultană în toate bisericile catolice din lume

 

 

Scris de : R. C.P.

2013-05-28 22:40

 

 

Biserica Catolică organizează pentru prima dată, sâmbătă, o ceremonie de adoraţie euharistică care se va desfăşura simultan în toate lăcaşurile sale de cult din lumea întreagă, pentru a marca 'Anul credinţei', a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, arhiepiscopul italian Rino Fisichella.

 

 

Vaticanul-se-confrunta-ca-cazuri-de-pedofilie-pe-banda-rulanta-300x225.jpg

 

 

Episcopiile din întreaga lume, care reunesc circa 1,2 miliarde de credincioşi, sunt chemate să se alăture acestei rugăciuni de adoraţie a Trupului şi Sângelui lui Christos, în faţa Sacramentului Euharistiei. În acelaşi moment se va desfăşura şi o ceremonie similară în Bazilica Sf. Petru de la Vatican în prezenţa papei Francisc, notează AFP.

 

Indiferent că este zi sau noapte, pe toate continentele, catedralele şi numeroase biserici vor rămâne deschise pentru această adoraţie, a cărei temă este 'un singur Dumnezeu, o singură credinţă'. Mii de comunităţi monastice vor fi astfel adunate prin rugăciune. La Honolulu, rugăciunea va începe sâmbătă la ora 5,00, în timp ce în Papua Noua Guinee, va fi deja duminică, ora 1,00.

 

'Fiecare episcopie va putea să îşi organizeze rugăciunea de adoraţie aşa cum consideră de cuviinţă, şi chiar cea a Sf. Petru le va fi propusă', a explicat într-o conferinţă de presă arhiepiscopul Rino Fisichella.

 

Prelatul a explicat că mişcarea de adeziune a fost una importantă, chiar dacă unele episcopii nu au răspuns chemării, aşa cum s-a întâmplat în Africa. Asa nu înseamnă că nu vor organiza o oră de rugăciune, a arătat el. Potrivit acestuia, răspunsuri pozitive au sosit din ţări unde catolicii sunt minoritari sau unde există o situaţie dificilă, precum Irak, Rusia, Japonia sau Bangladesh.

 

Întrebat despre China, unde catolicii se confruntă cu o situaţie delicată, Fisichella a evocat 'prudenţa cerută' în demersurile întreprinse pentru organizarea acestei rugăciuni. 'În China, avem contacte, există medieri, dar aşteptăm să primim răspunsuri', a spus prelatul.

 

Totodată, arhiepiscopul Fisichella s-a referit şi la numărul grupurilor organizate, de credincioşi, din întreaga lume, care s-au înscris de la 11 octombrie 2012 să participe, la Roma, la diferite ceremonii în cadrul 'Anului credinţei', lansat de papa Benedict al XVI-lea, avansând cifra de 4,3 milioane de persoane, fără a-i lua în considerare pe cei care au venit pe cont propriu să ia parte la aceste ceremonii.

 

 

http://www.ziuaveche...ume-170213.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce sa fie anul credintei?la noi in romanica bisericile sunt tot mai goale...oamenii in sfarsit realizeaza prosteala la care sunt supusi.... :-)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×