Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Aud culori, simt sunete sau GUSTĂ FORME

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Tuesday, 28 May 2013

 

Ei aud culori, simt sunete sau GUSTĂ FORME. Cele mai ciudate BOLI MINTALE

 

Autor: Roxana RosetiSpecialiştii avertizează că numărul persoanelor cu tulburări psihice este în continuă creştere şi nu numai atât.

 

 

Boli_51f85b566c.jpg

 

 

După cum notează Daily Revelry, există boli mintale puţin cunoscute, care se manifestă foare ciudat. Sindromul Cotard, numit sindromul cadavrului ambulant este una dintre cele ele.

 

Chiar periculoasă

 

"Este o afecţiune psihică care îl face pe bolnav să creadă că este mort, că se află în descompunere sau că şi-a pierdut anumite organe interne. În unele cazuri, bolnavii cred că nici nu există", notează specialiştii despre sindromul Corad. Sinestezia este o altă "ciudăţenie": pacienţii aud culori, simt sunete sau gustă forme. De exempluconform specialiştilor, ei descriu nota "fa" ca având culoarea roşie.

 

Psihoza Windigo este o altă tulburare psihică ciudată, chiar periculoasă. Aceasta îi face pe bolnavi să îşi dorească să mănânce carne de om! Urmează sindromul Capgras: bolnavul crede că un membru al familiei sale a fost schimbat cu un impostor identic. Persoana care suferă de această boala poate continua să trăiască cu "impostorul" sau îl poate ataca violent.

 

Se mişcă involuntar

 

Sindromul mâinii străine este tulburarea conform căreia victima simte că nu îşi poate controla una dintre mâini. "Mâna se mişcă involuntar, fără ca bolnavul să fie conştient", notează cercetătorii. În unele cazuri, pacientul ajunge chiar să se lupte cu mâna lui, care poate încerca să îl sugrume în timpul somnului. Specialiştii notează că unele tulburări psihice prezintă încă un mister, cercetările fiind încă în curs de desfăşurare în ceea ce priveşte "căile" nebănuite şi neplăcute ale minţii umane.

 

 

http://www.evz.ro/de...l#ixzz2UXcS42FO

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si eu cand spuneam ca ...aud culori, ziceati ca fac misto! :lol:

 

La mine "fa", e verde! :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cunosc pe cineva pentru care cald e rece si invers, e satul dar ar manca si din astea povesteste si n-are permis de conducere, altfel e linistit si lucreaza, dar maica-sa conduce masina.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×